dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
No Thanx: A mi filmünk

No Thanx - A mi filmünk

off off off off off
Egy másik nemzedék
Előadó: No Thanx
Album: Egy másik nemzedék
Megjelenés: 2007
Hossz: 3:19
Szövegírók: Orbán Tamás
Zeneszerzők: Atkinson Nicholas William
Grant Charles Lockwood T
Woodroffe Peter
Kiadó: EMI
Stílus: pop/rock
Címkék: feldolgozás [+]
Miről szól a(z) 'A mi filmünk' dalszöveg ?
A szöveg egy szerelmi filmről szól, ahol a szerelmesek a főszereplők. A narrátor arra bátorítja társát, hogy legyenek vadak, és éljék át a pillanatot, mintha ez lenne a közös filmjük. A szöveg azt sugallja, hogy a szerelmesek régóta várnak erre a pillanatra, és bármilyen szürkeség is volt a múltban, ez az éjjel tisztázza, mint a vihar utáni ég. A narrátor azt állítja, hogy soha nem hazudna a társának, és arra kéri őt, hogy játsszon vele ebben a szerepben. A szöveg végén a narrátor azt kéri a társától, hogy legyenek együtt, mert ő már régóta vár erre az éjszakára.
Nyomj egy like-ot ha tetszik ez a rovat!
Megtekintve: Ma 6, összesen 109199 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

A mi filmünk

Felirat a filmnek a legvégén,
mi oda leszünk írva, Te és Én.
És lehet, hogy csak apróbb szerepként,
de akkor is már ez a sztori szerepeket ért!

Te leszel a csaj, aki ma felém húz,
s én leszek a fiú, aki nincs még húsz,
és veled rúgom szét a ház falát.
Legyünk, ami vagyunk! Vadak egy életen át!
Gyere!

MÉG-MÉG-MÉG!
HA MÁR EZ A MI FILMÜNK,
ÉLD ÁT VELEM!
ILYET EGYSZER LÁTSZ!

NÉK-NÉK-NÉK…
NEKED SOSE HAZUDNÉK,
HISZ LÁTOD, VÁGYOM RÁ
HOGY VELEM JÁTSSZ!


MÉG-MÉG-MÉG!
VELEM ILYEN A TÁNC.
MA KINYÍLIK A BILINCS,
SOHA NINCS TÖBB LÁNC.

HÁT JÁTSSZUK A SZEREPET,
MÍG FOROG EZ A FILM,
HISZ A HOLNAP SZÖVEGÉT
A HAJNAL ÍRJA KINN.

Valahol már tudtuk ezt nagyon jól,
hogy jön egy másik, aki csakis rólunk szól,
és vele majd a kép, ami szürke rég
kiderül, mint szélvihar után az ég!
Gyere!

Csak Veled volnék,
az a hős, kit látsz!
Csak Te Neked adnék rég
szerepet, hogy játssz!
Csak Veled lennék,
aki bennem él már.
Legyen hát most épp ez az éjjel,
ami évek óta ránk vár!
Gyere!

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Könyv-, bor- és jazzfesztivált rendeznek Balatonfüreden június közepén

Könyvbemutatók, irodalmi beszélgetések és szabadtéri koncertek várják az érdeklődőket a Könyv bor jazz nevű fesztiválon Balatonfüreden június 12. és 16. között.

 

A Kisfaludy Színpadnál egy háromezer kötetes könyvkamion állomásozik majd, ahol a szerzők dedikálják műveiket. Itt lesz mások mellett Fábián Janka és a balatonfüredi származású Karády Anna, akik a romantikus történelmi regényeik révén váltak népszerűvé, dedikál Vida Ágnes pszichológus, aki a Babapszichológia és az Álomba ringató praktikák című könyveivel, illetve a gyermeknevelési és várandósságról szóló blogjáról vált ismertté, valamint találkozhat a közönség Kötter Tamás íróval is.




Rendhagyó irodalomóra keretében mutatkozik be a Helyőrség.ma című antológia. Farkas Wellmann Endre főszerkesztő beszélget Regős Mátyás és Bék Timur költőkkel.


Ezt követően  Szalay-Bobrovniczky Vince író és Szatmári Péter szerkesztő mutatja be A Waldheim-ügy és Ausztria című könyvét. 


Minden nap jazz zene szól majd a Vaszary kertben és a Blaha Lujza utcán felállított szabadtéri színpadokon, borpavilonok, könyvsarok és vendéglátóhelyek kínálata fogadja a látogatókat. Gyerekprogramokon vehetnek részt a legfiatalabbak, a felnőtteket pedig borbemutató és borkóstoló várja. 



Hajdu Klára Quartet


Cserép László beszélt arról is, hogy Herczeg Ferenc A fehér páva című regénye alapján forgatott romantikus játékfilm, a Pacskovszky József által rendezett Majdnem menyasszony összesen nyolc jelölést kapott a Könyv bor jazz fesztivállal egyidőben zajló Magyar Mozgókép Fesztiválon.     


- A filmről az alkotók beszélgetnek majd, köztük Hajdu Tibor, az egyik főszereplő, és bemutatják Frenyó Zoltán filozófus, eszmetörténész Európa című kötetét is - mondta. 


A három Cholnoky fivér, a két író és a geográfus történetét meséli el Géczi János író a Tiltott Ábrázolások Könyvéből című kötetében, melyet maga a szerző mutat be.     


- Antall Józseffel a világszínpadon címmel írt könyvet a rendszerváltozásról és az első szabadon választott miniszterelnökről Kodolányi Gyula. A szerző 1989-től Antall József, majd Boross Péter miniszterelnök külügyi tanácsadója volt, közvetlen közelről szemlélte az akkori eseményeket, ezekből oszt meg néhányat az irodalmi esten - fűzte hozzá. 


Borozgatás mellett ismerhetik meg az érdeklődők Ambrus Lajos-Kovács Gyula Gyümölcsök és praktikák a Tündérkertből című kötetét, a szerzőkkel Figula Mihály borász beszélget majd.  


- Praznovszky Mihály irodalomtörténész Madách-enciklopédia című kötetéről beszél majd, amely egy 372 címszóba sűrített elemzés Az ember tragédiájáról


- fűzte hozzá a szervező, aki kiemelte: a fesztivál minden rendezvénye szabadon látogatható, de néhány program, például a borkóstoló, regisztrációköteles. 



Gyukli Pincészet, Balatonfüred


 

Fotók: Könyv-Bor-Jazz Fesztivál