Előadó: | Utolsó Alkalom |
---|---|
Album: | Minek?! |
Megjelenés: | 2000 |
Hossz: | 3:56 |
Szövegírók: |
Szöcsi |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Kiáltok, de nem halljátok,
nézek rátok, nem látjátok.
Megfognálak és nem érzed,
belülről támad a végzet.
Agyam leállt tegnap éjjel,
álmom elszállt szerte-széjjel.
Életjelet már nem adtam,
a reményt is rég feladtam.
Ref.:
És nem érzem a külvilágot,
és nem érzem azt sem,
hogy mi van,
de kómámból, ha felébredek
meglátjátok majd mit teszek.
De ha szavam meghalljátok
visszajövök, meglátjátok!
Olyan könnyen nem megyek el,
egy-két dolgot tenni még kell.
Nehéz volna most meghalni,
fontos dolgot félbehagyni,
szükség lehet rám majd egyszer,
porba hull majd minden rendszer.
Ref.:
Most már érzem a külvilágot,
most már érzem azt is,
hogy mi van.
A kómámból felébredtem,
elmondhatom, mit éreztem.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál