Előadó: | Szekeres Adrien |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Kiss Gábor Simon Attila |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Harcos volt a nap, karcos
minden szó
Morcos fejjel ülsz, ma nem volt
semmi jó
Szájad sarkán megbújt egy
fáradt ránc
Van, hogy nincsen dal, van,
hogy nincsen tánc
Az autó búgva áll, a lámpa
fogva tart
Egy homeless arra jár, persze
pénzre hajt
Szólsz, hogy "bocs, most nem"
int, hogy nincsen gond
Mosolyogva néz, és végül csak
annyit mond:
Most csak érezd, hogy nem
vagy szomorú napok rabja,
Most csak szívd be a zivatar
illatát,
Most csak élvezd, hogy a
lábad megmoccan e dalra,
Most csak tárd szét a szárnyad, és szállj tovább!
A lámpa zöldre vált, úgyhogy
menned kell
Pár száz métert vársz sebzett
lelkeddel
Úgy döntesz, hogy nem kell a
józanész
S rázendít egy CD-n pár jó zenész
A "kettőnégy" már húz és
a véred hajt
Bárki bárhogy nyúz, holnap
jobb lesz majd
Emlékezz, hogy hogy múlt el
minden baj
Emlékezz majd rá, és hogy
volt egy dal
Most csak érezd, hogy nem
vagy szomorú napok rabja,
Most csak szívd be a zivatar
illatát,
Most csak élvezd, hogy a
lábad megmoccan e dalra,
Most csak tárd szét a szárnyad, és szállj tovább!
Most csak élvezd, hogy a
lábad megmoccan e dalra,
Most csak tárd szét a szárnyad, és szállj!
...élvezd, hogy a
lábad megmoccan e dalra,
Most csak tárd szét a szárnyad, és szállj tovább!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál