dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Riddler: Azért

Azért

ez azért támad,mert egy más világba átléptem
ott van még 100 énem,akit biztos vád érne
azt suttogják, jó srác volt de kár érte
mert nem kesergek minden számban mint pár éve
burjánzik a stílusom,teljes áttétes
a keserű indulat, a számban már édes
nem vágtam fel az ereim,csakmert a kád véres
az egy ellenfél maradványa,sokra ráférne
de akadályoz valami,amolyan gát-féle
a fejemben a hangok, hogy intézzem másképpen
ha nem tetszik akkor kussolj és állj félre
de ne kritizálj csak mer más a látképem
hősszerelmes lehetek,meg gonosz darth vader
hát egyik sem...hogy miért,mindjárt rátérek

refrén

scratch


szomorú de tény, a párok sokszor szétválnak
vagy pedig soha,nekem ott van példának
anyu apu,mindig együtt nehéz időkben is
így ha nem haragszol leszarom hogy mitől depis
az összes tini,meg minden wannabe művész
ítéljen el bátran,mert a szavam stihl fűrész
nem lagymatag langyos lassan pislákóló lámpa
ez arra hivatott h reflektort basszon be a szádba
mert nagy bent a sötétség,és engedi hogy azt hidd
gyerekjáték a színpadról feldobni egy partyt
meg hogy 1 hét után 2 számmal már sztár vagy
ami 2 spanodnak tetszik a harmadik meg rádhagy
na meg a másik aki pisztolyról reppel
de aki látta tudja, kis nyomott seggfej
itthon most ez trend,sajnálom az országom
van pár aki képben van de a többség korlátolt
ízlésterápia kéne megmondta a dipa is
ez harcos zene feszít,de ha kell akkor kilazít
írd ami bánt én a lelkem ordítom sávokra
ez húsevő minden gerincet átroppant
felzabálnak a szavak, mint a kannibálok
a törzsem boldogan basz haza minden halni vágyót
nyakig gázolok a vérben, ha betalál egy ellenfél
és a beteg az hogy tetszik,szólj ha ez nem elég

refrén


ez azért támad,mert ezt érdemli a többség
belobbant a tüzem,önként hordják rá a rőzsét
ha nem te vagy a legszebb, a tükröd törd szét
ez jó magyar mentalitás,országos körkép
szarozd a másikat,titokban meg hallgasd
otthon,terjeszd, milyen nagyképű balfasz
pénzéhes sztárkodó,közben ez mind rád igaz
hogy ne vegyék észre ezért vádolod a másikat
akiket én tisztelek azokkal azt tudatom
úgyis egy cél felé haladunk,csak különböző utakon
nem érted mit mondok,na figyelj akkor mutatom
pacsi van vagy hangsúly a középső ujjamon
ez már nem középkor,hol a fejed földre hullott
de ha kikezded a csapatom a tested összezúzom
ez már nem középkor,hol a fejed földre hullott
de ha kikezded a csapatom a tested összezúzom

refrén

Hírek
Hírek

IX. Music Hungary Konferencia

2021. 11. 17-18., Hangvilla, Veszprém

A zeneipar talpra állítása a IX. Music Hungary Konferencia fókusza

A mai napon tartotta sajtótájékoztatóját a Music Hungary Szövetség a Kobuci kertben a IX. Music Hungary Konferencia bejelentése kapcsán, melyet idén is a veszprémi Hangvillában tartanak majd november 17-18-án. Az idei Konferencia fókusza és célja, hogy számba vegye a zeneipar lehetőségeit és kihívásait a pandémia utáni újrakezdéshez,  diskurzust indítson a talpra állás mikéntjéről, és segítse a szektor adaptálását a megváltozott körülményekhez és stabilabb alapokra helyezéséhez. 

A sajtótájékoztatót Weyer Balázs, a Szövetség elnöke nyitotta, aki beszédében elmondta, hogy az újrakezdés idén mást fog jelenteni, mint tavaly, mikor még ennyire sem látták, mi áll előttük. Ki kell használnia szakmának ezt a sokkot, hogy megerősödve tudjon a szakma újraindulni, és hogy a kényszerhelyzetből jövőálló életmód- és szemléletváltás lehessen. Véleménye szerint megszerényített mindenkit az elmúlt másfél év, megtanította őket arra, hogy mennyire sebezhető a zenei szakma, és megtanultak segítséget kérni - még akkor is, ha sokszor nem kaptak, vagy nem azt, nem úgy, nem akkor kapták, mint amire szükségük lett volna. Weyer Balázs arra is rávilágított, mennyire erősen aktivizálta és összefogásra késztette a pandémia mind a Szövetséget, mind az egész iparágat. 

Kádár Tamás, a Szövetség társelnöke ezután arról beszélt, hogy a júniusi tisztújítás a Szövetségen belül is hozott egy szemléletváltást, aktívabban fordultak az állam felé, sokkal inkább fókuszáltak a szektor támogatására és összefogására. Igyekeznek olyan stratégiát kidolgozni, ami az egész  szektor számára segítség lehet, így született meg tavaly a PwC hatástanulmánya is, ami a koncert- és fesztiváljegyek áfájának 5%-osra csökkentésének hatását vizsgálta. Erről elmondta, hogy nemcsak nem okozna kiesést az államháztartásnak, de a kapcsolt iparágakon keresztül még több bevételt is termelne, és a szakma minden szegmensének segítséget, sőt, nemzetközi szinten versenyelőnyt is adna, ezért ezt a kitűzött célt kiemelten kezeli a Szövetség. Majd ezután röviden kitért a nemrégiben elindított Őszi Hacacáré program piactorzító hatására és arra, hogy az ingyenes rendezvények nagy száma a versenypiaci környezetet rombolja. 

Temesi Bertalan zenész, a Szövetség elnökségi tagja arról beszélt, hogy a Szövetség nem kritikára, inkább párbeszédre törekszik a döntéshozókkal és a szakmán belül. Arról is beszélt, hogy a zenészek és a zenei szakemberek számára mennyire megterhelő volt ez az időszak, az egyértelmű anyagi problémák mellett lelkileg és mentálisan is, mely problémára fontosnak tartja felhívni a figyelmet. Arról is beszélt, hogy jelenleg súlyos probléma a pályaelhagyás, és kérdés, hogy ezek a zenészek és szakemberek visszatérnek-e majd a művészeti szektorba, ha az idei őszi szezon is bizonytalan. 

Az idei konferenciaprogram kurátora dr. Süli András, aki szintén jelen volt a sajtótájékoztatón, és arról beszélt, hogy minden rosszban van valami jó, hiszen ez a krízishelyzet sokkal intenzívebbé tette a szakmai diskurzusokat. Ennek eredménye lett a Konferencia struktúrájának megújítása is. Tavaly hagyományteremtő jelleggel költözött az esemény Veszprémbe, így idén novemberben is itt kerül meredezésre a konferencia a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program támogatásával. Idén is novemberben, 17-18-án tartják majd a Hangvillában, illetve kísérőprogramokkal egyéb veszprémi helyszíneken. A kétnapos konferencia nyitónapja a számbavétel jegyében telik; mik is azok a lehetőségek, amikhez nyúlhat jelenleg a zenei szakma, míg a 18-i nap fókusza és célja, hogy együtt keressenek megoldásokat a pandémia utáni újrakezdéshez, a szektor talpra állításához és ellenállóbbá tételéhez. Ennek kapcsán kiemelte, hogy az EU támogatási rendszeréről, közösségi finanszírozásról és a zenészek direkt támogatásáról, valamint új technológiákról, mint az NFT is lesznek beszélgetések. Az újítások közül azt is kiemelte, hogy nagyobb hangsúlyt fektettek a program összeállításánál a fiatalabb generáció képzésére is, így kiírnak majd egy pályázatot fiatal szakemberek számára kedvezményes jegyekre, illetve a programba beépítettek nekik szóló tréningeket és zenei-, videós és podcast listening sessionök is.

Weyer Balázs zárszójában hozzátette, hogy a fiatal szakemberek mellett a fiatal zenészekre is hangsúlyt fektetnek idén, hiszen a Konferencia egyik kísérőprogramja egy showcase is lesz, mely a VEB2023 EKF programmal partnerségben valósul majd meg, ahol feltörekvő zenészek és előadók kapnak majd lehetőséget a bemutatkozásra. Ezt a későbbiekben szeretnék majd nemzetközi szintre is kiterjeszteni. Veszprém egyetlen magyar városként tagja az UNESCO City of Music hálózatának, idén itt, a Konferenciához kapcsolódóan tartják majd ezt a találkozót is.  A Konferenciára a Tixa felületén lehet kétnapos jegyet vásárolni.