dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Sose halunk meg - zenés játék /musical/: Gyönyörű játék

Gyönyörű játék

Imi: Még nem tudom, hogy mi történik velem, hogy van ez, most nekem mit is kell.
Nusi: Egy ölelés, gyönyörű játék.
Imi: a lábam mért remeg, akkor most hogy kezdjem el? Félek kicsit, igen, hogy ez most igaz, de nem mondtak el nekem valami fontosat.
Nusi: csak te meg én, öröm, ajándék.
Imi: Itt rajtam ez a kezed és most megsimogat.
Nusi: látod Imi: látom
Nusi. Érzed
Együtt: érzem már. Ez egy elmerülés, ez egy elrepülés, suhanás, lebegés, remegés. Ez egy elrepülés, ez egy elszakadás, feszülés, lobogás, zuhanás. Ez egy elszakadás, ez egy elfogadás, ölelés, ragyogás, lobogás. Igen, érzem. Igen, értem.
Nusi: Hé, ez milyen finom, ahogy, ahogy, itt vagy, ahogy felragyog a szemed és minden megfeszül.
Imi: csak te meg én, gyönyörű játék.
Nusi: Már jól van minden rendben, most már itt vagy belül.
Imi: hé, hé, most velem is megtörténik ez a csoda és azt hiszem, hogy felkavart.
Nusi: egy ölelés, gyönyörű játék.
Imi: még bennem van a vágy, s nem tudom meddig is tart.
Imi: minden Nusi: könnyű
Imi: minden
Együtt: jól van már. Ez egy elmerülés, ez egy elrepülés, suhanás, lebegés, remegés. Ez egy elrepülés, ez egy elszakadás, feszülés, lobogás, zuhanás. Ez egy elszakadás, ez egy elfogadás, ölelés, ragyogás, lobogás. Ez egy elrepülés, ez egy elszakadás, feszülés, lobogás, zuhanás. Ez egy elmerülés, ez egy elrepülés, suhanás, lebegés, remegés. Ez egy elrepülés, ez egy elszakadás, feszülés, lobogás, zuhanás. Ez egy elszakadás, ez egy elfogadás, ölelés, ragyogás, lobogás. Igen, érzem. Azt hiszem értem, megértem. Jó, jó.

Hírek
Hírek

Massimo Mercelli és az Anima Musicae Kamarazenekar hangversenye

Zene és tánc

 

Zene és tánc

Massimo Mercelli és az Anima Musicae Kamarazenekar hangversenye

(január 28., szombat, 19:00 – Óbudai Társaskör)


Szenvedélyes dallamok, pezsgő ritmusok, mediterrán temperamentum: mindez az Anima Musicae Kamarazenekar és Massimo Mercelli január 28-i koncertjén az Óbudai Társaskörben.


Az eredeti koncepciótól nem eltérve, ezúttal is 20.századi különlegességek csendülnek fel a Capriccioso-bérlet következő állomásán, olasz és argentin szerzők műveiből válogatva.


Massimo Mercelli neve ismerős lehet a hazai közönség számára, hiszen az olasz fuvolavirtuóz 2018-ban az együttes vendégszólistájaként fellépett már az Óbudai Társaskör színpadán. Lehengerlő játéka olyan világhírű zeneszerzőket is megihletett, mint Krzysztof Penderecki, Philip Glass, Ennio Morricone, vagy Giovanni Sollima, akinek egyik műve el is hangzik a koncerten. 


Kamarazenészként és szólistaként a világ számos pontján fellépett már, többek között a New York-i Carnegie Hallban, a Moszkvai Konzervatóriumban, a Szentpétervári Filharmóniában, az Amszterdami Concertgebouwban és a Salzburgi Mozartban. A komolyzenei élet legjelentősebb művészeivel és együtteseivel dolgozhatott együtt, mint például Gidon Kremerrel, Jurij Bashmettel, a Berlini Filharmonikusokkal, vagy a Moszkvai Kamarazenekarral.


A január 28-i koncertet különös kettősség hatja át


A modern, 20.századi hangzásvilág mellett a tánc kerül a középpontba. A hangverseny Respighi: Régi dalok és táncok című kompozíciójával kezdődik, mely egyfajta visszatekintést enged az antik korokba, izgalmas időutazásra hívja a hallgatóságot. Az ezt követő mű a ma is aktívan munkálkodó zeneszerző, Giovanni Sollima tollából származik, akinek Contrafactus című darabjában hallhatják előszőr Massimo Mercellit az Anima Musicae kíséretében. 


A koncert második feléhez közeledve az olasz zeneszerzők után az argentin komponistáké lesz a főszerep: a szünet előtt Astor Piazzolla egyik leghíresebb műve, A tangó története hangzik el, Ivan Nardelli átiratában. A négy tételes művel a szerző már önmagában kivívta volna magának a ,,tangó királya” címet, de a koncert végén is hallhatóak lesznek a jellegzetes dallamok, és összetéveszthetetlen ritmusok, melyekkel világhírre tett szert. Piazzolla művei között egy másik, talán kevésbé ismert argentin szerző is helyet kapott: Alberto Ginastera, akinek 1965-ben keletkezett Concertoját adja elő az Anima Musicae Kamarazenekar. A koncertet három rövidebb, méltán népszerű Piazzolla mű zárja: a Fuga y misterio, az Oblivion és a Libertango, Ott Rezső átiratában.A Capriccioso-bérlet második hangversenyén ezúttal is egy világhírű művészt hoz el az Anima Musicae Kamarazenekar az Óbudai Társaskör színpadára, akivel együtt megelevenítik a zene és a tánc különös kapcsolatát.

A. Piazzolla: Fuga y misterio (Ott Rezső átirata) az Anima Musicae Kamarazenekar előadásában.


Jegyek elérhetőek itt.

 

A koncert az Olasz Kultúrintézet támogatásával valósul meg.

 

Fotók: Anima Musicae Kamarazenekar hivatalos, Massimo Mercelli hivatalos