dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Wicked (musical): Jótett helyébe jót ne várj

Jótett helyébe jót ne várj

Eleka nahmen nahmen
Ah tum ah tum eleka nahmen
Eleka nahmen nahmen
Ah tum ah tum eleka nahmen

Minden csont összeforr,
minden vércsepp felszárad -
az ütéseknek többé nyoma nincs!
Nincs bánat, nincs könnycsepp,
mert legyen bármily kegyetlen a kínzás,
ő túléli a kínt! Túléli a kínt!

Eleka nahmen nahmen
Ah tum ah tum eleka nahmen
Eleka nahmen nahmen
Ah tum ah tum eleka.. eleka

Mire jó ez a könyv?
Azt sem tudom, hogy mit olvassak…
Nem tudom, e varázsige mit tesz majd.
Fiyero, mondd, hol vagy?
Élsz, vagy halott vagy rég?
Még egy áldozat, még egy vereség,
még több szenvedés!

Jó tett helyébe jót ne várj!
A gonosz mindig megkapja jutalmát.
Jó tett helyébe jót ne várj –
a nagy szabály!
Minden jó tett semmivé lesz,
nem marad, csak gonoszság!
Jó tettért csak jót ne várj!

Nessa…
Doktor Dillamond…
Fiyero…
Fiyero!!!

Mit tettem rosszul, mondd?!
Ez hát, ez lett a sorsom?
Segíteni akartam, tiszta volt a szándékom.
Cserébe lásd megvetést, száműzést kaptam én –
nem is kell több, semmi sem!
Megtanultam a leckét:

Jó tett helyébe jót ne várj!
A jószándék illúzió, hazugság!
Jó tett helyébe jót ne várj!
Én jót akartam, s mi lett: bánat, halál!

Rendben, elég, hát legyen!
Hiszen ezt akarják –
kapja meg Oz, mit kíván:
a Gonoszt, nem a Jót!
Nem látlak soha többé, oh drága Fiyero –
ezért hát ígérem, mostantól nincs több kegyelem!
Elég legyen!
Nincs jóság, nincs már több
jó tett!

Hírek
Hírek

Parov Stelar Debrecenben: jön a Campus jubileum

Immár a tizenötödik Campus Fesztiválra készül Debrecen


Ebből az alkalomból szinte napra pontosan 12 évvel az első látogatása után Marcus Füreder, azaz Parov Stelar visszatér a debreceni Nagyerdőre. Az 1920-as évek jazzhangzását elektronikus zenével vegyítő ‘electroswing’ stílus elsőszámú úttörője zenekarával, július 21-én érkezik a jubileumi Campusra.

Ausztria legismertebb művészének külföldi karrierje Magyarországon indult el, azóta évről-évre eljön hazánkba, ráadásul nem először jár Debrecenben, 2011-ben már a fesztivál nagyszínpados fellépője volt. A Campusra látványos, vizuális élményekben gazdag, lélegzetelállító műsorral készül, melyhez tökéletesen eredeti és összetéveszthetetlen hangzás, jellegzetes zenei világ párosul majd.
Ezzel kialakult a Campus idei nagyszínpadának headliner-sora, Parov Stelar mellett a német sztár-dj Robin Schulz, valamint a sanzon, a jazz és a soul stíluskeverékében utazó francia díva, ZAZ is az idei fesztivált erősíti. Mindkét előadó listavezető, slágereiket milliók követik és hallgatják világszerte, Schulz július 20-án, míg Zaz július 22-én lép fel a fesztiválon.

A világsztárok mellett néhány további izgalmas nemzetközi előadó neve is nyilvánossá vált


A Campuson lép fel André Tanneberger - közismert nevén ATB - a német DJ fenomén, aki a '90-es évek óta folyamatosan a nemzetközi elektronikus zenei szcéna elitjébe tartozik. Jön Kelet-Európa legőrültebb rappere, az észt származású Tommy Cash, az ukrán stoner-rock ikon Stoned Jesus zenekar, a technot élő hangszerekkel és pszichedelikus rockkal és blues-zal vegyítő angol Kerala Dust, valamint 


a dance-díva Minelli, aki 2021-ben a ’Rampampam’ című slágerével azonnal feliratkozott a nemzetközi slágerlistákra.

A Campus Fesztivált idén tizenötödik alkalommal rendezik meg, a jubileumi évre a szervezők számos extrával és meglepetéssel készülnek. A hat legnagyobb zenei programhelyszín felhozatala immár napi bontásban elérhető, ebből is kirajzolódik, hogy 


a Campus a legváltozatosabb és legbevállalósabb zenei kínálatú fesztivál lesz, amely a populáristól az undergroundig minden ízlést kielégít.


Tavalyhoz hasonlóan önálló színpadot kap a Z generáció kedvenc stílusirányzata, a hiphop, a rap és a trap világa. Egyedülálló módon kiemelt helyszínen várja a látogatókat a rock- és metalzene a hazai színtér állócsillagaival, élő rock-, metal- és blueslegendákkal és új tehetségekkel. 


A csemegékben bővelkedő zenei kínálat mellett az egyéb művészeti ágak iránt érdeklődők sem fognak unatkozni, összesen négyszáznál is több program szerepel a kínálatban.A 2023. július 19-én kezdődő jubileumi rendezvény négy este páratlan nagyerdei környezetben, az ország legjobban felszerelt és legárnyékosabb fesztiválhelyszínén várja majd a látogatókat. 


A Campus ma már Magyarország egyik legnagyobb nyári kulturális eseménye, amelyre az indulásakor még csak mintegy 27 ezren, tavaly pedig összesen már 116 ezren látogattak el. A rendezvény az évek során folyamatosan bővült. Sokan emlékezhetnek még rá, hogy 2001-ben Vekeri-tó Fesztiválként indult az esemény, majd 2007-ben - elnyerve az Egyetemisták és Főiskolások Országos Találkozójának (EFOTT) rendezési jogát - már sokkal nagyobb léptékben valósult meg a Debrecentől néhány kilométerre található Erdőspusztákon. 2008-ban még ugyanezen a helyszínen, de már Campus Fesztivál néven várta a látogatókat, 2009-ben pedig a Nagyerdőre költözött és azóta a Debreceni Egyetemmel karöltve, Debrecen városának támogatásával (a járványhelyzettel terhelt 2020. év kivételével) minden nyáron egyre több és több ember számára biztosított biztonságos, színvonalas és felszabadult kikapcsolódási lehetőséget. 


A tizenötödik Campus Fesztivál részletes programja itt.


Kedvezményes bérletek és napijegyek március 31-ig itt.
 

 Fotó: Campus fesztivél hivatalos