dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
CJ: Csak a szépre..

Csak a szépre..

[1. Versszak]:

Megint egy életjel, oly rég láttalak már
A szívem mint a romhalom, téglák alatt vár..
Ez most nem a rímekről szól, hanem csak Rólad és rólam
Hogy az eddig ki nem mondott tiszteletemet lerójam
Felsorolni is nehéz azt a sok jót, amit köszönhetek
Próbáltál felkarolni, de maradtam egy örök gyerek
Tüzeddel tápláltál, de nem akartam megégni
Nem tudtam, hogy mit érezhetsz, csak várni és csak remélni
Kis lépésekben váltam egy egészen új emberré
Sokat hibáztam mégis, bárcsak jóvá tehetném
A fejem lágya lassan benő, eltelt negyed évszázad
Mint a nemes borok, korral érünk, itatnám a szép szádat
De az a két borospohár többé már nem koccanhat össze
Emlékképek között bolyongok, a kérdés: velem jössz-e?
Tegyünk egy sétát a múltba, hogy is kezdődött..?
Kisugárzásod az első pillanatban meggyőzött..
Úgy éreztem szárnyalok, hogy minden rossz elkerül
Ha a nap sugarától arcod mosolyra derül
Mióta egymásra talált a napfény és a jég
Megindult az olvadás és a kölcsönös függőség
A jobbik felem lettél, a mélyből felemeltél,
A tettek mezején mindig bölcsen szerepeltél,
Mindent megtennék, hogy miattam több könnycseppet ne ejtsél,
A vágyunk óceánján hajónkat ne érje szél..

[Refrén]: (2x)

Csak a szépre emlékszem..
Ketten együtt, kéz a kézben..
Minden vihart átvészel egy ölelés..
Csak a szépre emlékszem..
Felejthetetlen élmények,
Más már nem számíthat, csak te meg én..

[2. Versszak]:

Csak a szépre emlékeznék,
De a régi énemet már szétszedték
A régi éveim hosszú sora, az élet néha mostoha
(Negatív példává váltam amit már nem követnék soha)
A gyerekkori rossz emlékek az agysejtekkel pusztulnak,
A múlt ilyen emberré tett, ez sokaknak már túl durva
Karácsony éjjelén, tinédzser korunkban
Mennyien bóklásztunk, vettünk a poharunkba még egy italt
Az is melegít, jobb mint a pokróc
Legalább addig sincs a torkomban a gombóc..
A családommá váltak a barátok és a terek,
Tudtam ha hazamegyek senkivel sem beszélhetek..
Éjszakai bárok váltották az otthon melegét,
Soha nem hittem volna, hogy egyszer megérem az idejét
Amikor valaki a figyelmességével kitüntet
És megmutatja milyen szép egy igazi ünnep..
Jöttél és rabul ejtettél, azóta el nem engedsz,
Éjjel azt álmodom, hogy hazajössz és végre felébresztessz
Riadtan kelek, a valóság gyötrelem a négyzeten
Többé nem titkolom: benned lelem végzetem..
Nyugtatom magam, hogy még nem lehet veszett fejsze nyele
Csak most jöttem rá mit jelentesz, hogy törődjek bele?
Itt még nem érhetne véget, előttünk sok naplemente,
A napraforgós domboldalon ránk esteledhetne...

(Ránk esteledhetne.. A napraforgós domboldalon ránk esteledhetne..)

[Refrén]: (4x)

Csak a szépre emlékszem..
Ketten együtt, kéz a kézben..
Minden vihart átvészel egy ölelés..
Csak a szépre emlékszem..
Felejthetetlen élmények,
Más már nem számíthat, csak te meg én..

(Csak a szépre emlékszem...)

Hírek
Hírek

Yettel Stage – dobbantó a nagyszínpadra

Hat órányi ingyenes megakoncert hazai sztárokkal, feltörekvő tehetségekkel, közös zenéléssel – erre számíthatunk október 8-án, Budapesten, a Szabadság téren. A Yettel Stage platform azzal a céllal hozta össze a befutott zenészeket a zenei pályájuk elején járó bandákkal, hogy lendületet adjon a kezdőknek, a „nagyok” támogatásával.  


A színpadon Majka, a Punnany Massif, a Margaret Island, valamint Perrin, a Kacaj és a The Pontiac

 

A Yettel Stage program keretében három, a legkülönbözőbb stílusterületekről érkező elismert hazai előadót kértek fel, hogy ajánljanak olyan tehetségeket, akiknek szívesen egyengetnék az útjukat. 


A kezdeményezés különlegessége egyrészt, hogy egy-egy hazai sztár a felkarolt zenekarral együtt koncertezve népszerűsíti a pártfogoltját, másrészt a kérés az volt, hogy olyan zenekart válasszanak mentoráltjuknak, akikkel közös régióból, akár egy városból származnak. 
 

Így állt össze tehát a három pár. Majka a hazai a soul és funky szcéna egyik legfiatalabb és legkarakteresebb képviselőjét, Perrint karolta fel, hogy felesleges maníroktól mentes dalaival a 80-as évekbe repítse vissza a nagyközönséget. Az ózdi hős így nyilatkozott


“Örülök, ha valami a tehetségtől hangos, a Yettel Stage kezdeményezése éppen ilyen. Komoly felelősség is ez, hiszen telt ház előtt játszani hatalmas lehetőség és motiváció is egy fiatalabb bandának. Szívesen állok jó ügyek mellé, ez a közös munka pedig Perrinnek jelentős ismertséget hozhat.” Perrin szerint is hatalmas lehetőség ez a kezdeményezés a fiatal zenekaroknak. “Ebben a szakmában kezdőként nagyon nehéz anélkül kitörni, hogy egy ilyen, vagy hasonló szituáció ne történjen meg” – tette hozzá a Perrin, a közös koncertezés jelentőségéről. 

 

Manapság hiába a tehetség, ha nincs, aki megadja az első lökést


Ezért is fontos a bluesos dallamokból építkező The Pontiac-nak, hogy őket karolta fel a Margaret Island, hisz’ így még nagyobb közönség előtt mutathatják meg magukat. ”Rengeteg izgalmas magyar zenekar van, szuper lenne, ha minél többet megismerne a közönség. A The Pontiac amerikai, blues-os zenéje magyar nyelven nagyon ritka. Úgy érzem, van közönségük, csak még nem kaptak elég fényt. Ennél a projektnél megtapasztalhatták, hogy milyen egy klipforgatás, egy koncertre készülni, és milyen, amikor az embert egész nap nyüstölik, interjúztatják stb., ami hozzá tartozik az egészhez ” – mondta Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője. 


„A klipforgatáson például ez volt az első élményünk, hogy milyen az, amikor megmondják, mit, hogyan csináljunk és nagyon jó érzés volt, hogy ennyire foglalkoztak velünk” - mondják a The Pontiac tagjai. 

 

Van hét srác, akik a zene szeretetétől vezérelve úgy döntöttek, hogy megmutatják, igenis elfér egymás mellett az autentikus népzene és a pop. Így alakult meg 


a Kacaj zenekar, akikre a növekvő népszerűség mellett a Punnany Massif is felfigyelt.


 “Az elmúlt 20 évben számtalan dologgal találkoztunk már a magyar zeneiparban és úgy gondoljuk, szinte kötelességünk segíteni a még kevésbé ismert, ámde tehetséges bandáknak – vagy tapasztalatainkkal, vagy azzal, hogy megosztjuk velük a színpadot” – mondták a Punnany tagjai. “A Kacajt azért is választottuk, mert a magyar népzene autentikáját formálja mai nyelvre érthetően, mai fiataloknak, mai hangzással.” A Kacaj is nagy dobbantónak tartja ezt a lehetőséget: “Számunkra a Yettel Stage azt adja, hogy kicsit bepillantást nyerünk abba, hogy mi lenne, ha marha nagyban lennénk” – mondják a zenészek.

