dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
SP Éder Krisztián: Holnaptól

SP Éder Krisztián - Holnaptól

off off off off off
Standard
Előadó: SP Éder Krisztián
Album: Standard
Megjelenés: 2008
Hossz: 0:00
Szövegírók: Éder Krisztián
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Szerzői kiadás
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Miről szól a(z) 'Holnaptól' dalszöveg ?
A szövegben az előadó a jövőtől való félelmét és bizonytalanságát fejezi ki. Az élet nehézségeit és a változás lehetőségét emeli ki, miközben rámutat, hogy minden döntésnek súlyos következményei lehetnek. Az előadó a barátság, a szeretet és a siker összetett viszonyrendszerét is bemutatja, valamint azt, hogy a jelenben meghozott döntések milyen hatással lehetnek a jövőre. A szövegben jelenik meg a félelem és a bizonytalanság a jövőbeni eseményekkel kapcsolatban, de az is, hogy a remény még mindig ott lebeg a háttérben. Egyúttal rámutat arra is, hogy az életben gyakran az a legnehezebb, hogy megbirkózzunk a saját döntéseink következményeivel.
Nyomj egy like-ot ha tetszik ez a rovat!
Megtekintve: Ma 2, összesen 71077 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Holnaptól

Minden perc, egy esély a változásodhoz,
üzenet a holnaptól a mának,
hogy mi történik reggel, hogy ki fog velem tartani,
ki szúr majd hátba,
hogy mit érek én a reppel?
mikor alszik ki végleg a lámpa?
a lista kurva hosszú, a következménytől meg
sérvet kaptam, olyan súlyos
boldog vagyok a mai napban, de félek a következőtől
minden le van írva, minden perc, minden esély
egy székhez kötözöm a jövőm és üvöltök hozzá, hogy beszélj!
holnap írnak az újságokban, megrendítenek, látom a tettest meg arcot
félek, hogy elveszítelek
látom kinek adok csókot, ki az, ki nem ver át
én nem színezek haver, de te spricceled a temperát
az összes barátom majd eldob, fejembe száll a siker
az egyik részem küzd a jelenben, a jövőben a másik iker
testvérem, hol a cetli?
kérlek küldj egy levelet sors, mi fog történni?

Ref.:
Minden perc a levéllel könnyebb,
minden esély egyenlő, hogyha a pofonok jönnek
ölj meg, vagy támassz fel
mondd mi választ el tőled?
egy fal egy idősík? egy szebb jövő?
ismerős a holnap, mert ismerős szólt
ott a cetlin, hogy forduljak meg,
hogy figyeljek rád, hogy üljek le,
mert súlyos a vád

Megbolondít a valóság, mindig én maradok alul
a versemben, de ha nyerek mégis mit kapok jutalmul?
mért mondják el, hogy játék?
esküszöm nem értem, hogy megvan-e írva,
hogy mért mindent rám kennek?
SP, hagy lássam akinek bátran mutatok be a webcam-nek
szorít a levél, én meg szorítom, mint egy lapot
megszorítok minden trét, aki sír, hogy milyen életet kapott
ott a kezedben a hír, bírjál a jelentéssel
tudni fogom mikor versz hátba, hogy kivel romantikázom,
hogy kiért küzdök, hogy kit dobok egy legyintéssel
hogy felveszed a pulcsim nem mondom, már énis fázom
megismertem a szerelmet, de kurvára reszketek,
félek az igazságtól
töltöm a Bravoban a teszteket,
úgy ikszelem a kockákat, hogy megnézem hátul,
mitől lesz több pontom, félek, hogy énis veszthetek
hogy a világ ajtaja kidől, és nem pedig kitárul.
Hé és nem pedig kitárul.

Ref.2x


előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Megjelent a magyar rock történetét bemutató képregény folytatása a ’80-as–’90-es évekről

A Magyar rocktörténet című képregény első részének megjelenése után a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával a Képes Krónikák Kiadó elhozza a rockrajongóknak a folytatást a rendszerváltás előtti és az azt követő évtizedek zenei világáról, a korszak nagyjairól. A Magyar Zene Házában tartott május 7-i kötetbemutatón legendás zenészeink elevenítették meg ezt az időszakot, emellett megnyílt a Magyar rocktörténet művészeti vezetője, a fiatalon elhunyt Futaki Attila (1984-2024) életútját bemutató minikiállítás.



 

Az eseményen Demeter Szilárd, a Petőfi Kulturális Ügynökség vezérigazgatója beszédében köszönetet mondott a kiadónak, hogy felvállalta a hiánypótló kötet megjelentetésével járó munkát, és a fiatalon elhunyt Futaki Attiláról emlékezett meg. Úgy fogalmazott: „aki lapozgatja a könyvet soha ne feledje el, hogy volt egy olyan rocker, aki világhírű képregényrajzolóként beletette a lelkét ebbe a kötetbe.”



Demeter Szilárd

 

A rendezvény keretében a hazai rocktörténetről Hegyi György (Emil.Rulez) vezetésével Vincze Lilla (Napoleon Boulevard), Kalapács József (Pokolgép), Nagy Feró (Beatrice), valamint Müller Péter Sziámi (Kontroll Csoport, URH, Sziámi) beszélgetett. A kötetbemutató dedikálással, majd Nagy Feró és barátai akusztikus (unplugged) minikoncertjével ért véget.



 

A Magyar rocktörténet című képregény kiemelt célja, hogy bemutassa hazánk legnagyobb rockzenészeit és élő legendáit a magyar rockzene születésétől egészen a jelenkorig. A ’60-as, ’70-es éveket felvonultató, tavaly ősszel megjelent kötet után most itt a folytatás a ’80-as, ’90-es évek zenei ikonjaival. A képregény kreatív és egyben szórakoztató módon idézi fel a magyar rockzene emblematikus pillanatait és alakjait.




A kötet a nyolcvanas-kilencvenes évek legjelentősebb előadóit, többek közt az A. E. Bizottság, Bikini, Dinamit, VHK, Kontroll Csoport, URH, KFT CPg, Edda, Karthago, Első Emelet, Solaris, Pokolgép, Ossian, Akela, Bonanza Banzai, Quimby, Csókolom, PUF, Kispál és a Borz, Tankcsapda, Nyers, Kimnowak – és a hozzájuk kapcsolódó legendás zenészsztorikat a képregény műfajára jellemző sajátos, hol humoros-karikaturisztikus, hol realisztikusabb stílusban mutatja be.

 

A történetről


Pallaghy Karcsi, az első körben megismert közepesen tehetségtelen rockzenész feladja álmait, és beáll dolgozni a Magyar Hanglemezgyártó Vállalat és ezen keresztül a magyar popszakma urához, Erdős Péterhez. Feladata a tehetségek felkutatása és pályára állítása. Időközben úgy tűnik, viharos magánélete is révbe ér, a válás után újra megtalálja azt a nőt, akivel szívesen leélné az életét. A rendszerváltás azonban a kihasználható lehetőségek tárházát hozza, Karcsi régi barátjával önálló vállalkozásba kezd. Azonban az élet most sem kegyes hozzá, a középkorú férfiak családi, szerelmi, egészségügyi problémái őt is elérik. De a rockzene szeretete végigvonul főhősünk életén: megküzd a tehetségesnek tartott együttesekért a főnökeivel. Így – a munkáján keresztül – ellátogathatunk a leghíresebb koncerthelyszínekre, a fesztiválokra, a rockopera-bemutatókra, a búcsúkoncertekre és részesei lehetünk az új csillagok születésének.

 

Az esemény különleges alkalmat szolgáltatott arra, hogy megnyíljon a legismertebb magyar képregényrajzoló, Futaki Attila (1984-2024) életútját bemutató minikiállítás a Magyar Zene Háza könyvtárában. 


A tárlaton a nyilvánosság előtt korábbiakban be nem mutatott rajzok tekinthetőek meg Futaki Attila világszínvonalú életművéből.  Futaki képein a Spirál, Severed, Puskás és más nemzetközileg is híressé vált alkotások tűnnek fel, emellett a tárlat nyomtatásban eddig meg nem jelent rajzokkal egészül ki. 


A kiállítás május 8-tól a Magyar Zene Háza Könyvtárának nyitvatartási idejében látogatható.

 

A képregény arculatának kialakítása Futaki Attila munkái alapján jött létre, zenei téren a kötet szakmaiságáról újra Jávorszky Béla Szilárd gondoskodott, a borító tervezésében ezúttal is Cserkuti Dávid vett részt. A rajzos „rock-minilexikon” szövegét Kántor Mihály jegyzi, a képeket Haragos Péter és Felvidéki Miklós rajzolták.

 

A Magyar rocktörténet képregénysorozat megvásárolható a Libri, a Lira, a book24, valamint a kepeskronikak.hu webshopokban.

 

 

Fotók: Petőfi Kulturális Ügynökség