dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
TM: Emberek

TM - Emberek

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: TM
Album: Keressük!
Szövegírók: Láng Péter
Für Tibor
Hámori Péter
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 2, összesen 6251 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Emberek

TM:

Megszülettek, felnőttök, az ajtó kitárva, még tisztán egy ismeretlen világba.
Van aki elvegyül, van aki félreáll, van aki szembesül, van aki szembeszáll. Vannak olyanok kik követnek másokat, vakon járva, nem látva, hogy bábokat. Vannak gyávák, kik álmokat kergetnek, miket valóra váltani nem mernek . Vannak akik mindig rossz helyen járnak, ahol becsapják őket az árnyak. Vannak akik már látnak-hallanak, magukért kiállva kitartanak. Különböző életek, sorsok, végletek, hatalmas lépések miket apró részletek változtatnak, ez a történelem,alapszik törvényeken, emberi döntéseken, amikkel szembe szállnak sokan önkényesen, mit követ harc ami önkéntelen önvédelem keresztül földrészeken, ítélkezések, igazságtalan, téves feltevések, nagy felfedezések, és értelmezések rólunk és létünkről szóló elmétlen beszédek. Fajok és képek, kultúrák vallások, megannyi rituális szertartások. Találmányok, fegyverek, gépek, végzetes kísérletek, eredmények. Háborúk, harcok, gyilkos merényletek, pusztítások, ártatlan életek, végzetek, kilátástalan létetek, amit nem értetek miért folyik véretek? Válaszom rá, mert emberek vagytok, s a bűneitek miatt örökké rabok maradtok…

Ref…

Tibbah:

Emberek az utcán, és mennyi külön világ. Zajlik az élet, itt történnek a hibák . Mindenki egy nyitott könyv, az Úr olvas bennünk, látja a rosszat és a jót amit cselekszünk. Jobb vállon az ördög, bal vállon az angyal, irányít mindegyik nagy tapasztalattal. Lopakodsz a sötétben vagy sétálsz a fényben? Keserűt majszolsz vagy édeset falsz éppen? Meghalt a szeretet vagy lassan újraéled? Gyűlölsz-e éppen,vagy a jóindulat éltet? Megfelel-e ami van, vagy már a jobbat reméled? Ha van még folytatás, lesz-e benne részed? Ha a szürkét unod már, hát keresd a színeset! Ha a vékony nem jó, hát próbáld a széleset! Egyre kevesebb a vidám életkedv, egyre több ember hazug álmot kerget. Változnak az idők, barátságos a stressz, szerelem nélkül is lehet édes a szex. Már nem jelent kínt a korbácsnak a haragja, élvezeti cikk lett a polgárok otthonában. Földből lett a harctér, a lélekből az ellenség. Vesztedet okozza egy könnyelmű gyengédség. Meleg ölelés helyett hideg viták jönnek. Nem örül senki a várva várt jövőnek. Gyerekek akik Isten nevében ölnek, ártatlanok halnak, a bűnösök meg röhögnek. Elvesztek az értékek, eszmei szép képek . Lesznek rémképek, bosszantó emlékek. Kihalnak a népek, majd marad egy kopár terület, bizonyítva, hogy az emberiség megsemmisülhet. Elpusztítjuk az életet amiben mások élnének, ilyenek az emberek, barbár elvek...

Ref…

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Dua Lipa új lemeze megérkezett

Végre megérkezett a pop koronázatlan királynőjének, Dua Lipának harmadik nagylemeze, a Radical Optimism, amely 11 dalból áll. Az énekesnő egyedüllétét kiemelő album első felvétele beszédesen az „End Of An Era” (azaz: egy éra vége) címet viseli és olyan slágerek gyűjteménye, mint a „Houdini”, a „Training Season” és az „Illusion”. Dua „pszichedelikus popként” írja le új lemezét, megjegyezve róla, hogy „olyan kiállások és különféle hangzások keveréke ez, amit ha csukott szemmel hallgatsz, akkor egy kész, vizuális világ tárul eléd”.

 

Hallgasd meg a lemezt itt.

 

„Az albumot a szingliségem alatt írtam” – mondta el Dua. „Mindig valami vicces történettel érkeztem a stúdióba, és mindegyik más-más dalt inspirált. Van egy lazaság és őszinteség, ami korábban nem volt meg bennem.”

 

Az album elkészítésekor a világsztár olyan kivételes művészekkel dolgozott együtt, mint Caroline Ailin (Dua Lipa: New Rules), Danny L. Harle (Caroline Polachek, Charli XCX), Tobias Jesso Jr. (Adele) és Kevin Parker, akit művésznevén Tame Impalaként ismerhet a nagyvilág.

 

 

 

Dua hozzátette: „Mindenki háttere és munkamódszerei jól összeálltak barátként és zeneileg is.” Így folytatta: „Nagyon nyitottak voltunk egymással, és úgy éreztem abban a szobában, hogy sebezhető lehetek, és szabadon beszélhetek a tapasztalataimról. Ennek a zeneisége olyan gazdagnak és izgalmasnak hatott, és szerettem volna ebben teljesen elmerülni és részese lenni.”

 

A Dua önfelfedezése által ihletett Radical Optimism egy olyan anyag, amelyben értelmet nyer a tiszta öröm és boldogság megélése azokban a helyzetekben is, amelyeket korábban lehetetlennek tűnt elfogadnunk.

 

A 11 szám közül egy igazán mély jelentésű, a „These Walls” kapott fókuszt a Spotifyon, amelyről elárulta az énekesnő a Zane Lowe-nak adott, nemrég közzétett interjújában, hogy:

 

„Van ez a közhely, hogy "ó, ha ezek a falak beszélni tudnának, tudod, mit mondanának". Szerintem érezhető az az energia, amikor besétálsz egy szobába és két ember veszekedett, vagy ideges.”

 

 


„Azt gondolom, hogy elkerülhetetlen az a beszélgetés, amit senki sem akar, de meg kell tenni, valakinek ki kell szállnia, és bármennyire is fájdalmas, ez általában megfelelő okok miatt történik, mert rólad van szó, és a megérzésed mindig megmondja, hogy valami jó vagy nem…”

 

Íme a Radical Optimism dallistája:

 

1.         End Of An Era

 

2.         Houdini

 

3.         Training Season

 

4.         These Walls

 

5.         Whatcha Doing

 

6.         French Exit

 

7.         Illusion

 

8.         Falling Forever

 

9.         Anything For Love

 

10.       Maria

 

11.       Happy For You




Fotók: Dua Lipa