 

“A telekommunikáció erejét szeretnénk megmutatni a Yettel Stage zenei platformmal azáltal, hogy összekötjük a tehetséget a hírnévvel, valamint a digitalizációt a személyes találkozás varázsával. Ugyanezt a célt szolgálja az Akvárium klubbal most indult együttműködésünk is. Budapest ikonikus kulturális színteréről van szó, ahol a kitűnő minőségű mobilhálózatunk mellett – támogatóként – ingyenes wifi-vel és mobiltöltő-állomással segítjük magasabb szintre emelni a látogatói élményt” – mondta el Dolezsai Gergely, a Yettel márka- és marketingkommunikációs igazgatója. 

 


A zenei platform célja tehát, hogy országos ismertséghez segítse a tehetséges előadókat a digitális eszközök és a rutinos zenei alkotók tapasztalata által. A program idén nyáron egyedülálló, ingyenes koncertsorozattal indult, és a három feltörekvő zenekar a kommunikációs támogatás mellett egy-egy videóklipet is kapott. A klipek már láthatóak is: valamennyi vezérfonala egy utazás – hol képletesen, hol pedig ténylegesen utaznak benne a zenészek. Életképek láthatók számukra kedves helyszínekről: beköszön a pécsi próbaterem, a kisvárosi panelvilág vagy épp a balatoni táj, a helyek, ahonnan a zenekarok indultak.

 

A zenei platform pedig október 8-án csúcsosodik ki a Szabadság téren, az ingyenes Yettel Stage 5G Koncerten, ahol fellép Majka, a Margaret Island, a Punnany Massif, a Kacaj, Perrin és a The Pontiac, a koncert pedig a Yettel 5G hálózata segítségével online streamen is követhető lesz a Yettel Facebook-oldalán. 

 


 

Röviden a mentoráltakról

 

The Pontiac


Az autentikus amerikai életérzéssel átitatott blues-rock és a hazai alter keserédessége találkozik a The Pontiac dalokban. A blues alapoktól a dallamos rock irányába tartó The Pontiac zenekar 2017-ben indult. Ebben az évben jelentette meg első lemezét, a Morning Rain című EP-t. A nagylemez Are You Ready Now? címmel 2019. május 3-án debütált. 2020. nyarán – a pandémia okán – 4 dalos közönség nélküli felvételt jelentettek meg, benne három sosem hallott új dallal – még angol nyelven, majd a hamisítatlan amerikai hangulatú blues-rock dalok után megjelent első magyar nyelvű szerzeményük, a Csak Egyetlen Lámpa Ég, amely kicsit édes-bús hazai ízeket hordoz, de az összkép változatlanul tükrözi a csak a zenekarra jellemző, „pontis” életérzést. A zenekar 2021. október 28-án adta ki második (és egyben első magyar nyelvű) nagylemezét.

 
Kacaj zenekar


A Kacaj zenekar különlegessége, hogy nem csak korosztályspektruma szempontjából, hanem a zenei műfajok terén is széles skálán mozog. Az alternatív rocktól kezdve a rapzenéig számos áthallás található a banda hangzásvilágában, a kapocs pedig nem más, mint a magyar népzene. A maguk progresszív módján, mégis popzenei köntösben, örömzene formájában születnek dalaik. Fiatalos lendületük és a magukkal hozott vidéki energiák garantálják a fergeteges koncertélményt.

Perrin


Perrin zenéje a hetvenes-nyolcvanas évek soul és funk hangzásából inspirálódik, előremutatóan és kísérletező kedvvel kanyarogva az igényes pop és az underground határai között. „Tengerparton autózás, érzelmes, letisztult, Cadillac-esztétika” jellemzi a száundot saját szavaival Palotai Soma, azaz Perrin. Tört ütemek és feszesebb 4/4-ek váltakozva adják az alapot az analóg szintik meleg hangjai és szenvedélyesen előadott, angolnyelvű szövegek alá, mindez egy könnyed, modern hangszerelésbe csomagolva. Ez az a fajta, érzelmekkel átitatott, őszinte, de felesleges maníroktól mentes soul zene, amit Stevie Wonder játszana, ha ma lenne fiatal.

Nyitókép: Yettel Stage hivatalos