dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Rico: Minden percem

Rico - Minden percem

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Rico
Album: Keressük!
Szövegírók: Rico
Muki
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 6, összesen 12296 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Minden percem

Rico:

Álmok,sorsok jeletése,hogy hazudunk magunknak,
emlék merül feledésbe ahogy forognak agyunknak képei
napról napra a cérna vékonyabb lett
de megvastagul holnapra add a batyut a hátamra
könnyes szemmel hagy induljak még utoljára egyszer
tollamhoz simuljak meg ne karcoljon a rózsa
ami annó történt ott találod minden szóban
még is minden összeroppan mivel körül vagyok véve
a magány nagyon nehéz ám az ablakon kinézve nemtehetek semmit
a hóban nincsen lábnyom,ismét elaludtam
újra önmagamat láttam,ezúttal velem lányom kinek te lettél az anyja
engem is te szültél ez csak álmaimnak hangja
bár a homály szívébe véstem bele körömmel
aki ellökött azt igérte barátkozhatok az ördöggel
köszi ebből nem kérek,minden percem ugy töltöm
,hogy az érzélmektöl félek így az álarcom felöltöm
a padtársam is rab hiszen mi körbevesz az börtön
a füstkarikák terve,
,hogy ösztönözzünk újra hiszen láncra vagyunk verve
a rácsok mögé bújva, a lakat kulcsa nállam de nem merem kinyitni
úgyse bírná már a vállam a terhed többi részét
kérlek nézz szét,és értsd úgy ahogy akarod
mostmár beletörödtem,úgysem lesz az amit akarok...


Refr.

Csak egy rozsdás ereszcsatorna
minden percem rabja
csupán ehhez csatolna
az emlékeknek hangja
egy érzelemmel töltött kis világot
inkább hagyja elsüllyedni azt a börtönt
miből nem bírtunk kijönni
én esküszöm megpróbáltam belőle kiszökni
de ez lett a vesztem
mikor csak mi voltunk ketten
csókolva a másikat majd eltaszítva engem
ébredtem rá arra,hogy magányos minden percem...


Muki:

Minden percem úgy telt el,hogy Te vezetted a kezem.
Elengedted...Majd jön Más,
aki átveszi a helyed.
Minden úgy zajlik le előttem,hogy tudom legközelebb
együtt táncolunk az esőben a híd szélén...
Majd a film végén rájössz,hogy ez az élmény sem más,
mint az érem két oldala és a felszabadult realitás
a fejemben ábrándképek formálják a bonyodalmat
valósággá torzítva,de mindez sebezhetetlen volt,
mikor a Lelkem teregettem Téged az inspirált,
hogy rátaposs!
Pedig nem voltam nagyigényű.
Csak egy lányt kértem,nem kurvát.
De a vágyak ennyit érnek
a felszínesség tárházában a ruhád látom szépnek.
Mondd, miért jó ez???
Az egyetlen Titkom kiadtad,hogy: Azért lettem rossz
mert a jókkal mindig kibasznak!
Ezért nem nézek tükörbe,ezért Sírok a vonaton,
ezért áll Szerelemből,minden leírt mondatom.
Minden dal egy vallomás,minden sor egy gondolat,
minden betű egy Könny,ami össze varja a foltokat,
hogy a tegnapból Emlék,a holnapból remény legyen
és amit leírok igaz legyen elméletben...


Refr.1x


Rico:

A búcsú olykor nehéz de most mégis meg kell tennem,
a mécses fénye kialudt na mondd,mi rosszat tettem
az utat kerestem,hogy rajtad én segítsek
elfolytom amit érzek azon gondolkozva ,hogy
vajon miért enyhítsek
a barátok jönnek az úton
és én forgatom a tükröt bár nem látok benne senkit,
így most csak magamért küzdök,nincs ki átöleljen
aki megcsókol már nem bókol,csak az árnyék
csak por vagyok a földön mintha létezésre várnék
a belsőm megkell ölnöm,csupán a megoldása bánt
ezért a véletlen is hamis,
ha meghaltam tudom meg kell halnom ma is
az is festék a falon,színes ceruzával festve
az alagútban tartom erszényben
elhallt szavak a szíved fogja lettem
így,hogy lehetnék szabad
ha nem merek felébredni mert minden olyan marad
a valóságom állarc egy maszk mi eltakar
de tudom élnem kell, létem erősebb mint hinném
ha kopognék az ajtón tessék a szívemet is vinném
egy táskában amit varrtam, hogy elbirja a terhet
kinnt sétálok a horizonton hisz tudom menned kellett
énis futnék utánnad de megálltam a sín mellett
szeretetből erre tellett,tessék itt a mancsom
érzem itt rohadok el, ugyse ismerős a hangom
gyere kérlek ébressz fel...


Refr.1x




előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

 

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál esetében már hagyomány, hogy mindig más-más témát helyez a fókuszba. Korábban ikonikus ételeken, majd egy-egy alapanyagon volt a hangsúly, később a hagyomány, a magyar konyha öröksége, tavaly pedig az új generáció egyre fokozódó szerepe került középpontba.

 

„A 2024-es Gourmet Fesztivál az inspiráló női energiákra fókuszál, amihez három nagykövet társult Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna személyében. Bár a gasztronómia különböző területein tevékenykednek, de mindhármuk szakmai útja és sikere nagyon inspiráló és példaértékű. A nagyköveteink mellett természetesen igyekszünk bemutatni a hazai gasztronómia számos további női szereplőjét is a fesztiválon. A „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is” – mondta el Nemes Richárd , a Gourmet Fesztivál főszervezője.

 

„Úgy volt, hogy veszünk néhány állatot, de mondta a gazda, hogy valószínűleg vemhesek. Egy héten belül több mint ötven mangalicánk lett” – mesélte Fekete Zsóka , aki eredetileg zöldséget akart termeszteni a családi földeken, de ezután a húsra váltott. Mint elmondta, nem volt könnyű beletanulni a tenyésztésbe, feldolgozásba és értékesítésbe, de mára már az egész családját bevonta a vállalkozásba. A gazdasága immár közel 400 szőke mangalicát számlál. A vállalkozás 2012-ben indult, egy évvel később már díjakkal ismerték el Zsóka magas minőségű kisüzemi prémiumtermékeit.

 



 

Ormós Gabriellának esze ágában sem volt pékséget nyitni. A kommunikációs szakmát azonban felváltotta a kovász bűvölete. „Lett egy hobbim, amivel egyre több időt töltöttem és azt éreztem, hogy megszületett bennem egy döntés” – mesélte Gabriella, akinek azóta a legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. Tavaly a pop-up pékségét cserélte állandóra Ormós Gabriella, aki a Jenői Pékség, egyben a Kovászlabor közösség alapítója.

 

 

 

Ötvös Zsuzsanna klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztro-bloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje. „Az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskolájában, Ókortudományi Doktori Programon klasszika-filológiából doktoráltam, és emellett kezdtem el blogot írni” – emlékszik vissza Zsuzsanna, mint mondta, akkoriban nagyon sok időt töltött könyvtárakban, de  hiányzott neki, hogy két kézzel alkosson. A nagy vízválasztó néhány szilikon bonbonforma volt, amit vásárolt, „ajándékba készítettem velük bonbonokat, ami hatalmas élmény volt” – mondja Zsuzsi. Innen ívelt az út a Michelin-kalauz által ajánlott Laurel Budapestig.

 



„Az MBH Bank nagy örömmel támogatja immár második éve a Gourmet Fesztivált, mely évről-évre a tavasz egyik fénypontja és fontos találkozási alkalom, ahol számos ügyfelünket láthatjuk vendégül. A Gourmet Fesztivál nemcsak felvonultatja a hazai gasztronómiai élet legjavát, de az idei rendezvényen kiemelt figyelmet kapnak a kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők, akik egyre látványosabb szerepet vállalnak a vendéglátásban. A hazai vállalkozások és kiemelten a női vállalkozók támogatása szívügyünk, így reméljük, hogy az idei fesztivál nemcsak fontos találkozási lehetőség lesz sokak számára, hanem inspirációt is nyújt, új recepteket ismerhetünk meg a gasztronómiában és a vállalkozásban egyaránt” –  emelte ki Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A Samsung támogatásával létrejött Gourmet Akadémia színpadának zárónapja idén egy igazán különleges gasztro-kulturális élményt tartogat. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig mindig egyedi és megismételhetetlen. “Amit láthatunk, az egy improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - kiváló színészgárda kelti életre: a Gourmet Akadémia színpadán Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.

