dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Connections: Mindenki tudja mi a dolga (feat Mc Gőz)

Mindenki tudja mi a dolga (feat Mc Gőz)

/Ref.:/

/Diggiemann/

Hey kölyök ez egy egység, Mc Curry nem lehet nála szentség. Ha megfog valakit nincs mentség. A szo a rím egy style-ban masszív fedettség. Sokaknak élet forma vagy akrobatikus testtorna. Ki a falat rajzokkal szórja. Ki a keverőn a potit feltolja. Ismerd el, egy masszív nation, a radio rap station az adást szórja, first editon. Megmered egytől bent a masszív, senki se maradhat mellettünk passzív. Száll a füstől. Milyen a jó? Diggiemann ragálya magával ragadó. Bárki bárhol megszólna nálunk mindenki tudja jól hogy mi a dolga.

/Cof/

Hiába is nevezed real-nek te önmagadat, én megcáfolom rímemmel minden egyes szavadat.Szaladnak a napok, az évek, lehetnek bármennyire szépek. Jóból egy szeletet énis hadd kérjek. Égek a vágytól, szemétől lángol. Eltávolíthatatlan vagyok poziciómból. Hagyok nyomot magam után eléggé mélyet. Élvezd az életet sohase szenvedj! Inkább legyél mindig pozitív. Mindig felfelé ívelően kreatív. Tervem ami maximálisan bizonyít. Nem tapasztalatad te még ezt soha így. Ahogy Jay meg Néma Bob reprezentálja Jersey-ből, itt prezentálja nektek ... ... . Mert Babylonból előre törve, a versenyt eldöntve.

/Ref.:/

/Mc Gőz/

Megszólal az ütem csak egy mikrofont látok. Nekem ez a véremben van, nem súgják mások hogy mit mondjak neked. Mért marad meg a tisztelet? Az agyamba véstek egy jelet, hogy veletek legyek. A szemek amiben a tűzé leszek. A DJ-től egy újabb számot rendelek. A szóáradat rengeteg. Rengeteg tag a falakon, a firkászok a flakonokon, zsaruk a plafonon. Szar mc a szarnak ad nagy pofon. Hoppon maradsz én meg a Hip-Hop-on. Szombaton tip-toppon megjelenek a színpadon. Beindul a tömeg mert ez ma az én napom. Győr-Szombathely mindent lerombol. A Budapesti kapcsolat – Connecting people. Most Győr-Szombathely mindent lerombol. A Budapesti kapcsolat – Connecting people.

/Ref.:/

/Rizkay/

Most érzem a midit ahogy átjárja a szót, a style-om a flow-t, igen a mike-om a show-t. Gyerünk-gyerünk, hát érezd izzik a parkett. Most minden b-boy a placcon egy ütemre gerjed. A Dj szleng töltet, bakelitet felpörget. Ez az underground körzet hol a real mc-k kik löknek. Lelkünkben a team-ek most dobbannak a szívek. Lázban égnek a rímek mikor extázisban hintek. Jönnek a színek, a kannába rejtett graffek mik sikátorok mélyén szürke falakat fednek. Ez a hip-hop, hurray. Na gyere-gyere ho-ho, gyere mozdulj let’s go(ho). Amit érzel ez a tempo (wo-wo). A dalnak itt vége Jeh-Yo Jeh-Yo. Élednek a beat-ek, ez a pulzus amit érzek. A szívemen, a lelkemen egy life-style amit élek.

/Phat/

Mindenki tudja mi a dolga. Hip-Hop area to beats the soul 1 2 3. Dobd el a mike-odat hazug Mc. Connection Team. Fuck mainstream! Ez it Phat yoo, mindenütt bcajzott rím. Hol van az érzés abból amit tehettek? Ha rossz helyen kezdtek igazak sosem lesztek. A vér nem kell hát nesztek. Ha azt kéred hogy feladjam a hitem azt mondom bazd meg amit mondasz. ... dolga, pedig pontaz mivel falakat bonthatsz, de hallgatsz még is és így akárhova jutsz el, mindig oda ahol voltam már én is. De én sose leszek szolga csak az aki az igazat mondja, mert tudja mi a dolga.

/Ref.:/

Hírek
Hírek

Átadták az Öröm a Zene díjakat

Idén is átadta a Hangszeresek Országos Szövetsége az Öröm a Zene díjakat 12 kategóriában, elsősorban zeneipari háttérembereknek.

Az Analog Music Hall-ban tartott eseményen megtartották az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat nagydöntőjét is, amit a Lanou nyert. A Hangszeresek Országos Szövetsége 2009 óta rendezi meg az Öröm a Zene (korábbi nevén Hangfoglaló Hétfő, majd Hangfoglaló Magyarország) tehetségkutató sorozatot, amely mára a Kárpát-medence legnagyobb szakmai tehetségkutató sorozatává vált. 

Összesen 26 állomása van, amelyből 19 megyei és egy fővárosi, 5 határon túli (erdélyi, vajdasági és felvidéki). Az elmúlt hétvégén e tehetségkutatók nyertesei mérték össze tudásukat Budapesten, az Analog Music Hall-ban. Minden eddiginél erősebb és színesebb felhozatal állt színpadra, a funky népzenei acid jazz-től kezdve a »80-as évek glam rockján és a trip hop-on át a pszichedelikus alterrockig bezárólag.
 
Az együtteseket egy nyolctagú zsűri véleményezte, nevezetesen Andrásik Remo (zenész, gitártanár, a Hangszeresek Országos Szövetsége főtitkára, az Öröm a Zene sorozat szervezője), Horváth Gergely (rádiós szakember, a Petőfi Kulturális Ügynökség tanácsadója), Cselőtei László (zenei újságíró, az NKA Hangfoglaló Kollégiumának elnöke), Nagy Szabolcs (kommunikációs szakember, a Fülesbagoly Alapítvány kuratóriumi elnöke), Lombos Márton dalszövegíró, valamint a 2019-es nyertes Antares zenekarból Dér Dávid, Kovács Botond és Pap Dávid. A grémium végül a Lanou zenekarnak adta a fődíjat – ők a veszprémi V. Élő-Zene Tehetségkutatóról jutottak be -, akik így a HANOSZ-tól 1 millió forint értékben kapnak hangszer és hangtechnikai fejlesztési támogatást, és 2,5 millió forinttal támogatja őket a Hangfoglaló Program.

A kétnapos rendezvény végén a HANOSZ kiosztotta az Öröm a Zene Díjat 12 kategóriában. Ezzel a hangszeres-élőzene népszerűsítése iránt elkötelezett személyeket kívánta elismerni. Az év zenésze Áron András Apey lett, és pusztumusz díjat kapott a kategóriában Siklósi Örs. Az év helyszínének a miskolci Ady Endre Művelődési Házat választották. Az év zenepedagógusának járó díjat Gyémánt Bálint vehette át, és posztumusz díjban részesült Szappanos György. Az év felfedezettjei a Kellene kis kert zenekar, az év hangmérnöke Mezei Márton, az év hangtechnikusa Benkő Kristóf, az év fény- és látványtechnikusa Lukácsovics Máté, az év zenei újságírója Draveczki-Ury Ádám, az év hangszerjavítója Váradi Péter (Peter Crow Design) lett. Az év különdíjasa elismerésben Hermann János részesült, e kategóriában posztumusz díjat kapott id. Tornóczky Ferenc.