dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Rico: Sors feat. FankaDeli

Sors feat. FankaDeli

Rico:
Azon az úton indultam el ahol a magamfajta halad
csak a cél elött pihennék ha a sorsom szerint szabad
a lábam szalad mert felgyorsítottak vágom olyan tempót kell tartanom
ahol csak megszúrják a szárnyam nem vágják le de aztsem miről írok
csak magamnak csinálom de vajon miért sírok
azt érzem reppben tudom csak kifejezni úgy csak
de már zene is kell hozzá hogy magamról beszélni is tudjak
ugyan miért gyújtsak rá az élet bagójára
mert ha adózik a szívem a nyugdíj frankón járna
az élet bagójára nyomott pecsétet a sorsom
olyan borsot tört alá hogy most is csavarja az orrom
ami takonytól nedves
de ha már megáldott az isten olyan szívvel ami dobog
én elmesélem mi ihlet és egy uj világot lopok
ahol én meg a sorsom jóbarátok leszünk és nemlesz köztünk kordon.


Refr.4x
Te vagy a sorsod,a te dolgod
neked kell tudnod,hogy mitől vagy boldog.


FankaDeli:
Az emberek olyan furák
mennek-jönnek vagy jönnek-mennek
füstbe ment tervek
látod mint a Rico,tinédzserek reppelnek
ez jobb mint a szipó
én voltam vívó maszkban meg karddal
és még mindig vívok de már nincs csak az asztal
ábrándok maradtak
milyen jó is volna ha nem futószalagon jönne a torta
ez már nem az a zserbó és nem az a repp
akibe én szerettem csak akitöl én szenvedek
voltak reppjelek,voltak repptáborok
mennyimindent elhittünk sokszor elámulok
ők a múltam és majd én leszek másoké
mézzel vagy cukorral de a kávé az kávé
a hiphop az hiphop,a magyar meg magyar
ezért nőtt ki belöllünk is az agyar.


Refr.4x
Te vagy a sorsod,a te dolgod
neked kell tudnod,hogy mitől vagy boldog.


Rico:
Küzdöm a sorssal de ez kurva hosszú meccs lesz
a fehér zászló lángol és nemérzem hogy megmentesz
kimondok mindent ami a szívem éppen nyomja
de lakat van a számon ha egy angyal épp ellopja
olvass belöllem és majd könnybe lábadt szemmel jössz rá
hogy a sors írta amiért kelünk minden reggel fel
elbújok énis ha kapucnit látsz rajtam
és ha majd a földön találsz akkor feladtam
súgom majd halkan piros arcomon a könnyek
nem véletlenül folynak nézdmeg teis,adok könyvet
az összes betű amit róllam írt le versben
mert én megmutatom nektek ilyen vázlatosan nyersen
én akkor nyertem mikor az édesanyám megszült
de volt hogy nem akartam élni mikorparázs nélkül lett tűz
ez FA meg Rico ez a sorsunk
azért szagold te mert már nem bírja az orrunk.


Refr.4x
Te vagy a sorsod,a te dolgod
neked kell tudnod,hogy mitől vagy boldog.

Hírek
Hírek

IX. Music Hungary Konferencia

2021. 11. 17-18., Hangvilla, Veszprém

A zeneipar talpra állítása a IX. Music Hungary Konferencia fókusza

A mai napon tartotta sajtótájékoztatóját a Music Hungary Szövetség a Kobuci kertben a IX. Music Hungary Konferencia bejelentése kapcsán, melyet idén is a veszprémi Hangvillában tartanak majd november 17-18-án. Az idei Konferencia fókusza és célja, hogy számba vegye a zeneipar lehetőségeit és kihívásait a pandémia utáni újrakezdéshez,  diskurzust indítson a talpra állás mikéntjéről, és segítse a szektor adaptálását a megváltozott körülményekhez és stabilabb alapokra helyezéséhez. 

A sajtótájékoztatót Weyer Balázs, a Szövetség elnöke nyitotta, aki beszédében elmondta, hogy az újrakezdés idén mást fog jelenteni, mint tavaly, mikor még ennyire sem látták, mi áll előttük. Ki kell használnia szakmának ezt a sokkot, hogy megerősödve tudjon a szakma újraindulni, és hogy a kényszerhelyzetből jövőálló életmód- és szemléletváltás lehessen. Véleménye szerint megszerényített mindenkit az elmúlt másfél év, megtanította őket arra, hogy mennyire sebezhető a zenei szakma, és megtanultak segítséget kérni - még akkor is, ha sokszor nem kaptak, vagy nem azt, nem úgy, nem akkor kapták, mint amire szükségük lett volna. Weyer Balázs arra is rávilágított, mennyire erősen aktivizálta és összefogásra késztette a pandémia mind a Szövetséget, mind az egész iparágat. 

Kádár Tamás, a Szövetség társelnöke ezután arról beszélt, hogy a júniusi tisztújítás a Szövetségen belül is hozott egy szemléletváltást, aktívabban fordultak az állam felé, sokkal inkább fókuszáltak a szektor támogatására és összefogására. Igyekeznek olyan stratégiát kidolgozni, ami az egész  szektor számára segítség lehet, így született meg tavaly a PwC hatástanulmánya is, ami a koncert- és fesztiváljegyek áfájának 5%-osra csökkentésének hatását vizsgálta. Erről elmondta, hogy nemcsak nem okozna kiesést az államháztartásnak, de a kapcsolt iparágakon keresztül még több bevételt is termelne, és a szakma minden szegmensének segítséget, sőt, nemzetközi szinten versenyelőnyt is adna, ezért ezt a kitűzött célt kiemelten kezeli a Szövetség. Majd ezután röviden kitért a nemrégiben elindított Őszi Hacacáré program piactorzító hatására és arra, hogy az ingyenes rendezvények nagy száma a versenypiaci környezetet rombolja. 

Temesi Bertalan zenész, a Szövetség elnökségi tagja arról beszélt, hogy a Szövetség nem kritikára, inkább párbeszédre törekszik a döntéshozókkal és a szakmán belül. Arról is beszélt, hogy a zenészek és a zenei szakemberek számára mennyire megterhelő volt ez az időszak, az egyértelmű anyagi problémák mellett lelkileg és mentálisan is, mely problémára fontosnak tartja felhívni a figyelmet. Arról is beszélt, hogy jelenleg súlyos probléma a pályaelhagyás, és kérdés, hogy ezek a zenészek és szakemberek visszatérnek-e majd a művészeti szektorba, ha az idei őszi szezon is bizonytalan. 

Az idei konferenciaprogram kurátora dr. Süli András, aki szintén jelen volt a sajtótájékoztatón, és arról beszélt, hogy minden rosszban van valami jó, hiszen ez a krízishelyzet sokkal intenzívebbé tette a szakmai diskurzusokat. Ennek eredménye lett a Konferencia struktúrájának megújítása is. Tavaly hagyományteremtő jelleggel költözött az esemény Veszprémbe, így idén novemberben is itt kerül meredezésre a konferencia a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program támogatásával. Idén is novemberben, 17-18-án tartják majd a Hangvillában, illetve kísérőprogramokkal egyéb veszprémi helyszíneken. A kétnapos konferencia nyitónapja a számbavétel jegyében telik; mik is azok a lehetőségek, amikhez nyúlhat jelenleg a zenei szakma, míg a 18-i nap fókusza és célja, hogy együtt keressenek megoldásokat a pandémia utáni újrakezdéshez, a szektor talpra állításához és ellenállóbbá tételéhez. Ennek kapcsán kiemelte, hogy az EU támogatási rendszeréről, közösségi finanszírozásról és a zenészek direkt támogatásáról, valamint új technológiákról, mint az NFT is lesznek beszélgetések. Az újítások közül azt is kiemelte, hogy nagyobb hangsúlyt fektettek a program összeállításánál a fiatalabb generáció képzésére is, így kiírnak majd egy pályázatot fiatal szakemberek számára kedvezményes jegyekre, illetve a programba beépítettek nekik szóló tréningeket és zenei-, videós és podcast listening sessionök is.

Weyer Balázs zárszójában hozzátette, hogy a fiatal szakemberek mellett a fiatal zenészekre is hangsúlyt fektetnek idén, hiszen a Konferencia egyik kísérőprogramja egy showcase is lesz, mely a VEB2023 EKF programmal partnerségben valósul majd meg, ahol feltörekvő zenészek és előadók kapnak majd lehetőséget a bemutatkozásra. Ezt a későbbiekben szeretnék majd nemzetközi szintre is kiterjeszteni. Veszprém egyetlen magyar városként tagja az UNESCO City of Music hálózatának, idén itt, a Konferenciához kapcsolódóan tartják majd ezt a találkozót is.  A Konferenciára a Tixa felületén lehet kétnapos jegyet vásárolni.