 

A Gourmet Akadémia színpada számos további programmal készül idén is. Maki Stevenson, a Makifood Cookery School and Events alapítója japán-magyar ételkombinációkat fog bemutatni. A Kovászlabor workshopon Ormós Gabriella pék, a Jenői Pékség megálmodója a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait. Arya Razavi, az Arany Kaviár nemzetközi kaviár specialistája egy izgalmas kóstoló keretében mutatja be mindazt, amit az igazán jó kaviárokról tudni érdemes. A kelt tészták rajongói egy nagykunsági sütemény készítésének fortélyait leshetik el annak koronázatlan királynőjétől, a kunmadarasi Ferdinánd Bisztró háziasszonyától, Kálmán Évától. Tóth Szilárd - a SALT Budapest séfje - a Gourmet nagykövete, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készíti el mindannyiunk szíve csücskét, a rántott húst – persze egy kicsit extrábban, mint azt megszoktuk. Szintén izgalmasnak ígérkezik a bibimbap készítés Kim Taeyennel és Mautner Zsófiával, ahol a koreai konyha szakértője enged betekintést a koreai gasztronómia világába és persze megtudhatjuk, mi is az a bibimbap. Két különös hangulatú apró étterem séfje is bemutatkozik a színpadon: Kiss Zaida, a budapesti Zinchenco Kitchen séfje és Katkó Kriszta, a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje koprodukciós finomfőzelékkel érkezik. Hogy készül egy vegán desszert? Veganizálható-e egy hagyományos desszert? Ezekről fog beszélni az idei fesztivál nagykövete, Ötvös Zsuzsanna, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje, aki kóstolót is hoz a vegán sütijeiből. És azt is megtudhatjuk, hogyan készül az igazi erdélyi padlizsánkrém, a vineta, Kati mama és György Réka (Páva Étterem) segítségével.




 

Az idei MBH Bank Gourmet Fesztivál vasárnapja – lévén gyereknap – a fiatal korosztály és a kisgyermekes családok számára is tartogat meglepetéseket. Ezen a napon a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a Gourmet-ra, de lesznek ajándék édességek és gyerek workshopok is. A családosan érkezőket kilenc népszerű cukrászda várja robbanócukros minimakaronnal és más ajándék desszertkülönlegességekkel . A Gourmet Akadémia színpadán is számítanak a kicsikre: A KitchenAid workshopján fagyit lehet készíteni, Wossala Rozina szülő - gyerek párosokkal fog tésztákat és “pikk-pakk” szószokat főzni, Lefkovics Lea, a SALT Bakery vezetője pedig a keksz és az amerikai cookie elkészítésébe avatja be a gyerekeket. A Gourmet Akadémia legtöbb programja és kóstolója ingyenes, a workshopokra jelképes részvételi díj mellett érdemes előre regisztrálni a fesztivál honlapján.

 

Végezetül, de nem utolsó sorban Nemes Richárd elmondta, hogy összeállt a fesztiválon kiállító több mint 50 étterem és cukrászda teljes kínálata is. A fesztivál idei menüjének különlegessége, hogy számos pénztárcabarát étel is szerepel benne, amelyeket legfeljebb 2.500 Ft-os áron vásárolhatnak meg a látogatók.

 

Az idei Gourmet kiállítóit itt láthatjuk, belépőjegyet pedig itt lehet előzetesen vásárolni, a helyszíni jegyárakhoz képest jelentős kedvezménnyel.

 

www.gourmetfesztival.hu





Fotó: Gourmet Fesztivál