dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Roy és Ádám Trió: A falakon túl

Roy és Ádám Trió - A falakon túl

off off off off off
Ahogy érzed
Előadó: Roy és Ádám Trió
Album: Ahogy érzed
Megjelenés: 2002
Hossz: 3:52
Szövegírók: Pajor Tamás
Prim Attila
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: BMG
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 1, összesen 7226 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

A falakon túl

A FALAKON TÚL MÁR ÁLL, EGY SZÉDÍTŐEN SZÉP VILÁG
AZ, AMIT ÚGY VÁRTÁL, SOK ELMULASZTOTT ÉVEN ÁT!

Egy más világ vár itt rád, rohannod kéne világgá
Hajt a vágy, mint börtönőr, suhintja feléd ostorát
Ostobán véget ér, a nap és minden hét
Titokban sikít a szív bentről, titokban sír az életéért!

Álruhás árulás, rég az eszeden túl jár
Hazug a jég fotómodell, izomagy és mélybulvár
Túszszedők és támadók, tüzelnek rád divatból
Minden póz a mélybelök, de most kitörsz a föld alól!

Kicsi kínai étterem, minden 25 méteren
Háborúk és száz vad út, az elnök nyúz az éteren
Távol állsz, bárhol jársz, hiába zár be a börtönrács
Ott a falakon túl a fény, mutatja már, hogy más a táj

FALAKON TÚL...
ANNYI SZÉTSZÓRT ÉV UTÁN, ELJÖN EGY DÉLUTÁN

MINDEN ÁLMON TÚL, ITT VÁR RÁD
(EGY SZÉDÍTŐEN ÚJ VILÁG)
EGY, MÉG NEM LÁTOTT ÚJ ORSZÁG VÁR
(AHOL A VÉGTELENT ÉLED ÁT!)

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

A tehetségek zenéje – fiatalok a Jazzpikniken

Számos fiatal tehetség lép fel a 12. Paloznaki Jazzpikniken, többek között olyan művészekkel találkozhatunk a balatonfelvidéki jazzfaluban, mint a Gorg & Benzol jazzrock trió, az instrumentális jazzt játszó Symbiosis 5 zenekar, az art-pop, a jazz és az élő elektronika elemeit vegyítő Palágyi Ildikó, vagy a dél-amerikai hangzású Claudia Raquel Quintet. 


A tehetséggondozás részeként idén a Csodalámpa Alapítvánnyal közösen a 8 éves Zoé álmát váltja valóra a Jazzpiknik: a betegségéből felépült kislány hegedűoktatását támogatja.



 


A 12. Jazzpiknik ismét Paloznakra invitálja a magyar jazzélet legizgalmasabb formációit, hogy a nemzetközi előadók mellett a jazz hazai élvonala is képviseltesse magát. A tehetséggondozás mindig kiemelt helyen szerepelt a Jazzpiknik életében, az idei fesztivál is számos fiatalnak nyújt fellépési lehetőséget az intimebb hangulatú, jazz-fókuszú színpadain. 


A „MÜPA Jazz Showcase 2024” tehetségbörzén a Claudia Raquel Quintet nyerte el a Paloznaki Jazzpiknik különdíját, ezáltal fellépési lehetőséget kapott az idei pikniken. 


A formáció zenéje a jazz és más zenei irányzatok fúziójára épül, köztük jelentős hangsúlyt kap a dél-amerikai zene, hiszen a zenekar felépítése és az énekesnő, Castagno Claudia autentikus interpretációja is erre predesztinálja őket.

 




Idén is folytatódik a szakmai együttműködés a Hangfoglaló Programmal, aminek keretében három zenekar érkezik a piknikre.


A Gorg & Benzol „félinstrumentális, fél-élvezhető jazzrock trió”-ként aposztrofálja magát. A csapat muzsikájában megtalálható a jazz, blues, rockzene, funky ritmus, akad instrumentális dal és énekkel megtöltött zene, számaik között angol és magyar nyelvű dalok is szerepelnek.


Legújabb lemezük egy alternatív valóságban játszódik, ahol a stenk, a frankó muzsikalöket illegális.




A Symbiosis 5 zenekar elsősorban instrumentális jazzt játszik. Tagjai a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen és a Bartók Béla Konzervatóriumban folytatott tanulmányaik során találkoztak, és mára valamennyien aktív közreműködői a magyar jazzéletnek. 2020-as megalakulásuk óta elnyerték a „Getxo Jazz” és „Sibiu Jazz” nemzetközi versenyek első helyezését, valamint a 2023-as “MÜPA Jazz Showcase” mindkét fődíját.





Palágyi Ildikó zenéje az art-pop, a jazz és az élő elektronika találkozásából születő, izgalmas zenei utazás. 


Dalainak műfaji sokszínűségét az érzelmes dallamok, a személyes szövegek és a pillanatot megragadó improvizáció egységesítik. A felvidéki születésű énekes-dalszerző eredetileg klasszikus énekesnek készült, ismerhetjük az Indigó projektből, a Klipszemle programjából, A Dal című műsorban pedig 2022-ben az elődöntőig jutott.




A Jazzpiknik idén a Csodalámpa Alapítvánnyal közösen a 8 éves Zoé álmát váltja valóra: hegedűoktatását támogatja. A kislány vágya a hangszer mellett, hogy egy valódi hegedűművésztől tanulhasson. Zoé kívánsága volt a Csodalámpa által teljesített 5000. kívánság, melynek teljesítésére március 27-én, egy ünnepélyes átadó keretében került sor. A tehetséggondozás jegyében, a Jazzpiknikkel karöltve Kiss-Varga Roberta hegedűművész vállalta Zoé oktatását. A Csodalámpa Alapítvány nagybeteg gyerekek álmait váltja valóra, 2003 óta teljesíti életveszélyesen beteg gyerekek egy-egy különleges kívánságát. Céljuk, hogy a kívánságok megvalósításával váratlan örömet, maradandó élményt és ezzel erőt adjanak a gyermeknek és családjának a hosszú gyógykezelések elviseléséhez.

 

A további fellépőkről folyamatos tájékoztatást adnak a szervezők.

További információ, kedvezményes jegyek: https://jazzpiknik.hu

 


Fotók: Paloznaki Jazzpiknik