dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Crossroad: Ő az a nő

Ő az a nő

Tegnap este a bárban
Egy szőke ciklon társaságában
Töltöttem az időt és a sört
Megkívántam ezt a nőt

De ö nem akart tőlem mást
Csak szívni a vérem
Lerágni rólam a húst
És ellopni a pénzem

Refr.:
Ő az a nő igen ő az
Akitől mindenki retteg
Nekem is ezt kéne tennem
De pár sör után már nincs hová mennem

Ölelése belém hasít
Illata szinte megbolondít
Menekülnék, de nincs esélyem
Csókjai belém forrtak mélyen

Hé csapos, kérek még egy kört
Ennyire még sosem szerettem a sört
Nekem már befellegzett végleg
Nem érdekel, csak legyek már részeg

Refr.:

Részeg már nem fáj semmi
A nő szívja a vérem
De én már nem érzem
Csak lassan eliszom a pénzem

Másnap reggel másnaposan
Hallottam a jó hírt
Meghalt a nő, elütötték
Az égiek megbüntették

Refr.:
Ő volt a nő igen ő
Akitől mindenki retteget
De már nem szívja tovább a vérem
Megmarad az összes pénzem

Hírek
Hírek

50 amerikai egyetemi rádió tűzte műsorára a VHK dalait

Amíg Magyarországon tudomást sem vett róluk a média, addig 50 amerikai egyetemi rádió játszotta a dalaikat, turnéztak Finnországban, Hollandiában Németországban és Angliában.

Mindez a Vágtázó Halottkémekkel történt a »90-es évek elején, amikor megjelent máig legnépszerűbb albumuk, az A semmi kapuin dörömbölve. A zenekar vezetője, Grandperre Attila november 4-én a Lemezjátszó Classic-esten mesél a dalokról és az akkori korszakról. 

Az A semmi kapuin dörömbölve a Vágtázó Halottkémek harmadik nagylemeze. 1992-ben jelent meg az amerikai Alternative Tentacles gondozásában, ami a Dead Kennedys énekese, a punklegenda Jello Biafra kiadója. Az anyagot a zenekar német menedzserének javaslatára egy eindhoven-i hangárban vették fel, majd Mándoki László münchen-i stúdiójában keverték. A lemezen olyan legendás szerzemények sorakoznak, mint a Hunok csatája, az Aláírhatatlan történelem vagy a Botrányos probléma.

- A dalok népszerűségét jól jellemezte, hogy amikor a Chapman Egyetemen kvantumbiológiát oktattam, és a klasszikus zenével foglalkozó professzor átkísért egy másik épületbe, beszélgetni kezdtünk. Szóba került a VHK, és kérdeztem tőle, hogy hallott-e róla. Mire azt válaszolta, természetesen, a Hunok csatáját mindenki ismeri – idézte fel a történteket Grandpierre Attila.

Bár a magyar média nem vett tudomást a zenekarról, a 90-es évek elején 2-3000 fős koncerteket adtak Budapesten. Mindeközben nyugaton már komoly kultusszal bírt a zenekar: Angliában Henry Rollins-szal turnéztak, játszottak több európai országban, New Yorkban a „New Music Seminar”-on zenéltek, és A semmi kapuin dörömbölve lemez dalait 50 amerikai egyetemi rádió műsorára tűzte, több adó rotációban. 

- Ahányszor meghallgatom a lemezt, mindig meglepődöm, hogy mennyi erőt és leleményességet hordoz magában - fogalmazott Grandpierre Attila. - Egyetlen célunk volt a megírásakor, hogy örök érvényű zenét hozzunk létre.

A lemezről bővebben is mesél Grandpierre Attila november 4-én a B32 Galéria és Kultúrtérben, ahol az albumot meghallgathatja a közönség az énekessel. Az est házigazdája Horváth Gergely lesz, a program a Lemezjátszó Classic-sorozat része. 

Az eseményt a Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogram támogatásával, a Fülesbagoly Alapítvány partnerségében szervezik meg.