Előadó: | Kovács Erzsi |
---|---|
Album: | Lassanként majd megtanulom én is |
Megjelenés: | 1960 |
Hossz: | 0:00 |
Szövegírók: |
ifj. Kalmár Tibor |
Majláth Júlia |
|
Kiadó: | Qualiton |
Stílus: | Swing |
Címkék: | Keressük! |
Én nem bánom azt, hogyha nagy néha hazakísér,
Nem bánom azt sem, ha lopva a kezemhez ér,
Elnézem azt is, ha átfogja derekam...
De többről szó se lehet!
Én nem bánom azt, hogyha vesz néha mozijegyet,
Szünetben majszoljuk együtt a sósperecet!
Elnézem azt is, ha film helyett engem néz...
De többről szó se lehet!
Ha tánc közben jobban átkarol -
Nem szólok érte még!
Csak ha túlságosan forrón udvarol,
Akkor azt mondom, hogy most már elég!
Ne gondolja azt, hogy egy lánnyal ma mindent lehet.
Más lesz a helyzet, ha megkéri a kezemet:
Lehet, hogy kaphat majd tőlem egy csókot is,
De többről szó sem lehet!
(zenei betét)
Én nem bánom azt, hogyha nagy néha hazakísér,
Nem bánom azt sem, ha lopva a kezemhez ér,
Elnézem azt is, ha átfogja derekam...
De többről szó se lehet!
Én nem bánom azt, hogyha vesz néha mozijegyet,
Szünetben majszoljuk együtt a sósperecet!
Elnézem azt is, ha film helyett engem néz...
De többről szó se lehet!
Ha tánc közben jobban átkarol -
Nem szólok érte még!
Csak ha túlságosan forrón udvarol,
Akkor azt mondom, hogy most már elég!
Ne gondolja azt, hogy egy lánnyal ma mindent lehet.
Más lesz a helyzet, ha megkéri a kezemet:
Lehet, hogy kaphat majd tőlem egy csókot is,
De többről szó sem lehet!
Többről szó se lehet!
Többit a mamával beszélje meg!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál