dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
56 csepp vér (rockmusical): Erkélyjelenet

Erkélyjelenet

Robi:
Nézd legurul egy csillag,
Erre lobban a fénye,
Látod valaki egy angyalt
Küldött értem.

Mercutio:
Legalább ne kiabálj.

Robi:
Jöjj ide gyere angyal,
Csillag ide hullj le,
Szép szemeibe mától
Fénynek bújj be.

Mercutio:
Fények őrzik a házat
Fények járnak a kerben.

Robi:
Fénylő képek egy lányról
Csillagfénnyel égnek bennem.

Mercutio:
Hidd ez nem az a csillag,
Átok verte az égre,
De lehull, ha leverjük onnan
Szabadok leszünk újra, végre!

Robi:
Én sohase félek,
Engem meg nem aláznak
Szabad a szívem
És szabad a vérem.
Szerelem, szeretem, szerelemmel!

Mercutio:
Rómeó, Rómeó vigyázz!

Őr:
Állj! Meg ne mozdulj!
Ki vagy? He?

Robi:
Én Rómeó, és azért jöttem, hogy

Őr:
Ne most prosztó, majd az őrszobán.
Emeld a lábad!

Juli:
Éjjel szakadozott szélű
Felhő rejti a holdat
Házunk tetején egy fénylő
Csillag gyullad.

Mercutio:
Hát már ez is meghibbant.

Juli:
Fénye őrzik a házat
Fénye óvja a kertet
Fénylő álmaiban mindig
Az a szép szomorú
Csillag reszket.
Mért nem szabad az a csillag?
Mért nem szökhet az égre?
Mért nem szabadít mától?
Engem magamat is innen végre
Mért nem ölelhetem őt úgy
Mint csillag a fényét?
Mért van, hogy csak a bűnös
Szeretheti szabadon az ellenségét?

Juli és Mercutio:
Mért van mért, hogy a bánat?
Mért van mért, hogy a szív?

Juli:
Mért kellett éppen most így látnom őt?

Mercutio:
Mért van mért, hogy az ember?
Szerelem, szeretem

Juli és Mercutio:
Szerelemmel!


Hírek
Hírek

Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja augusztus 1-ig várja a látogatókat.

A megnyitót Kapolcs új főterén tartották, ahol Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye Fesztivál igazgatója köszöntötte a vendégeket, mesélt az elmúlt évek nehézségeiről, az idei programokról és tervekről. 

Márta István, Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, kapolcsi önkormányzati képviselő, a Kapolcsi Művészeti Napok, ill. a Művészetek Völgyének kitalálója, alapítója és 24 évig a vezetője, a Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet elnöke, a Kapolcsi Helyi Értéktár vezetője a Művészetek Völgye NKft. résztulajdonosi megbízottja mesélt a kezdetekről, a Művészetek Völgye különböző korszakairól.

Márvány Péter, Kapolcs polgármestere, Mohos József Taliándörögd polgármestere és Győriványi Dániel Vigántpetend polgármestere visszaemlékeztek a korábbi évekre és köszöntötték a vendégeket az idei fesztiválon.

Beszédet mondott Dr. Navracsics Tibor kormánybiztos, Schneller Domonkos Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára, Mihály Erzsébet , a Petőfi Kulturális Ügynökség vezérigazgatója, Dr. Mátrai Gábor, a Kőbányai Önkormányzat Közművelődési Bizottságának elnöke és Ráduly György a Nemzeti Filmintézet Filmarchívum Igazgatója.

Fellépett Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, a Kaláka, a Firebirds és Saya Noé.

A Művészetek Völgye volt az ország első összművészeti fesztiválja, mára pedig a legnagyobbá nőtte ki magát. A következő tíz napban negyven programhelyszínen közel kétezer programon vehetnek részt a Völgyezők. Színház, irodalom, koncertek, újcirkusz, kiállítások, opera, minden udvarban, épületben, téren más hangulat és program várja a Völgylakókat, felfedezni mindezt igazi kincskeresés.

A Művészetek Völgye nagyszínpadára áll a Csaknekedkislány, a 30Y, az Erik Sumo Band, az Irie Maffia, Dés László, az Elefánt, a Kiscsillag, a Margaret Island, a Csík Zenekar, az Esti Kornél,  Hobo, a Bagossy Brothers Company, a Budapest Bár, a Bohemian Betyars, az Anna and the Barbies, a Quimby, a Random Trip, a Szabó Balázs Bandája és Rúzsa Magdi. 

Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden átalakulnak a terek, irodalmi helyszín lesz az óvoda udvarból, galéria a tűzoltószertárból és a buszmegállóból, színház a közösségi házból, hangversenyterem a templomokból. Kapolcson saját udvart vezet többek között Harcsa Veronika, a Kaláka és Lackfi János, Kőbánya, a Nemzeti Filmintézet, a Momentán Társulat, a Hagyományok Háza, a MANK és a Budapest Fejlesztési Központ, gyalogos és e-bike túrákat szervez az Aktív Magyarország. Taliándörögdön helyszínt indít a Petőfi Kulturális Ügynökség, visszatér a Fonó és erősödik a Hangfoglaló Udvar. Vigántpetendre költözik Hobo, ide gördül be az Operaház kamionja és idén először itt lesz udvara Vecsei H. Miklósnak és a POKET közösségnek. 

A csodálatos, egyedi portékák és a színes vásári hangulat fontos eleme a Művészetek Völgyének. 2021-től a Malomsziget kicsit átalakul, egy részét átadják a piknikezni, fűben ücsörögni vágyóknak, a másik fele pedig a Szurdi Éva keramikusművész által létrehívott fazekastalálkozó otthona lesz. A további kiállító standoknak több új udvar ad helyet, például Kapolcs új főtere, a MűvészVölgy Kúria is megtelik kézműves termékekkel. Így a malomszigeti sokadalmat kicsit felszabadítva, a vásári pezsgést szellősebbé téve, mindennek kellő teret adva és a sokszínűséget megőrizve várják a látogatókat a Völgyben. Szurdi Éva kiválasztja a fazekastalálkozó 30. jubileumi Művészetek Völgyére készített legjobb képzőművészeti alkotását, ennek díjátadója július 24-én 14 órakor lesz a Malomszigeten.