dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Rico: Vidéki

Vidéki

Erre-arra voltam párszor páran ismernek már itt-ott
de ha nem világos haver akkor az iwiw-en rádírok
ez vidéki báttya ez megborít úgy téged
mint a sakktáblán a paraszt ha a futócipőd éget
a pacsimat kéred te meg randevúzni szeretnél
itt a sarki diszkont pláza ha látnád te is nevetnél
nem cinkelem a városom csak utálom a sablont
csekkold be a lemezem úgy megdagaszt mint a tampont
kapom a fakkot mert féltékenyek sokan
hogy a szerény városkámba egy kis minőséget hoztam a spanjaimmal
de mit tegyek ha ezt-azt dörgölünk az orrod alá és az ígyis-ugyis megb*sz
ebből te nem kapsz de figyelj rám mert vidéki
én az asztalra rá rakom mert a kezeimből kinézik
kiérti ezt meg hogy ha burkolom a sorba
amit gondolok a városról amíg ugráltok a porba
kiérti ezt meg hogy ha burkolom a sorba
amit gondolok a városról amíg ugráltok a porba...


Refr.2x
Ez vidék, ez Rico, ez repp tesó ez nívó
ez az egyik legkeményebb felénk úgy mar mint a kígyó.
Ez vidék, ez Gyöngyös, ez a takony meg a város
ez latin pajti nem ríl ez már nem a hagyományos.


Én nem tudom mi lesz még itt mint ahogy Muki mondta régen
mint a plázacicák nállunk,neked ez vidéki testvérem
rámoltasz b*szki mert már kimondom őszintén
hogy mi eshet még rosszul vagy hogy hogy állok a nők szintjén
hívtak trógernek,uccagyereknek meg g*cinek
de leszarom amíg van ki örül a reppemből egy decinek
ez hideg víz amiben csak a szöveg lángol
neked meleged lesz ebből lássál reppelni majd bárhol
erre megesküszöm mert arra hogy beránt majd
azért nem kertelek többet hogy elsőre levágjad
figyeld mert kiüt hogy ha a mikrofonom fogdosom
és a szemmel rádnézek vágod ezaz én otthonom.


Refr.2x
Ez vidék, ez Rico, ez repp tesó ez nívó
ez az egyik legkeményebb felénk úgy mar mint a kígyó.
Ez vidék, ez Gyöngyös, ez a takony meg a város
ez latin pajti nem ríl ez már nem a hagyományos.


Itt ez Rico itt ez vidék haver, én mondom ezt fogd meg
úgy basztatlak dobokra hogy a spanod engem szólt meg
itt már trend lett a sok súlyzós meg a póker
és egy szöveg után mondod hogy a magadfajta tróger
tesó ez repp ebben itt nem a divat diktál
hanem én meg a két barátom mikor szívbemarót firkál
gyere piszkálj aztán guggoljál le tízszer
mert nem azért pofázok hogy a spanjaiddal szívd el
mi van feat kell de értsél már meg végre
hogy senki vagyok bazdmeg és nem nyomok a zenédbe
mától már más ma már egymagamnak feltolom
és azért nem küldöm át mert a végén mindig megszopom
ez az én otthonom de ugyanmár ne viccelj
kikérte hogy jelölj be kikérte hogy megismerj
mondom ne tisztelj de jobb lesz hogy ha tisztázzuk
az SZ betű nem három mi elött miattam majd fricskázzuk.


Refr.2x
Ez vidék, ez Rico, ez repp tesó ez nívó
ez az egyik legkeményebb felénk úgy mar mint a kígyó.
Ez vidék, ez Gyöngyös, ez a takony meg a város
ez latin pajti nem ríl ez már nem a hagyományos.

Hírek
Hírek

IX. Music Hungary Konferencia

2021. 11. 17-18., Hangvilla, Veszprém

A zeneipar talpra állítása a IX. Music Hungary Konferencia fókusza

A mai napon tartotta sajtótájékoztatóját a Music Hungary Szövetség a Kobuci kertben a IX. Music Hungary Konferencia bejelentése kapcsán, melyet idén is a veszprémi Hangvillában tartanak majd november 17-18-án. Az idei Konferencia fókusza és célja, hogy számba vegye a zeneipar lehetőségeit és kihívásait a pandémia utáni újrakezdéshez,  diskurzust indítson a talpra állás mikéntjéről, és segítse a szektor adaptálását a megváltozott körülményekhez és stabilabb alapokra helyezéséhez. 

A sajtótájékoztatót Weyer Balázs, a Szövetség elnöke nyitotta, aki beszédében elmondta, hogy az újrakezdés idén mást fog jelenteni, mint tavaly, mikor még ennyire sem látták, mi áll előttük. Ki kell használnia szakmának ezt a sokkot, hogy megerősödve tudjon a szakma újraindulni, és hogy a kényszerhelyzetből jövőálló életmód- és szemléletváltás lehessen. Véleménye szerint megszerényített mindenkit az elmúlt másfél év, megtanította őket arra, hogy mennyire sebezhető a zenei szakma, és megtanultak segítséget kérni - még akkor is, ha sokszor nem kaptak, vagy nem azt, nem úgy, nem akkor kapták, mint amire szükségük lett volna. Weyer Balázs arra is rávilágított, mennyire erősen aktivizálta és összefogásra késztette a pandémia mind a Szövetséget, mind az egész iparágat. 

Kádár Tamás, a Szövetség társelnöke ezután arról beszélt, hogy a júniusi tisztújítás a Szövetségen belül is hozott egy szemléletváltást, aktívabban fordultak az állam felé, sokkal inkább fókuszáltak a szektor támogatására és összefogására. Igyekeznek olyan stratégiát kidolgozni, ami az egész  szektor számára segítség lehet, így született meg tavaly a PwC hatástanulmánya is, ami a koncert- és fesztiváljegyek áfájának 5%-osra csökkentésének hatását vizsgálta. Erről elmondta, hogy nemcsak nem okozna kiesést az államháztartásnak, de a kapcsolt iparágakon keresztül még több bevételt is termelne, és a szakma minden szegmensének segítséget, sőt, nemzetközi szinten versenyelőnyt is adna, ezért ezt a kitűzött célt kiemelten kezeli a Szövetség. Majd ezután röviden kitért a nemrégiben elindított Őszi Hacacáré program piactorzító hatására és arra, hogy az ingyenes rendezvények nagy száma a versenypiaci környezetet rombolja. 

Temesi Bertalan zenész, a Szövetség elnökségi tagja arról beszélt, hogy a Szövetség nem kritikára, inkább párbeszédre törekszik a döntéshozókkal és a szakmán belül. Arról is beszélt, hogy a zenészek és a zenei szakemberek számára mennyire megterhelő volt ez az időszak, az egyértelmű anyagi problémák mellett lelkileg és mentálisan is, mely problémára fontosnak tartja felhívni a figyelmet. Arról is beszélt, hogy jelenleg súlyos probléma a pályaelhagyás, és kérdés, hogy ezek a zenészek és szakemberek visszatérnek-e majd a művészeti szektorba, ha az idei őszi szezon is bizonytalan. 

Az idei konferenciaprogram kurátora dr. Süli András, aki szintén jelen volt a sajtótájékoztatón, és arról beszélt, hogy minden rosszban van valami jó, hiszen ez a krízishelyzet sokkal intenzívebbé tette a szakmai diskurzusokat. Ennek eredménye lett a Konferencia struktúrájának megújítása is. Tavaly hagyományteremtő jelleggel költözött az esemény Veszprémbe, így idén novemberben is itt kerül meredezésre a konferencia a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program támogatásával. Idén is novemberben, 17-18-án tartják majd a Hangvillában, illetve kísérőprogramokkal egyéb veszprémi helyszíneken. A kétnapos konferencia nyitónapja a számbavétel jegyében telik; mik is azok a lehetőségek, amikhez nyúlhat jelenleg a zenei szakma, míg a 18-i nap fókusza és célja, hogy együtt keressenek megoldásokat a pandémia utáni újrakezdéshez, a szektor talpra állításához és ellenállóbbá tételéhez. Ennek kapcsán kiemelte, hogy az EU támogatási rendszeréről, közösségi finanszírozásról és a zenészek direkt támogatásáról, valamint új technológiákról, mint az NFT is lesznek beszélgetések. Az újítások közül azt is kiemelte, hogy nagyobb hangsúlyt fektettek a program összeállításánál a fiatalabb generáció képzésére is, így kiírnak majd egy pályázatot fiatal szakemberek számára kedvezményes jegyekre, illetve a programba beépítettek nekik szóló tréningeket és zenei-, videós és podcast listening sessionök is.

Weyer Balázs zárszójában hozzátette, hogy a fiatal szakemberek mellett a fiatal zenészekre is hangsúlyt fektetnek idén, hiszen a Konferencia egyik kísérőprogramja egy showcase is lesz, mely a VEB2023 EKF programmal partnerségben valósul majd meg, ahol feltörekvő zenészek és előadók kapnak majd lehetőséget a bemutatkozásra. Ezt a későbbiekben szeretnék majd nemzetközi szintre is kiterjeszteni. Veszprém egyetlen magyar városként tagja az UNESCO City of Music hálózatának, idén itt, a Konferenciához kapcsolódóan tartják majd ezt a találkozót is.  A Konferenciára a Tixa felületén lehet kétnapos jegyet vásárolni.