dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
56 csepp vér (rockmusical): Csatos cipő

Csatos cipő

-Van valami konkrét oka annak
amiért idejön éjnek idején?
-Van uram..
-Micsoda?
-Én félek..

Csatos cipő
harisnya nadrág
zsebbejól beszúrva egy gyíkleső
Malaclopó köpeny kalapka
zsabós kis ing, barkó

Miszter Romeó és Mercutio
Monsieur, Shakespeare a sírjában forog

A lányka teste lázban ég
a lába este félre lép
csókot lopni jó dolog
ha megharaplak fájni fog

Csajt szerezni jó butát
nagy dudákat szűk bulát
ajka, mint a málna íz
égszemben tiszta víz

- Elnök elvtárs, foglaljon helyet.
A legjobb asztalt foglaltattam magának.
Tessék, parancsoljon.
- Gyere Klárikám.
Látod így szórakoznak a mi katonáink.
- És tényleg lesz kaviár is?
- Kaviár az lesz édesem...csak az lesz.
- Imádom.
- Mi van? Mi ez a maskara?
- A herceg engedélyezte..
- Mért nem vagy egyenruhában?

- Azt a csajt nézd ott..
- Melyiket?
- Azt.
- Csakhogy kettőre mutatsz..

Nézd az ott egy szép fiú

Túl magas és túl hiú

Hű apáim mennyi csaj

Csap le mindet

Meg ne csalj

Lesz a táncra alkalom
S nem maradsz te parlagon
Elveszíted azt
Na mit?
A bálod arra megtanít..

A te Lajosod is énekelni fog?
Muszáj neki a párt ráparancsolt.

Há-há

Nagyszerű gondolat Misikém.

Igen.

Nem is gondoltuk volna.

Igyekszünk párttitkár elvtárs, foglaljon helyet.

Nagyfalusi kis csuka
elbukott a búcsúba
és azóta istenem
játszik minden hangszeren

Álmodik a kis vagány
azt akarja mind ahány
Csókja meg nem károsít
nyomd a kicsi városit
kis városit..

Hagyd magad
cica mica
Hagyd magad
cica mica
Hagyd magad
cica mica

miáúúú miáúúú...

Hírek
Hírek

Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja augusztus 1-ig várja a látogatókat.

A megnyitót Kapolcs új főterén tartották, ahol Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye Fesztivál igazgatója köszöntötte a vendégeket, mesélt az elmúlt évek nehézségeiről, az idei programokról és tervekről. 

Márta István, Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, kapolcsi önkormányzati képviselő, a Kapolcsi Művészeti Napok, ill. a Művészetek Völgyének kitalálója, alapítója és 24 évig a vezetője, a Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet elnöke, a Kapolcsi Helyi Értéktár vezetője a Művészetek Völgye NKft. résztulajdonosi megbízottja mesélt a kezdetekről, a Művészetek Völgye különböző korszakairól.

Márvány Péter, Kapolcs polgármestere, Mohos József Taliándörögd polgármestere és Győriványi Dániel Vigántpetend polgármestere visszaemlékeztek a korábbi évekre és köszöntötték a vendégeket az idei fesztiválon.

Beszédet mondott Dr. Navracsics Tibor kormánybiztos, Schneller Domonkos Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára, Mihály Erzsébet , a Petőfi Kulturális Ügynökség vezérigazgatója, Dr. Mátrai Gábor, a Kőbányai Önkormányzat Közművelődési Bizottságának elnöke és Ráduly György a Nemzeti Filmintézet Filmarchívum Igazgatója.

Fellépett Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, a Kaláka, a Firebirds és Saya Noé.

A Művészetek Völgye volt az ország első összművészeti fesztiválja, mára pedig a legnagyobbá nőtte ki magát. A következő tíz napban negyven programhelyszínen közel kétezer programon vehetnek részt a Völgyezők. Színház, irodalom, koncertek, újcirkusz, kiállítások, opera, minden udvarban, épületben, téren más hangulat és program várja a Völgylakókat, felfedezni mindezt igazi kincskeresés.

A Művészetek Völgye nagyszínpadára áll a Csaknekedkislány, a 30Y, az Erik Sumo Band, az Irie Maffia, Dés László, az Elefánt, a Kiscsillag, a Margaret Island, a Csík Zenekar, az Esti Kornél,  Hobo, a Bagossy Brothers Company, a Budapest Bár, a Bohemian Betyars, az Anna and the Barbies, a Quimby, a Random Trip, a Szabó Balázs Bandája és Rúzsa Magdi. 

Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden átalakulnak a terek, irodalmi helyszín lesz az óvoda udvarból, galéria a tűzoltószertárból és a buszmegállóból, színház a közösségi házból, hangversenyterem a templomokból. Kapolcson saját udvart vezet többek között Harcsa Veronika, a Kaláka és Lackfi János, Kőbánya, a Nemzeti Filmintézet, a Momentán Társulat, a Hagyományok Háza, a MANK és a Budapest Fejlesztési Központ, gyalogos és e-bike túrákat szervez az Aktív Magyarország. Taliándörögdön helyszínt indít a Petőfi Kulturális Ügynökség, visszatér a Fonó és erősödik a Hangfoglaló Udvar. Vigántpetendre költözik Hobo, ide gördül be az Operaház kamionja és idén először itt lesz udvara Vecsei H. Miklósnak és a POKET közösségnek. 

A csodálatos, egyedi portékák és a színes vásári hangulat fontos eleme a Művészetek Völgyének. 2021-től a Malomsziget kicsit átalakul, egy részét átadják a piknikezni, fűben ücsörögni vágyóknak, a másik fele pedig a Szurdi Éva keramikusművész által létrehívott fazekastalálkozó otthona lesz. A további kiállító standoknak több új udvar ad helyet, például Kapolcs új főtere, a MűvészVölgy Kúria is megtelik kézműves termékekkel. Így a malomszigeti sokadalmat kicsit felszabadítva, a vásári pezsgést szellősebbé téve, mindennek kellő teret adva és a sokszínűséget megőrizve várják a látogatókat a Völgyben. Szurdi Éva kiválasztja a fazekastalálkozó 30. jubileumi Művészetek Völgyére készített legjobb képzőművészeti alkotását, ennek díjátadója július 24-én 14 órakor lesz a Malomszigeten.