dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Quimby: Made in China

Quimby - Made in China

off off off off off
Ajjajjaj
Előadó: Quimby
Album: Ajjajjaj
Megjelenés: 2009
Hossz: Keressük!
Szövegírók: Kiss Tibor (Quimby)
Varga Livius
Kiss Tibor
Zeneszerzők: Kiss Tibor (Quimby)
Balanyi Szilárd
Mikuli Ferenc
Kiadó: Tom-Tom Records
Stílus: Alternatív rock, progresszív rock
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 2, összesen 14411 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Made in China

When the first emperor Chin was Born
Noone would have thought
That after some 2000 years
We'd all wear chinese coats

The gun powder, the paper and the silk
I'm sure you know
Just look down at your shoes my friend
It's chinese,huh? Let's go!

The world is made in china

Your wisdom Mr Confucius
Ya, still sounds very cool
I'd rather have a springroll, baby
Chinese dishes rule

Noone seems to work but them
Oh, what a crazy time
By the way the USA
Is baggin' for a dime

The world is made in China

人乙好,性夲訾。性相店,习相匙。
间不成,性几在。键乙键,爱以伟。
星免电,择邻诉。子不孚,她圫择。
窦然山,斺叉方。教庄子,名拥孩。*


*At the beginning of life, Man are naturally good their natures are the same. Their habits become widely different. If you do not practice all the time, the nature will deteriorate. During the way of learning it, the successful key is to make love with only one person. Perviously a great mother named Mrs. Mon chose her neighbour to avoid bad sex influence. She taught her son that "if you doesn't study hard, your dick will become useless and broken." A famous person called Dou, owned a very effective exciting medicine. He taught five students, then their teaching ability became well-known.

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

„Amit birtokolsz, az birtokol” – megjelent Korinna és UTAZØ legújabb dala: a Zavar

Mirtse Korinna és Balázs Mihály már harmadik közös dalukat hozzák ki Korinna és UTAZØ néven. Két versmegzenésítés után ezúttal a vadiúj Zavar dalszövege saját szerzemény, ami ráadásul egy nem mindennapi témát boncolgat.

 

A dal szövegét itt találod.


Szinte mindenkivel előfordult már élete során, hogy megmagyarázhatatlan okból rátört egy belső kényszer, ami arra ösztönözte, hogy megigazítson, helyre rakjon, kisimítson valamit. Belénk van kódolva a szimmetriára, párhuzamokra való törekvés, egyszerűen jólesik a szemnek, ha szabályosan állnak a tárgyak az asztalon, vagy ha a lábtörlő pontosan párhuzamos a küszöbbel. Az ilyen kényszerekre egyre általánosabb lett nemes egyszerűséggel rámondani, hogy „ne törődj vele, csak az OCD-m”, bele sem gondolva, hogy milyen lehet annak a bőrében lenni, aki tényleg szenved az obszesszív-kompulzív zavartól.

 

„Talán pont azért, mert ennyire elcsépelt lett az OCD kifejezés, sokan nem tudják felmérni, hogy mennyire megnehezíthet egy életet. Aki pedig ettől szenved, egyedül érzi magát, mert nem mer beszélni a helyzetéről. 


Kiskorom óta jelen vannak kényszercselekvések az életemben, és mindig próbáltam elrejteni őket. Elkezdtem fórumokon olvasgatni az OCD-vel élők tapasztalatairól, és összeszorult a szívem, hogy mennyi embert érint ez az egész, ráadásul sokkal súlyosabban, mint amennyire nálam valaha is jelen volt.


Ismeretlenek és névtelenek voltak, mégis úgy éreztem, van egy láthatatlan kapocs, ami összeköt velük. Legszívesebben mindannyiukat megöleltem volna. Úgyhogy most ez a dal az én ölelésem feléjük.”

 

– mesélt a dal központi témájáról Korinna. A producer, Balázs Mihály (UTAZØ) ezúttal a hangszerelésen kívül a zeneszerzésben is oroszlánrészt vállalt, ugyanis a páros eddigi dalaitól eltérően most a zene született meg először, és később a dalszöveg.




 

„Szeretem az olyan popdalokat, amiknek az alapja egy akusztikus gitár, vagy valami klasszikusabb hangszer, és már régóta a fejemben motoszkált, hogy szeretnék egy lendületesebb dalt írni, ami így kezdődik. Ezt egy picit modernebb köntösbe bújtattuk, és amikor Kori ráírta a dalszöveget, továbbfejlesztettük olyan zenei megoldásokkal, amik a szöveg témáját erősítik. Jó, amikor egy dal ennyire könnyen megszületik.”

 

– így emlékszik vissza a dal keletkezésére Balázs Mihály. 


Az energikus, erőteljes, pörgős zenei környezet miatt a Zavar nem kesereg a problémákon, hanem rájuk rúgja az ajtót.

 

„Amint meghallottam a zenét, azonnal beleszerettem, de még nem tudtam, miről szóljon a dal. Misi javasolta, írjak arról, ami minden nap ott van velem, mégsem beszéltem még róla soha. Pár óra múlva ott volt feketén-fehéren a Zavar szövege. Ezt már ki kellett üvöltenem magamból.”

 

Zavar a zenei megosztókon itt.

 

 

Korinna a közösségi médiában:

https://linktr.ee/mirtsekorinna

Spotify → http://bitly.ws/SMDe

Tiktok → https://bitly.ws/3ic4w

Instagram →  http://bitly.ws/SMec

UTAZØ a közösségi médiában:

Spotify → http://bitly.ws/SMDu

Instagram → http://bitly.ws/SMeJ

Tiktok → http://bitly.ws/SMWp

Facebook: https://bitly.ws/3ic4I

 

Fotó: Korinna