dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Smile Of Hell: Üzenet

Üzenet

Elmentél, érzem nem jössz vissza soha
Tudom idővel követlek majd oda
Másom sem maradt csak a harc minden napra
Minden nap gondolok a régi szép napokra
Veled könnyebb volt az élet, s könnyebb volt a küzdelem
Már kezdem felfogni, hogy miért nem vagy itt velem
Magamra hagytál én meg felnőttem gyorsan
Egyedül, mint egy harcos az óriás csatasorban
Nem maradt más csak a halványuló emlék
Lelkemben az üresség, felettem a kék ég..

Refr. (2x)
Minden lépés, minden könny szól most érted,
Elmentél, s itt hagytál egy képet
Szívemben pár régi emléket,
Minden nap, minden éjjel imádkozom érted.

Mondd, miért kellett hogy így legyen
Mondd miért történik ez velünk
Egyszer eljön majd az idő, hogy megint együtt legyünk
Most védtelen vagyok nincs ki mellém álljon
Miért kell hogy így legyen?
Miért kell hogy fájjon?
Nem felel senki, kérdezek nincs válasz
Hiányzol nekem már nincs semmi támasz
Szürkék a napok hát ez lenne a változás
Hol maradsz már te, az égi áldás?

Refr. (2x)
Minden lépés, minden könny szól most érted,
Elmentél, s itt hagytál egy képet
Szívemben pár régi emléket,
Minden nap, minden éjjel imádkozom érted.

Bolyongok egyedül a sötét világban,
Már nem bízom senki szavában,
Esik az eső a szemem könnybe lábad
De valahogy túlélem ezt és még ki tudja hányat
S még eljön az idő, hogy újra látlak
Vívom a harcot a saját csatámat
Lázadok az árral szemben
Egyedül ha kell a világ ellen
Táncot járok a pengék élén
Hisz úgy is tudom ki nevet a végén..

Refr. (4x)
Minden lépés, minden könny szól most érted,
Elmentél, s itt hagytál egy képet
Szívemben pár régi emléket,
Minden nap, minden éjjel imádkozom érted.

Sosem feledlek titeket! Minden lépés és minden könny szólt most értetek...

Hírek
Hírek

Három magyar verset zenésített meg új kislemezén a Kontraszt zenekar

A Kontraszt zenekar levette a polcról régi versesköteteit és modern zenei köntösbe öltöztette kedvenc verseit, így megszületett első versmegzenésítés lemezük: a Lennék valakié, melyen úgy hallhatunk hármat a magyar irodalom legszebb versei közül, ahogy ezelőtt még sohasem. 


A DAL SZÖVEGÉT ITT TALÁLOD.

 

AZ ALBUMOT PEDIG ITT.


A többnyire újhullámos alterpop zenét játszó Kontraszt zenekar hangzásvilága mindig is változatos volt, saját bevallásuk szerint azért, mert nem szeretnék a dalokat korlátok közé szorítani, nem keretezik be magukat egyetlen stílus határaival. Ez jellemző az új EP-re is: a három versmegzenésítésből álló lemezen helyet kapott a folk-popos Dal a rózsákról (Juhász Gyula), az elektronikus hangszerelésű Egyedül (József Attila), és a letisztult, mégis erőteljes, zongora alapú Szeretném, hogyha szeretnének (Ady Endre) is.

 

A lemezt stílusosan A magyar költészet napja előtt jelentették meg, és arról is meséltek, hogy miért döntöttek versmegzenésítések mellett.

 

„Sokszor látjuk közösségi média oldalakon, hogy rengetegen osztanak meg számukra fontos dalszövegeket. Ennek mindig örülünk, mert a legjobb dolog, ami történhet egy dalszöveggel az, ha valaki magáénak érzi, de eszünkbe jutott az is, hogy verseket miért nem szokás megosztani? 


Egészen csodálatos az, amikor százéves verseket olvasok, és a saját gondolataimat találom meg bennük. A verseskötetek a polcon olyanok, mint az időkapszulák.


A régi költőink ugyanazt érezték mint mi, ugyanolyan problémákkal küzdöttek, mint mi, de a mód, ahogy kimondták és leírták ezeket az érzéseket, átgondolt, kifinomult és gyönyörű. Ez igazi művészet – de akkor miért nem ez folyik a csapból is? Szerettünk volna hozzájárulni, hogy a versek szikráját lánggá élesszük, ezért modern zenei környezetbe helyeztük őket, és megpróbáltuk felerősíteni a mondanivalójukat anélkül, hogy egyetlen szót is megváltoztattunk volna bennük.”

 

– magyarázta a Kontraszt énekesnője, Mirtse Korinna. Szerzőtársával, Csizmazia Zsolt gitárossal 2019 óra alkotnak közösen, színpadra pedig Balázs Misivel (billentyű), Molnár Péterrel (basszusgitár) és Holdosi Attilával (dob) közösen viszik a Kontraszt-dalokat.

 

„A lemez alapötlete Csizitől ered, a megzenésítések koncepciója pedig bennem született meg, de a dalokhoz a zenekar minden tagja hozzáadott valamit, és szerintem ez így lett kerek. A felvételi és produceri munkálatokat Balázs Misi látta el csakúgy, mint az előző, Múltidő albumunknál.” - mesélt a lemez keletkezési körülményeiről Korinna. A három dalból egyhez videoklip is készült Bikali Sándor operatőri munkálatai közreműködésével. A látványt egészen különlegessé teszi a Molnár Viktória (Szoknyavarázs) szoknyatervező által készített ruhaköltemény, ami a dal egy pontján kiemelt szerepet kap.


 


„A Dal a rózsákról című versben annyira hangsúlyos szimbólum a rózsa, hogy nem szerettük volna kihagyni a klipből, de a rózsa mindig veszélyes terep: nem akartuk túlromantizálni a koncepciót. Innen jött az ötlet, hogy Juhász Gyula piros és fehér rózsáit egy nagy piros szoknya szimbolizálja, ami a vers fordulópontján átváltozik fehérré. Viki gyönyörű szoknyái megemelték a klip látványvilágát, öröm volt közösen dolgozni vele, szeretjük, amikor a különböző művészeti ágazatok összekapcsolódnak.”

 

Az irodalom, a zene és a divat mellé még a festészet is betársult: a kislemez borítóját Molnár Éva (AKVA Wallpapers) festette meg, így a Lennék valakié igazi összművészeti projekt lett.

 

A kislemez dalai élőben is megszólalnak majd a Kontraszt egyetlen tavaszi koncertjén, melyet április 6-án tartanak az A38 hajón, a Magidom zenekarral karöltve.

 

A lemez és a videoklip az NKA támogatásával készült.

 


 

Koncert esemény itt.


Koncert jegyvásárlás itt.


 

Fotók: Bikali Sándor