Előadó: | Horváth Pista |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Vitárius Imre |
Flaisz Imre |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | cigánynóta |
Címkék: | Keressük! |
Rúg a Rigó, verje Devla,
nem ízlik a kemény széna,
Ha rárakom az istrángot, szétrúgja.
De, ha rummal megitatom,
a kordélyba befoghatom,
Úgyis tudja, bedzsalunk a csárdába.
Hej, Rigó, Rigó, te részeges ló,
De megittuk a zab árát.
Jaj, Rigó, Rigó, de sárga csikó,
Hát együtt látjuk, de a kárát.
Hej, Rigó, Rigó, te részeges ló,
De megittuk a zab árát.
Jaj, Rigó, Rigó, de sárga csikó,
Hát együtt látjuk, de a kárát.
De este, hogyha haza dzsalok,
a sarokba leszovezok,
De a romnyi azt vakerja agyonver.
De a roma nagyon fürge,
ugrik, mint az öntött ürge.
Gyere Rigó, igyunk meg egy bögrével.
Hej, Rigó, Rigó, te részeges ló,
De megittuk a zab árát.
Jaj, Rigó, Rigó, de sárga csikó,
Hát együtt látjuk, de a kárát.
Hej, Rigó, Rigó, te részeges ló,
De megittuk a zab árát.
Jaj, Rigó, Rigó, de sárga csikó,
Hát együtt látjuk, de a kárát.
Kiaváztam a vásárra, igen jó volt a ló ára,
A Rigómat rásóztam egy gádzsóra.
De beaveltam a csárdába,
alig néztem a pohárba,
Hát a Rigó, részeges ló,
nagypatájú rumos hordó
Utánam jött, mert a vizet nem bírja.
Hej, Rigó, Rigó, te részeges ló,
De megittuk a zab árát.
Jaj, Rigó, Rigó, de sárga csikó,
Hát együtt látjuk, de a kárát.
Hej, Rigó, Rigó, te részeges ló,
De megittuk a zab árát.
Jaj, Rigó, Rigó, de sárga csikó,
Hát együtt látjuk, de a kárát.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál