dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Connections: Viselet

Viselet

/Ref2x:/

Legyél az aki vagy, járd az utat! Lehet pont te vagy az, azaz egy aki mást érez majd ha a tükörkép vasszanéz.

/Cof:/

Eljön majd a nap amikor néhány ember egyesül, különbözni fognak majd az átlagos tömegtől. Nem lesz köztük ember ki a trendnek majd megdől. Nem lehet szó nevekről csak minőségről, kényelemről. Nekem nem kell a gönc mibe két elem köll. Az érdeklődést nem igénylem hogy én keltsem föl. Cuccaidat szívesen viseled szárazon vagy vizesen, mert túl vannak a tizesen, mintha ebben lenne értelem. Mért éppen énnekem kéne mértékkel élnem? Mért éppen énnekem van elnagyolva értékrendem? Mért éppen ebben? Mért éppen viseletben? Mert ez van rendben rajtam és kényelmes viselnem. Erős mint a Fisher, nem tartós mint a Duracell. Benne lehetsz mindenhol mint az ADSL-eddel. Véleményed tedd el, előbb ezt vedd fel-fel! Mer’ erről nem beszélned, hanem ezt érezned kell.

/Rizkay/

Kinek drága rongy élete minden rongya drága, trendi mint a pláza minden rihe-rongya, picsát játsza. A faszt, még filmeken se látta. De tök mindegy hogy mit húz fel, mer’ kapanyél a szájba’. Hiszen csak a ruha tesz, ez megbuktat te drága. Hé, amúgy is a cuccod leárazott, made in China. Ez van, ez hát, szopi. A viselet nem két Forintos gatya, amit a bálaboltban kilóra turiból vesz nagyi. Ez a csajodnak is farmi, mint az XXL-es rudi. Erre rámozdul majd hidd el, mint ?Domirira ?Bremi . De hiába van pénzed, minden Play Boy-t is megnézted, de bármit veszel magadra mindig faszparasztnak néznek. De bejön amit viselek, átérzed ahogy viselem. Ha bemozdul a tömeg egyként mozdul minden viselet. Egyre több az irigyed és így leszel csak az az egy, kit elkísér az utadon ameddig csak viseled.

/Ref2x:/

/Tibbah/

Tanulj meg viselkedni, gúnyákat felvenni. Mások viselt viseletét szégyen viselni. Színeset hordani, különcként kitünni, nem kopott gocartként a kukázókat képviselni. Kilenc konfekció helyett két komolyat húzni, így a többinél tízszer különben kinézni. Nem a ruha teszi az embert, de sokat dobhat rajta, ha nem kerül a képed a túrkálós magazinba. Ne legyél shopping szenvedélyes, China centeres, hogy háromezer Forintból új öltönyöket vehess. Az sem helyes, hogy a gombokra aranyat veress, a középúton vezess, legyél friss és fless. Meztelenül, nyersen a test nem olyan érdekes, a takarástól lesz a meglepetés annyira édes. A viselet az új, máshol támad a Broavaz. Bújj bele a szettbe, ne legyél csimmás paraszt.

/Phat/

Viselem, viseled, az életet viseled, a gondokat viseled, a terheket viseled, az álmokat viseled, a világot vizezed és kérded hogy kik ezek a srácok kik rímeket mondanak beat-eket vibrálnak. Lekésed, a perc amig levegőt beszívok és füstöt kisziszegek. A stage-en felébredek, sok sapka bólogat és sok gatya billeget, elterjed a viselet. Spanom elhiszed? Lehetsz ha velem viseled a viseletet viseled és bejövős, hogy veled egy-két friss elem, hát viselem. Érzem azt hogy érzelem, ha a Rydu az életem, enélkül nem is létezem. A mike elnyel a végtelen sok szó után a .... . Néha egy kis Deego, egy kis Rydu. Millenium k-os Connection, Connection, nyomjad baby. Egy kis Deego, egy kis Rydu Connection.

/Ref:/

Hírek
Hírek

Átadták az Öröm a Zene díjakat

Idén is átadta a Hangszeresek Országos Szövetsége az Öröm a Zene díjakat 12 kategóriában, elsősorban zeneipari háttérembereknek.

Az Analog Music Hall-ban tartott eseményen megtartották az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat nagydöntőjét is, amit a Lanou nyert. A Hangszeresek Országos Szövetsége 2009 óta rendezi meg az Öröm a Zene (korábbi nevén Hangfoglaló Hétfő, majd Hangfoglaló Magyarország) tehetségkutató sorozatot, amely mára a Kárpát-medence legnagyobb szakmai tehetségkutató sorozatává vált. 

Összesen 26 állomása van, amelyből 19 megyei és egy fővárosi, 5 határon túli (erdélyi, vajdasági és felvidéki). Az elmúlt hétvégén e tehetségkutatók nyertesei mérték össze tudásukat Budapesten, az Analog Music Hall-ban. Minden eddiginél erősebb és színesebb felhozatal állt színpadra, a funky népzenei acid jazz-től kezdve a »80-as évek glam rockján és a trip hop-on át a pszichedelikus alterrockig bezárólag.
 
Az együtteseket egy nyolctagú zsűri véleményezte, nevezetesen Andrásik Remo (zenész, gitártanár, a Hangszeresek Országos Szövetsége főtitkára, az Öröm a Zene sorozat szervezője), Horváth Gergely (rádiós szakember, a Petőfi Kulturális Ügynökség tanácsadója), Cselőtei László (zenei újságíró, az NKA Hangfoglaló Kollégiumának elnöke), Nagy Szabolcs (kommunikációs szakember, a Fülesbagoly Alapítvány kuratóriumi elnöke), Lombos Márton dalszövegíró, valamint a 2019-es nyertes Antares zenekarból Dér Dávid, Kovács Botond és Pap Dávid. A grémium végül a Lanou zenekarnak adta a fődíjat – ők a veszprémi V. Élő-Zene Tehetségkutatóról jutottak be -, akik így a HANOSZ-tól 1 millió forint értékben kapnak hangszer és hangtechnikai fejlesztési támogatást, és 2,5 millió forinttal támogatja őket a Hangfoglaló Program.

A kétnapos rendezvény végén a HANOSZ kiosztotta az Öröm a Zene Díjat 12 kategóriában. Ezzel a hangszeres-élőzene népszerűsítése iránt elkötelezett személyeket kívánta elismerni. Az év zenésze Áron András Apey lett, és pusztumusz díjat kapott a kategóriában Siklósi Örs. Az év helyszínének a miskolci Ady Endre Művelődési Házat választották. Az év zenepedagógusának járó díjat Gyémánt Bálint vehette át, és posztumusz díjban részesült Szappanos György. Az év felfedezettjei a Kellene kis kert zenekar, az év hangmérnöke Mezei Márton, az év hangtechnikusa Benkő Kristóf, az év fény- és látványtechnikusa Lukácsovics Máté, az év zenei újságírója Draveczki-Ury Ádám, az év hangszerjavítója Váradi Péter (Peter Crow Design) lett. Az év különdíjasa elismerésben Hermann János részesült, e kategóriában posztumusz díjat kapott id. Tornóczky Ferenc.