dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Rico: Bólogatós

Bólogatós

Ha én dumálok te bólogatsz pedig egy mondatot sem értesz
ha én kussolok te bambulsz azért lesel mert lenéztek
ha én magamhoz térek akkor is szédülök az élettől
ha én magamtól félek akkor szétestem a mézestől
édesből lesz keserű, ha savanyúk a sorok akkor
húzzátok a szátok mert felöltöztet a mocsok
bólogat a város mert a kilencven lett a divat
ugyan mitől lenne nehéz ha a kisgyerek leizzad
mindenki helyett menjen az Ádi féle tornaóra
tedd fel a kezed nem a tróger forma olt ma
ez kiképez ha ócska és leápol ha tiszta
a csávó jót akar csak mégis ő a nagyobb csicska
esküszöm nem értem Rico azért pesszimista
mert az optimizmus átbasz haver inkább lépj is vissza
mondhatnám százszor értetlenül bólogatnál
de a nyálad azért csöpög mert itt ma jó flow-t kaptál
a tartalom nem nulla csak nem figyelsz rá eléggé
azt hiszed kurva könnyű de már a tükör előtt beégnél.


Refr.2x
Itt az ER I CÉ meg az O gyere tanuld meg
az enyém egyre ütősebb még a tiéd csak fakult lesz
ez a fantáziám de amíg Rico-nak szólítasz
addig nem ismersz még jól csak divatból rábólintasz.


Neked bólogatós kellett nesze bazdmeg erre bólints
karikázzad magadat befigyeld hogy húz át a szókincs
ez a durvábbik énem ezzel ne izélj mert kiüt
amit én nyomok már meleg amit te nyomatsz rég kihűlt
csekkeld be seggfej megígértem itt az lp-m
annyi énem dumál rajta hogy
nem vágod melyik estén pakoljad majd be
a jobbik azt mondja hogy szar
a rosszabb vigyázva áll és úgy makogja hogy kabbe
vigyázzban a város olyan veszélyes a reppem
hogy felborít ha hallod minden szerelmes szar trekkem
őszinte a srác mióta a szívét összetörték
már a sajnálat nem vidit fel az se hogy ha szembe köpnél
költőként kötnék csomót minden olyan sorra
ami a fájdalomtól izzad és azt innen-oda tolja
engem az lökdös aki még bólogatni nem mer
mert aki az elején feladja az a végére majd nem nyer
én tiszta fejjel vagy depisen meg részegen
igyis-ugyis eléd rakom hogy ha kell az egész életem


Refr.2x
Itt az ER I CÉ meg az O gyere tanuld meg
az enyém egyre ütősebb még a tiéd csak fakult lesz
ez a fantáziám de amíg Rico-nak szólítasz
addig nemismersz még jól csak divatból rábólintasz.

Hírek
Hírek

IX. Music Hungary Konferencia

2021. 11. 17-18., Hangvilla, Veszprém

A zeneipar talpra állítása a IX. Music Hungary Konferencia fókusza

A mai napon tartotta sajtótájékoztatóját a Music Hungary Szövetség a Kobuci kertben a IX. Music Hungary Konferencia bejelentése kapcsán, melyet idén is a veszprémi Hangvillában tartanak majd november 17-18-án. Az idei Konferencia fókusza és célja, hogy számba vegye a zeneipar lehetőségeit és kihívásait a pandémia utáni újrakezdéshez,  diskurzust indítson a talpra állás mikéntjéről, és segítse a szektor adaptálását a megváltozott körülményekhez és stabilabb alapokra helyezéséhez. 

A sajtótájékoztatót Weyer Balázs, a Szövetség elnöke nyitotta, aki beszédében elmondta, hogy az újrakezdés idén mást fog jelenteni, mint tavaly, mikor még ennyire sem látták, mi áll előttük. Ki kell használnia szakmának ezt a sokkot, hogy megerősödve tudjon a szakma újraindulni, és hogy a kényszerhelyzetből jövőálló életmód- és szemléletváltás lehessen. Véleménye szerint megszerényített mindenkit az elmúlt másfél év, megtanította őket arra, hogy mennyire sebezhető a zenei szakma, és megtanultak segítséget kérni - még akkor is, ha sokszor nem kaptak, vagy nem azt, nem úgy, nem akkor kapták, mint amire szükségük lett volna. Weyer Balázs arra is rávilágított, mennyire erősen aktivizálta és összefogásra késztette a pandémia mind a Szövetséget, mind az egész iparágat. 

Kádár Tamás, a Szövetség társelnöke ezután arról beszélt, hogy a júniusi tisztújítás a Szövetségen belül is hozott egy szemléletváltást, aktívabban fordultak az állam felé, sokkal inkább fókuszáltak a szektor támogatására és összefogására. Igyekeznek olyan stratégiát kidolgozni, ami az egész  szektor számára segítség lehet, így született meg tavaly a PwC hatástanulmánya is, ami a koncert- és fesztiváljegyek áfájának 5%-osra csökkentésének hatását vizsgálta. Erről elmondta, hogy nemcsak nem okozna kiesést az államháztartásnak, de a kapcsolt iparágakon keresztül még több bevételt is termelne, és a szakma minden szegmensének segítséget, sőt, nemzetközi szinten versenyelőnyt is adna, ezért ezt a kitűzött célt kiemelten kezeli a Szövetség. Majd ezután röviden kitért a nemrégiben elindított Őszi Hacacáré program piactorzító hatására és arra, hogy az ingyenes rendezvények nagy száma a versenypiaci környezetet rombolja. 

Temesi Bertalan zenész, a Szövetség elnökségi tagja arról beszélt, hogy a Szövetség nem kritikára, inkább párbeszédre törekszik a döntéshozókkal és a szakmán belül. Arról is beszélt, hogy a zenészek és a zenei szakemberek számára mennyire megterhelő volt ez az időszak, az egyértelmű anyagi problémák mellett lelkileg és mentálisan is, mely problémára fontosnak tartja felhívni a figyelmet. Arról is beszélt, hogy jelenleg súlyos probléma a pályaelhagyás, és kérdés, hogy ezek a zenészek és szakemberek visszatérnek-e majd a művészeti szektorba, ha az idei őszi szezon is bizonytalan. 

Az idei konferenciaprogram kurátora dr. Süli András, aki szintén jelen volt a sajtótájékoztatón, és arról beszélt, hogy minden rosszban van valami jó, hiszen ez a krízishelyzet sokkal intenzívebbé tette a szakmai diskurzusokat. Ennek eredménye lett a Konferencia struktúrájának megújítása is. Tavaly hagyományteremtő jelleggel költözött az esemény Veszprémbe, így idén novemberben is itt kerül meredezésre a konferencia a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program támogatásával. Idén is novemberben, 17-18-án tartják majd a Hangvillában, illetve kísérőprogramokkal egyéb veszprémi helyszíneken. A kétnapos konferencia nyitónapja a számbavétel jegyében telik; mik is azok a lehetőségek, amikhez nyúlhat jelenleg a zenei szakma, míg a 18-i nap fókusza és célja, hogy együtt keressenek megoldásokat a pandémia utáni újrakezdéshez, a szektor talpra állításához és ellenállóbbá tételéhez. Ennek kapcsán kiemelte, hogy az EU támogatási rendszeréről, közösségi finanszírozásról és a zenészek direkt támogatásáról, valamint új technológiákról, mint az NFT is lesznek beszélgetések. Az újítások közül azt is kiemelte, hogy nagyobb hangsúlyt fektettek a program összeállításánál a fiatalabb generáció képzésére is, így kiírnak majd egy pályázatot fiatal szakemberek számára kedvezményes jegyekre, illetve a programba beépítettek nekik szóló tréningeket és zenei-, videós és podcast listening sessionök is.

Weyer Balázs zárszójában hozzátette, hogy a fiatal szakemberek mellett a fiatal zenészekre is hangsúlyt fektetnek idén, hiszen a Konferencia egyik kísérőprogramja egy showcase is lesz, mely a VEB2023 EKF programmal partnerségben valósul majd meg, ahol feltörekvő zenészek és előadók kapnak majd lehetőséget a bemutatkozásra. Ezt a későbbiekben szeretnék majd nemzetközi szintre is kiterjeszteni. Veszprém egyetlen magyar városként tagja az UNESCO City of Music hálózatának, idén itt, a Konferenciához kapcsolódóan tartják majd ezt a találkozót is.  A Konferenciára a Tixa felületén lehet kétnapos jegyet vásárolni.