Előadó: | United |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Szabó Ágnes Pély Barnabás |
Romhányi Áron Pély Barna |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Egy lépés amitől félsz nagyon,
kérdés , amire válasz nincs tudom,
csak ha már túl vagy a holnapon.
Úgysem tudod , hogy mennyit ér
mig játszod, de mikor végül véget ér,
ami vár, lehet, hogy túl nagy ár.
Jó, ami jó, ha nem is szemmel látható.
Néha üres a szín, s lehet édes a kín,
és a rossz út járható.
Ilyen ez a keserû méz;
amíg élsz , nem számít,
hogy a tûz után jön a sodró árvíz.
Keserû méz - amíg érzel
mindegy milyen
rossz vagy jó az íz.
A túl szép lehet , hogy túl nehéz,
néha igy nem is édes már a méz.
S bármi volt, csak tûz, mit a víz elolt.
De nincsen keserû tévedés,
mert minden ilyen egy újabb ébredés.
Kicsit fáj, de érted, ha ott vagy már.
Jó, ami jó, ha nem is szemmel látható.
Néha üres a szín, s lehet édes a kín,
és a rossz út járható.
Ilyen ez a keserû méz;
amíg élsz , nem számít,
hogy a tûz után jön a sodró árvíz.
Keserû méz - amíg érzel
mindegy milyen
rossz vagy jó az íz.
Ilyen ez a keserû méz;
amíg élsz , nem számít,
hogy a tûz után jön a sodró árvíz.
Keserû méz - amíg érzel
mindegy milyen
rossz vagy jó az íz.
Csakis érezz, sose kérdezd milyen,
sok a válasz, te csak válaszd: igen!
Csakis érezz, sose kérdezd milyen,
sok a válasz, te csak válaszd: igen!
Csakis érezz, sose kérdezd milyen,
sok a válasz, te csak válaszd: igen!
Csakis érezz, sose kérdezd milyen,
sok a válasz, te csak válaszd: igen!
Ilyen ez a keserû méz;
amíg élsz , nem számít,
hogy a tûz után jön a sodró árvíz.
Keserû méz - amíg érzel
mindegy milyen
rossz vagy jó az íz.
Ilyen ez a keserû méz;
amíg élsz , nem számít,
hogy a tûz után jön a sodró árvíz.
Keserû méz - amíg érzel
mindegy milyen
rossz vagy jó az íz.
Ilyen ez a keserû méz;
amíg élsz , nem számít,
hogy a tûz után jön a sodró árvíz.
Keserû méz - amíg érzel
mindegy milyen
rossz vagy jó az íz.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál