Előadó: | Chico |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Lombos Márton (Lombos Úr) Bársony Bálint Erdélyi András Havas Lajos |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Elmúlt a nyár. Én szó nélkül álltam az ablaknál
Magányosan, mégis bízva... aztán Én és a zongorám
Egy dalra találtunk, mely akkor csak érzések foszlánya volt.
Hang követte a hangot, kísérte néhány édes akkord.
Most esik a hó és süvít a szél. Bújj Hozzám, érezd a tűz melegét!
Hallgasd a dalt, mi Hozzánk beszél, rólunk mesél!
Elmúlt az ősz. A fákról lehullott a levél.
Egy kicsit Bennem is kopár lett minden, és majdnem el is múlt a remény.
De a dallam csak szólt, és ahogy a zongorám kísért,
Lassan épült a melódiánk: télre egy boldog dalt ígért.
Aztán tavaszt hozott szívembe az első jégvirág... fura ez az érzés!
Oly' jó nézni Rád!
Most esik a hó és süvít a szél...
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál