dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Eccentrics: Növény a vád alatt

Növény a vád alatt

Hajlongtok évszakoknak megfelelő színekben, mint köpönyegforgatók: jelen vannak, de kussolnak. Masszív szelídségtek agresszív hajlamunknak, boxzsákokká alacsonyítják repedt kérgeiteket. Sosem kérdezitek tőlünk, tápláléklánc indokolt-e, de mi antropomorf szándékunkkal leveletekbe látunk, felhasználunk kultúránk (?) gondjaiként, helyet biztosítunk közhelyes jelképrendszerünkben és képeslapra satírozzuk unott formáitok, ti meg fotoszintetizáljátok kilehelt széndioxidunk. Buzik vagytok-e vagy köcsögök, egy helyben hajlongók, szélrózsaként forgolódók, csak úgy alig élők. Nem szól rólatok dráma, történetek (?) a személyes konfliktus csúfos hiányát mutatják. Régen még csíráztattam babot, ültettem datolyát, de oly kiszámíthatóan nőttek, hogy sírtam sznobságukon. Mint a pulyák, kevés köztük a gubás, nincsen story, keresztezhetsz eperfát dióval, úgyis úgymarad. Pinus silvestris, platanus hybrida, wisteria sinesis, poncirus trifoliata, hedera helix, tilia cordata, syringa vulgaris, rhododendron catanbiense, morus alba, carpinus betulus, fagus silvatica, salix caprea. Ítéletük: halál.
Hallgatni orgonák búgását,
Síri harangok mély zúgását.
Lépni mély, tárt sírokon által
Komor pappal, néma szolgákkal.
Remegve, bújva, lesve, lopva
Nézni egy idegen halottra.
Fázni holdas, babonás éjen
Tömjén-árban, lihegve mélyen.
Tagadni multat mellet verve,
Megbabonázva, térdepelve.
Megbánni mindent. Törve, gyónva
Borulni rá egy koporsóra.
Testamentumot, szörnyűt, írni
És sírni, sírni, sírni, sírni.

Hírek
Hírek

Lábas Viki profi tánccal lepett meg minket a Margaret Island új klipjében

A Senki nem felel c. dalukhoz forgatott klipben Lábas Viki énekesnő egy fiatal, profi kortárs balettáncossal, Vincze Lotárral mutatja be egy párkapcsolat dinamikáját.

A dalt élőben február 5-én, az Akvárium klubban hallhatja majd a közönség. KATT IDE!

A Margaret Island első táncos klipjének képi világát Szeleczki Rozália rendező és Czár Gergely koreográfus álmodta meg, amiben Viki nem félt kilépni a komfortzónájából: életében először kísérletezett a kortárs tánccal.

A klipforgatást megelőző próbafolyamat során Lábas Viki heteken át rendszeresen járt le a táncosok szegedi próbatermébe, elmondása szerint azonban minden perc megérte, rengeteget adott neki a közös tánc: “Bár mindig is szerettem táncolni, magam is meglepődtem, milyen óriási élményt szereztek számomra a hosszú próbanapok Lotárral és a koreográfusunkkal, Gergővel, akiknek nagyon hálás vagyok, hogy amatőr létemre is szívesen fogadtak engem, és a legnagyobb türelemmel biztattak a nulladik perctől kezdve”, mesél erről az időszakról Viki. “Már nevetve emlékszem vissza az őrületes izomlázra, amit a 3-4 órás próbák után éreztem, most értettem meg csak igazán, mit jelent a ‘tetőtől-talpig’ kifejezés… Kemény volt, de nagyon szeretem a végeredményt. A tánc pedig valódi terápia volt számomra, imádnám, ha valamilyen formában be tudnám építeni az életembe a későbbiekben!”