Előadó: | Kalapács |
---|---|
Album: | Életreítélt |
Megjelenés: | 2006 |
Hossz: | 4:24 |
Szövegírók: |
Barbaró Attila Kalapács József Beloberk István Sárközi Lajos Weisz László |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Hammer Records |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Mikor nem tudod miért fáj,
Amikor érzed, hogy szólni muszáj,
Akkor is, hogyha nincs esély,
Csak a saját utadon járj!
Mikor látod, hogy reménytelen,
Amikor tűrni vagy kénytelen,
Csak a saját utadat járd,
Még úgyis, ha fénytelen
Refr.:
Igaz úton járj, jutalmat ne várj!
Te csak indulj el és senkire soha ne várj!
Mindig tisztán élj és sose ígérj!
Te csak indulj el és semmit ne remélj!
Miért fáj minden ébredés?
Miért annyi a szenvedés?
Miért élünk ha tudjuk jól
Ez az egész egy tévedés?
Kinek hidd el hogy van miért?
Miért érzed, hogy semmit se ér?
A válasz még most is ott hever
Ott lenn az út szélén...
Refr.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál