Előadó: | Toldy Mária |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
S. Nagy István |
Payer András |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Táncdal |
Címkék: | Keressük! |
Szeretem a hajnalt, szeretem az éjjelt,
véled többé mégse kell.
Elfeledlek könnyen, nem hullik a könnyem,
lényed már nem érdekel.
Vége, nagy volt az ára,
szeress csak másba! Ki figyel oda?
Szeretem a csókot, szeretem a bókot,
véled többé mégse kell.
Ha utánam sírnál, vagy levelet írnál,
kérlek, azt is tépd csak el!
Vége, nagy volt az ára,
szeress csak másba! Ki figyel oda?
Ne hidd egy percig sem,
hogy hangod majd kísér,
s ne gondold azt, hogy én
futok tán egy csókodé-é-é-ért! Ó!
Szeretem a szépet, de még jobban téged,
bármit mondok csak beszéd.
Legyen eszed végre, ne bámulj az égre,
nézz csak rám, ez mind tiéd!
Bókolj, nem bánom, csókolj,
bármi az ára! Ki figyel oda?
Ne hidd egy percig sem,...
...bármi az ára! Ki figyel oda?
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál