Előadó: | 100 Folk Celsius |
---|---|
Album: | TV Maci |
Megjelenés: | 1989 |
Hossz: | 2:44 |
Szövegírók: |
Heilig Gábor Littvay Imre Kocsándi Miklós Kovács J. László Orbán József Mikes Attila |
Heilig Gábor Kovács József László Littvay Imre Kocsándi Miklós Orbán József Mikes Attila |
|
Kiadó: | Hungaroton - Pepita |
Stílus: | Gyerek, country |
Címkék: | állatos, bohókás, eleven, gyerek, vidám [+] |
Kíváncsi Fáncsi egyik este
beszökött az állatkertbe.
Sok barátja volt már ott,
ismert minden állatot.
Kíváncsi Fáncsi, Kíváncsi Fáncsi,
Kíváncsi Fáncsi, Kíváncsi Fáncsi.
A jegesmedve karosszékben
forró teát ivott éppen.
Fáncsi el is csodálkozik,
miért nem jeges teát iszik.
Kíváncsi Fáncsi, Kíváncsi Fáncsi,
Kíváncsi Fáncsi, Kíváncsi Fáncsi.
Az oroszlánt is üdvözölte,
meghívta egy málnaszörpre.
Létrával ment a zsiráfhoz,
Beszélgetni fel is mászott.
A tigris éppen vacsorázott,
Megevett száztizenöt fánkot.
A krokodil nagy könnyet ejtett,
Miért nem kapott legalább egyet.
Kíváncsi Fáncsi, Kíváncsi Fáncsi,
Kíváncsi Fáncsi, Kíváncsi Fáncsi.
A víziló már pizsamában,
olvasott egy hatalmas ágyban.
A fülén három veréb ült,
S negyediknek odacsücsült.
Kíváncsi Fáncsi, Kíváncsi Fáncsi,
Kíváncsi Fáncsi, Kíváncsi Fáncsi.
Elindult végül a rokonához,
meglátogatta a nagy elefántot.
Kölcsönkérte trombitáját,
s avval fújta víg nótáját.
Kíváncsi Fáncsi, Kíváncsi Fáncsi,
Kíváncsi Fáncsi, kí - váncsi.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál