dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Fekete Gyula-szaxi maxi: NEM KELL A MESE

NEM KELL A MESE

egy, két, hár, és…hú!
még nem látom a szemed, de azt várod, hogy higgyek neked
még nem fogom a kezed, de azt várod a rabod legyek
mert összetört a szívem, mikor más fiúval láttalak
amit rólad hittem elfüstölt egy perc alatt
így jó, úgy jó, és nincs is hozzád hasonló
ez a csikicsuki szerelem nem nekem való

hát hiába várod, hogy megbocsássak én
már nem lesz veled soha olyan, mint az elején
hát felnyitom a szemed, már nem vagy az esetem
mert ilyen leégés, még nem történt velem
így jó, úgy jó, de menekülni akarok én
ebbe a csikicsuki szerelembe megőrülök a végén váúú!
bébibébibéee! hú!hú!hú!hú!

hát nem kell a mese, meg többé te se
húzz el kedvesem
ha legközelebb újból látni akarsz
várd meg, amíg jelentkezem!

felnyitom a szemed, már nem vagy az esetem
mert ilyen leégés még nem történt velem
így lesz, úgy lesz, nekem elég volt egy pillanat
változott a helyzet, keress új balekokat

a fecó, a lui, a zsolti meg a rudi mind megvoltak már
a laci, a zoli, a miki meg a frici még a sorára vár
így lesz, vagy úgy lesz baby, nekem elég volt egy pillanat
változott a helyzet, keresd meg a balekodat
hát ne is magyarázd meg, csak keresd meg a balekodat
változott a helyzet, most lecseréllek,
hagyd azt, hogy menjek, gyorsan lelépjek,
és kerüld el az új csajomat! hú! há!

Hírek
Hírek

Átadták az Öröm a Zene díjakat

Idén is átadta a Hangszeresek Országos Szövetsége az Öröm a Zene díjakat 12 kategóriában, elsősorban zeneipari háttérembereknek.

Az Analog Music Hall-ban tartott eseményen megtartották az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat nagydöntőjét is, amit a Lanou nyert. A Hangszeresek Országos Szövetsége 2009 óta rendezi meg az Öröm a Zene (korábbi nevén Hangfoglaló Hétfő, majd Hangfoglaló Magyarország) tehetségkutató sorozatot, amely mára a Kárpát-medence legnagyobb szakmai tehetségkutató sorozatává vált. 

Összesen 26 állomása van, amelyből 19 megyei és egy fővárosi, 5 határon túli (erdélyi, vajdasági és felvidéki). Az elmúlt hétvégén e tehetségkutatók nyertesei mérték össze tudásukat Budapesten, az Analog Music Hall-ban. Minden eddiginél erősebb és színesebb felhozatal állt színpadra, a funky népzenei acid jazz-től kezdve a »80-as évek glam rockján és a trip hop-on át a pszichedelikus alterrockig bezárólag.
 
Az együtteseket egy nyolctagú zsűri véleményezte, nevezetesen Andrásik Remo (zenész, gitártanár, a Hangszeresek Országos Szövetsége főtitkára, az Öröm a Zene sorozat szervezője), Horváth Gergely (rádiós szakember, a Petőfi Kulturális Ügynökség tanácsadója), Cselőtei László (zenei újságíró, az NKA Hangfoglaló Kollégiumának elnöke), Nagy Szabolcs (kommunikációs szakember, a Fülesbagoly Alapítvány kuratóriumi elnöke), Lombos Márton dalszövegíró, valamint a 2019-es nyertes Antares zenekarból Dér Dávid, Kovács Botond és Pap Dávid. A grémium végül a Lanou zenekarnak adta a fődíjat – ők a veszprémi V. Élő-Zene Tehetségkutatóról jutottak be -, akik így a HANOSZ-tól 1 millió forint értékben kapnak hangszer és hangtechnikai fejlesztési támogatást, és 2,5 millió forinttal támogatja őket a Hangfoglaló Program.

A kétnapos rendezvény végén a HANOSZ kiosztotta az Öröm a Zene Díjat 12 kategóriában. Ezzel a hangszeres-élőzene népszerűsítése iránt elkötelezett személyeket kívánta elismerni. Az év zenésze Áron András Apey lett, és pusztumusz díjat kapott a kategóriában Siklósi Örs. Az év helyszínének a miskolci Ady Endre Művelődési Házat választották. Az év zenepedagógusának járó díjat Gyémánt Bálint vehette át, és posztumusz díjban részesült Szappanos György. Az év felfedezettjei a Kellene kis kert zenekar, az év hangmérnöke Mezei Márton, az év hangtechnikusa Benkő Kristóf, az év fény- és látványtechnikusa Lukácsovics Máté, az év zenei újságírója Draveczki-Ury Ádám, az év hangszerjavítója Váradi Péter (Peter Crow Design) lett. Az év különdíjasa elismerésben Hermann János részesült, e kategóriában posztumusz díjat kapott id. Tornóczky Ferenc.