dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
56 csepp vér (rockmusical): Finálé

Finálé

A hősöket jeltelen sírba kaparták,
nem tudtuk hová letenni az emlékezés virágait.

Ég te égszín kék
fénylő mndenség
bölcs világosság
élő fényesség.

Fogadd őket most
végtelen idő
napfény hulljon
ölelje őket tűz és fény eső.

Föld te áldott Föld
hullámzóan zöld
határtalanul tág
és végtelen világ

Fogadd most be őt
szivetelen idő
halálával hált
és porból porrá vált

Gloria, Gloria Mundi
Kirie, kirieleiszon

Rólunk álmában
Új dalokat költ
ég az égszin kék
és a Föld az álldott Föld

Azt hizitek mocskok ez igy lesz,
nem mert nem lehet igy mert nem ez a rend és nem ez a törvény
mint aki bűnös jeltelen sírba kaparják névtelenül,
pusztulljon aki lázad meg ne találja soha senki,
pakány igya a vérét tépje a máját rohadjon vesszen...

Égig érő zöld
Sebekből vérző föld
százszor elárult ezerszer áldott
mindent kibíró Föld

Fogadd magadba mind
azt aki rajtad jár
magasra nyíló egekbe nézett
s porból porrá vált

Voltak bátrak,
voltak bátrak
Mindent birtak,
mindent birtak
Dicsőséget,
dicsőséget
Vérrel irtak,
vérrel irtak

Harc és hűség,
harc és hűség
Vér és bánat,
vér és bánat
Halálukból,
halálukból
Élet támad,
élet támad

ÉLet támad,
élet támad
Szerelem sarjad,
szerelem sajrad
Halálukkal,
halálukkal
Meg nem halnak,
meg nem halnak
Élet sarjad,
élet sarjad
Szerelem röppen,
szerelem röppen
Így leszünk majd,
így leszünk majd
Jobban és többen,
Többen és többen

Így leszünk majd,
így leszünk majd
Újra erősek,
újra erősek
Őnmagunkért,
önmagunkért
Felelősek,
felelősek

Így lesz majd hogy,
így lesz majd hogy
Az aki nincsen,
az aki nincsen
Jó kedvében,
jó kedvében
Lenéz ránk,
lenéz ránk.

Hírek
Hírek

Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja augusztus 1-ig várja a látogatókat.

A megnyitót Kapolcs új főterén tartották, ahol Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye Fesztivál igazgatója köszöntötte a vendégeket, mesélt az elmúlt évek nehézségeiről, az idei programokról és tervekről. 

Márta István, Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, kapolcsi önkormányzati képviselő, a Kapolcsi Művészeti Napok, ill. a Művészetek Völgyének kitalálója, alapítója és 24 évig a vezetője, a Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet elnöke, a Kapolcsi Helyi Értéktár vezetője a Művészetek Völgye NKft. résztulajdonosi megbízottja mesélt a kezdetekről, a Művészetek Völgye különböző korszakairól.

Márvány Péter, Kapolcs polgármestere, Mohos József Taliándörögd polgármestere és Győriványi Dániel Vigántpetend polgármestere visszaemlékeztek a korábbi évekre és köszöntötték a vendégeket az idei fesztiválon.

Beszédet mondott Dr. Navracsics Tibor kormánybiztos, Schneller Domonkos Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára, Mihály Erzsébet , a Petőfi Kulturális Ügynökség vezérigazgatója, Dr. Mátrai Gábor, a Kőbányai Önkormányzat Közművelődési Bizottságának elnöke és Ráduly György a Nemzeti Filmintézet Filmarchívum Igazgatója.

Fellépett Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, a Kaláka, a Firebirds és Saya Noé.

A Művészetek Völgye volt az ország első összművészeti fesztiválja, mára pedig a legnagyobbá nőtte ki magát. A következő tíz napban negyven programhelyszínen közel kétezer programon vehetnek részt a Völgyezők. Színház, irodalom, koncertek, újcirkusz, kiállítások, opera, minden udvarban, épületben, téren más hangulat és program várja a Völgylakókat, felfedezni mindezt igazi kincskeresés.

A Művészetek Völgye nagyszínpadára áll a Csaknekedkislány, a 30Y, az Erik Sumo Band, az Irie Maffia, Dés László, az Elefánt, a Kiscsillag, a Margaret Island, a Csík Zenekar, az Esti Kornél,  Hobo, a Bagossy Brothers Company, a Budapest Bár, a Bohemian Betyars, az Anna and the Barbies, a Quimby, a Random Trip, a Szabó Balázs Bandája és Rúzsa Magdi. 

Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden átalakulnak a terek, irodalmi helyszín lesz az óvoda udvarból, galéria a tűzoltószertárból és a buszmegállóból, színház a közösségi házból, hangversenyterem a templomokból. Kapolcson saját udvart vezet többek között Harcsa Veronika, a Kaláka és Lackfi János, Kőbánya, a Nemzeti Filmintézet, a Momentán Társulat, a Hagyományok Háza, a MANK és a Budapest Fejlesztési Központ, gyalogos és e-bike túrákat szervez az Aktív Magyarország. Taliándörögdön helyszínt indít a Petőfi Kulturális Ügynökség, visszatér a Fonó és erősödik a Hangfoglaló Udvar. Vigántpetendre költözik Hobo, ide gördül be az Operaház kamionja és idén először itt lesz udvara Vecsei H. Miklósnak és a POKET közösségnek. 

A csodálatos, egyedi portékák és a színes vásári hangulat fontos eleme a Művészetek Völgyének. 2021-től a Malomsziget kicsit átalakul, egy részét átadják a piknikezni, fűben ücsörögni vágyóknak, a másik fele pedig a Szurdi Éva keramikusművész által létrehívott fazekastalálkozó otthona lesz. A további kiállító standoknak több új udvar ad helyet, például Kapolcs új főtere, a MűvészVölgy Kúria is megtelik kézműves termékekkel. Így a malomszigeti sokadalmat kicsit felszabadítva, a vásári pezsgést szellősebbé téve, mindennek kellő teret adva és a sokszínűséget megőrizve várják a látogatókat a Völgyben. Szurdi Éva kiválasztja a fazekastalálkozó 30. jubileumi Művészetek Völgyére készített legjobb képzőművészeti alkotását, ennek díjátadója július 24-én 14 órakor lesz a Malomszigeten.