tündérkertben jártam egy másik világban,
tündérlányok szálltak körülöttem vidáman.
évek óta erre az alkalomra vártam, ó én
kerestem kutattam, mígnem megtaláltam.
lebegek az égen, angyalokkal szállok,
visszaintegetnek a földről a jó barátok.
meg is állok néha és utánam szállnak,
és kitárom kapuját a tündérvárosának.
tündérkert az égben, tündérkert a földön,
hirdetik hangosan, hogy mindenki eljöjjön.
valóra vált álmok, szívbe zárt élmények,
van még sok kívánság, életben tartott remények.
lebegés magasan a boldogságtól szállok,
vissza-vissza térnek a mesebeli álmok.
néha meg meg állok, barátokra várva,
és csodáljuk szépségét a meseországának.
tündérkert az égben, tündérkert a földön,
hirdetik hangosan, hogy mindenki eljöjjön.
valóra vált álmok, szívbe zárt élmények,
van még sok kívánság, életben tartott remények.
feledésbe nem merül, de elmúlik az álom,
lehajtott fejjel az utcákat járom.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál