dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
NKS: Legpestibb

NKS - Legpestibb

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: NKS
Album: Keressük!
Szövegírók: Zsiga Balázs
Dulna Róbert
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 13, összesen 33536 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Legpestibb

Aki a legpestibb annak a szeme mindig vérben úszik,
Az emberek méregetik reggel ahogy a tivornyából haza kúszik,
Délelőtt fel se kel ma úgyse viszi sokra,
Buszon a metrón a kapaszkodót nullkézzel fogja,
A liftbe pisál, nem kapkod be viagrát,
Az összes kalauzt végig szívatná, mert úgy kész van mint Visegrád
A láda sör neki desszert a hideg rázza át ma egész Pestet
A vére mégis forró, mint egy lávalámpa,
a tekintete rideg csak a maga módján emlékszik
pedig belül szelíd de azért teszi a szépet ez tetszik
Mindig középre költözik hosszú sötét mint egy féknyom
Féltékeny a szembejövőkre látod a száján a habot
Mint a veszett kutyán, a sintéren a gazdája kivágta
Mély pincét keres a kulcsot lenyeli miután magára zárta.
Barlangot ás a földbe és oda képzeli be mindenét
sejti csak egy potyautas, nem fizetett meg semmiért..
A bőre mint az olajos halé a szeme mint a kaméleon
a zsebébe egy marék apró minden utcát már húgyszagról felismer
a Hustler-be lapoz bele nem a blikkbe
gyorsbüfében hasszel aztán elpöcköli a csikket
A Dzsekije műbőr a koszos kirakatüveg neki a tükör,
és potenciális ügyfele az összes buta kis mű nő...
Füstszűrő helyett csiga minden kirakat tőle fika
mikor má' alszik a város és az ürességtől kong,
mint a kripta. Motoszkál az elfojthatatlan dinamika benne..

A LEG,
Dzsentribb, a leg
Bentibb, a leg
Szexibb, a leg
Pestibb, a leg
Dzsentribb, a leg
Bentibb, a leg
Szexibb, a leg
Pestibb

Mert Ő szakasztott Rocco
ahogy beállt mindig ott lóg a nyakába pár szakadt lotyó a blokkbó'
Ha kapás van Ő beránt,
Csak kupét vezet nem sedant úgy parkol be mint egy szenátor
de a cuccért max 2 utcát szel át mint a Predator.
A placcon vadászik,
az árnyékától ázik szét a fal
de sose parázik a zsekától
mindennap kőre tép csontra kész, a szövegétől olvad szét a csőcselék,
A csorda nézi azt hogy hova menetel az alfa hím,
hogy mi az amit a falra ír, itt nincs szajha rím mert Ő a Legeslegpestibb itt..
Ő csak egy, de lehet hogy ő a leg,
a törzsvendégek között valahogy megy de a beton tömlöc mindig vissza köszön
végül az alapon feszül de ő csak betépve ül az érdek válasszon ha több irány az útjába kerül.
a villamos sínek kattogása olyan neki mint a szinkópa, a kerülete irányítószáma pinkódja
hogy a nagy kín tócsa, szippant egy kicsit a szmogból és máris a szinti szindróma pótol
nem hódít és nem hódol mer szerinte jó itt
tőle megtudhatod hogy mit ér a flaszteron a gógyi
Ő mindent kéz alatt intéz
lop de nem szalad el kiszedi a csipogót úgy hogy nem szakad el a farmer
mindent fel fal szeme, arra bólint hogy el szalaszt meg zene
nem tágít mert itt legalább meg van mindene.
az élő úti kalauz a beton korszakok vándora
az éjszakai járatok túsza az egyetlen megszállottja
saját magának, a barátokat az önzés falta fel a rokonokat az irigység vette magához és üldözte el

A LEG,
Dzsentribb, a leg
Bentibb, a leg
Szexibb, a leg
Pestibb, a leg
Dzsentribb, a leg
Bentibb, a leg
Szexibb, a leg
Pestibb

A legpestibb olyan mint az ördög, aki sosem alszik és nem kerget álmot, egy mondatából se hagyja ki azt a szót hogy "vágod?"
mire megadnád a számod kicsörget hogy hívjad vissza
a lányokat mindig máshoz cipeli fel
a halott királyokat csak a stexről ismeri fel..
Mer hogyha gáz van ő a legtovább marad
nem mintha ő lenne itt a legnagyobb darab de legalább tudja mit jelent ugat vagy harap
fuck-ot mutat a nyugatnak inkább marad báró
a keleti blokk legszebb csillagáról szövi az álmokat
pedig a mosolya hamis,
Falánk azt hiszi a bab is hús
az is kamu ahogy néz
jó rappet kér de gagyit húz
százszor vágta már fel az ereit az álmok üvegén
az ébredés ébreszti rá itt a mindennapi felismerés
ez a nap sem az amikor bármit elkezdhetne
suttog a belső ne rohanj előre a vesztedbe
a galambok a tenyeréből esznek csak piti kalandok esnek meg
vele de Colombo úgyis aláveti majd a tesztnek
és amit lehet rákennek
hiába kérdezi hogy hát ennek meg mi a rák kellett?
Az állam nem finanszírozza a vád ez lett

A leg a leg a leg a leg a leg a leg a leg
Dzsentribb, a leg
Bentibb, a leg
Szexibb, a leg
Pestibb, a leg
Dzsentribb, a leg
Bentibb, a leg
Szexibb, a leg
Pestibb"

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

 

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál esetében már hagyomány, hogy mindig más-más témát helyez a fókuszba. Korábban ikonikus ételeken, majd egy-egy alapanyagon volt a hangsúly, később a hagyomány, a magyar konyha öröksége, tavaly pedig az új generáció egyre fokozódó szerepe került középpontba.

 

„A 2024-es Gourmet Fesztivál az inspiráló női energiákra fókuszál, amihez három nagykövet társult Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna személyében. Bár a gasztronómia különböző területein tevékenykednek, de mindhármuk szakmai útja és sikere nagyon inspiráló és példaértékű. A nagyköveteink mellett természetesen igyekszünk bemutatni a hazai gasztronómia számos további női szereplőjét is a fesztiválon. A „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is” – mondta el Nemes Richárd , a Gourmet Fesztivál főszervezője.

 

„Úgy volt, hogy veszünk néhány állatot, de mondta a gazda, hogy valószínűleg vemhesek. Egy héten belül több mint ötven mangalicánk lett” – mesélte Fekete Zsóka , aki eredetileg zöldséget akart termeszteni a családi földeken, de ezután a húsra váltott. Mint elmondta, nem volt könnyű beletanulni a tenyésztésbe, feldolgozásba és értékesítésbe, de mára már az egész családját bevonta a vállalkozásba. A gazdasága immár közel 400 szőke mangalicát számlál. A vállalkozás 2012-ben indult, egy évvel később már díjakkal ismerték el Zsóka magas minőségű kisüzemi prémiumtermékeit.

 



 

Ormós Gabriellának esze ágában sem volt pékséget nyitni. A kommunikációs szakmát azonban felváltotta a kovász bűvölete. „Lett egy hobbim, amivel egyre több időt töltöttem és azt éreztem, hogy megszületett bennem egy döntés” – mesélte Gabriella, akinek azóta a legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. Tavaly a pop-up pékségét cserélte állandóra Ormós Gabriella, aki a Jenői Pékség, egyben a Kovászlabor közösség alapítója.

 

 

 

Ötvös Zsuzsanna klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztro-bloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje. „Az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskolájában, Ókortudományi Doktori Programon klasszika-filológiából doktoráltam, és emellett kezdtem el blogot írni” – emlékszik vissza Zsuzsanna, mint mondta, akkoriban nagyon sok időt töltött könyvtárakban, de  hiányzott neki, hogy két kézzel alkosson. A nagy vízválasztó néhány szilikon bonbonforma volt, amit vásárolt, „ajándékba készítettem velük bonbonokat, ami hatalmas élmény volt” – mondja Zsuzsi. Innen ívelt az út a Michelin-kalauz által ajánlott Laurel Budapestig.

 



„Az MBH Bank nagy örömmel támogatja immár második éve a Gourmet Fesztivált, mely évről-évre a tavasz egyik fénypontja és fontos találkozási alkalom, ahol számos ügyfelünket láthatjuk vendégül. A Gourmet Fesztivál nemcsak felvonultatja a hazai gasztronómiai élet legjavát, de az idei rendezvényen kiemelt figyelmet kapnak a kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők, akik egyre látványosabb szerepet vállalnak a vendéglátásban. A hazai vállalkozások és kiemelten a női vállalkozók támogatása szívügyünk, így reméljük, hogy az idei fesztivál nemcsak fontos találkozási lehetőség lesz sokak számára, hanem inspirációt is nyújt, új recepteket ismerhetünk meg a gasztronómiában és a vállalkozásban egyaránt” –  emelte ki Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A Samsung támogatásával létrejött Gourmet Akadémia színpadának zárónapja idén egy igazán különleges gasztro-kulturális élményt tartogat. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig mindig egyedi és megismételhetetlen. “Amit láthatunk, az egy improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - kiváló színészgárda kelti életre: a Gourmet Akadémia színpadán Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.

 

A Gourmet Akadémia színpada számos további programmal készül idén is. Maki Stevenson, a Makifood Cookery School and Events alapítója japán-magyar ételkombinációkat fog bemutatni. A Kovászlabor workshopon Ormós Gabriella pék, a Jenői Pékség megálmodója a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait. Arya Razavi, az Arany Kaviár nemzetközi kaviár specialistája egy izgalmas kóstoló keretében mutatja be mindazt, amit az igazán jó kaviárokról tudni érdemes. A kelt tészták rajongói egy nagykunsági sütemény készítésének fortélyait leshetik el annak koronázatlan királynőjétől, a kunmadarasi Ferdinánd Bisztró háziasszonyától, Kálmán Évától. Tóth Szilárd - a SALT Budapest séfje - a Gourmet nagykövete, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készíti el mindannyiunk szíve csücskét, a rántott húst – persze egy kicsit extrábban, mint azt megszoktuk. Szintén izgalmasnak ígérkezik a bibimbap készítés Kim Taeyennel és Mautner Zsófiával, ahol a koreai konyha szakértője enged betekintést a koreai gasztronómia világába és persze megtudhatjuk, mi is az a bibimbap. Két különös hangulatú apró étterem séfje is bemutatkozik a színpadon: Kiss Zaida, a budapesti Zinchenco Kitchen séfje és Katkó Kriszta, a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje koprodukciós finomfőzelékkel érkezik. Hogy készül egy vegán desszert? Veganizálható-e egy hagyományos desszert? Ezekről fog beszélni az idei fesztivál nagykövete, Ötvös Zsuzsanna, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje, aki kóstolót is hoz a vegán sütijeiből. És azt is megtudhatjuk, hogyan készül az igazi erdélyi padlizsánkrém, a vineta, Kati mama és György Réka (Páva Étterem) segítségével.




 

Az idei MBH Bank Gourmet Fesztivál vasárnapja – lévén gyereknap – a fiatal korosztály és a kisgyermekes családok számára is tartogat meglepetéseket. Ezen a napon a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a Gourmet-ra, de lesznek ajándék édességek és gyerek workshopok is. A családosan érkezőket kilenc népszerű cukrászda várja robbanócukros minimakaronnal és más ajándék desszertkülönlegességekkel . A Gourmet Akadémia színpadán is számítanak a kicsikre: A KitchenAid workshopján fagyit lehet készíteni, Wossala Rozina szülő - gyerek párosokkal fog tésztákat és “pikk-pakk” szószokat főzni, Lefkovics Lea, a SALT Bakery vezetője pedig a keksz és az amerikai cookie elkészítésébe avatja be a gyerekeket. A Gourmet Akadémia legtöbb programja és kóstolója ingyenes, a workshopokra jelképes részvételi díj mellett érdemes előre regisztrálni a fesztivál honlapján.

 

Végezetül, de nem utolsó sorban Nemes Richárd elmondta, hogy összeállt a fesztiválon kiállító több mint 50 étterem és cukrászda teljes kínálata is. A fesztivál idei menüjének különlegessége, hogy számos pénztárcabarát étel is szerepel benne, amelyeket legfeljebb 2.500 Ft-os áron vásárolhatnak meg a látogatók.

 

Az idei Gourmet kiállítóit itt láthatjuk, belépőjegyet pedig itt lehet előzetesen vásárolni, a helyszíni jegyárakhoz képest jelentős kedvezménnyel.

 

www.gourmetfesztival.hu





Fotó: Gourmet Fesztivál