dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Casanova Night Musical: Néma tánc

Néma tánc

Néma tánc a föld ölén, mi elringat oly mélyen
Sodor tovább egy új ölelésbe.

Vajon mit ígér, amit sosem éltem eddig át lássuk hát!
Gyere velem most, elmesélem meg kell te is tudd, miket rejt e nász.
A világ végéig elkísér a néma tánc mi körbe jár
Tudod, ez néha egyszer csak itt van és egybeforr a véreddel. Hej

Várhatsz még valami mást, ami már neked is jár
Vigyázz ne hívd a nevén, csak vágyd a csodát, ó hidd, és lásd
Rád találhat még a néma tánc, mit úgy kerestél rég

Egy napon a dermesztő orosz tél öléből, madárfüttyös tavaszi zsongás ébresztett fel. Tudtam, indulnom kell. Még egyszer visszanéztem, de sóhajomat elmosta a déli szél, csábítóan lágy lüktetése.

S a latin nyár perzselő tüzét elmosta egy hirtelen jött zivatar. Viharos égbolt alatt vándoroltam s villámok mutatták utamat. Még egyszer visszanéztem, de sóhajomat messze űzte az ősz legvadabb tekintete.

S mikor azt hittem nincs már hova mennem, a keresztutak fülembe súgták a féltve őrzött titkot. Álltam egyedül az új hajnal csöndjében, s megértettem hol az a hely, ahol nincsenek határok, értelmetlen szabályok, se szó se semmi más, csak Ő és Én. Aztán sóhajomat összekuszálta a semmiből jött forgószél. Felkapva vitt hegyen - völgyön át, vakon hagytam, had tegyen le ott, hova a sors odaszánt.

A néma tánc elrejt, akár az űr, végtelent ígér ez az, amiért
Mindenem odaadom bármikor bármiért, ha Ő hív
Tudom jól nem élhetek nélküle amíg int a néma tánc

Várhatsz még valami mást, ami már neked is jár
Vigyázz ne hívd a nevén
Csak vágyd a csodát, ó hidd, és lásd
Rád találhat még
Várhatsz még valami mást, ami már neked is jár
Vigyázz ne hívd a nevén
Csak vágyd a csodát, ó hidd, és lásd
Rád találhat még a néma tánc.

Hírek
Hírek

Átadták az Öröm a Zene díjakat

Idén is átadta a Hangszeresek Országos Szövetsége az Öröm a Zene díjakat 12 kategóriában, elsősorban zeneipari háttérembereknek.

Az Analog Music Hall-ban tartott eseményen megtartották az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat nagydöntőjét is, amit a Lanou nyert. A Hangszeresek Országos Szövetsége 2009 óta rendezi meg az Öröm a Zene (korábbi nevén Hangfoglaló Hétfő, majd Hangfoglaló Magyarország) tehetségkutató sorozatot, amely mára a Kárpát-medence legnagyobb szakmai tehetségkutató sorozatává vált. 

Összesen 26 állomása van, amelyből 19 megyei és egy fővárosi, 5 határon túli (erdélyi, vajdasági és felvidéki). Az elmúlt hétvégén e tehetségkutatók nyertesei mérték össze tudásukat Budapesten, az Analog Music Hall-ban. Minden eddiginél erősebb és színesebb felhozatal állt színpadra, a funky népzenei acid jazz-től kezdve a »80-as évek glam rockján és a trip hop-on át a pszichedelikus alterrockig bezárólag.
 
Az együtteseket egy nyolctagú zsűri véleményezte, nevezetesen Andrásik Remo (zenész, gitártanár, a Hangszeresek Országos Szövetsége főtitkára, az Öröm a Zene sorozat szervezője), Horváth Gergely (rádiós szakember, a Petőfi Kulturális Ügynökség tanácsadója), Cselőtei László (zenei újságíró, az NKA Hangfoglaló Kollégiumának elnöke), Nagy Szabolcs (kommunikációs szakember, a Fülesbagoly Alapítvány kuratóriumi elnöke), Lombos Márton dalszövegíró, valamint a 2019-es nyertes Antares zenekarból Dér Dávid, Kovács Botond és Pap Dávid. A grémium végül a Lanou zenekarnak adta a fődíjat – ők a veszprémi V. Élő-Zene Tehetségkutatóról jutottak be -, akik így a HANOSZ-tól 1 millió forint értékben kapnak hangszer és hangtechnikai fejlesztési támogatást, és 2,5 millió forinttal támogatja őket a Hangfoglaló Program.

A kétnapos rendezvény végén a HANOSZ kiosztotta az Öröm a Zene Díjat 12 kategóriában. Ezzel a hangszeres-élőzene népszerűsítése iránt elkötelezett személyeket kívánta elismerni. Az év zenésze Áron András Apey lett, és pusztumusz díjat kapott a kategóriában Siklósi Örs. Az év helyszínének a miskolci Ady Endre Művelődési Házat választották. Az év zenepedagógusának járó díjat Gyémánt Bálint vehette át, és posztumusz díjban részesült Szappanos György. Az év felfedezettjei a Kellene kis kert zenekar, az év hangmérnöke Mezei Márton, az év hangtechnikusa Benkő Kristóf, az év fény- és látványtechnikusa Lukácsovics Máté, az év zenei újságírója Draveczki-Ury Ádám, az év hangszerjavítója Váradi Péter (Peter Crow Design) lett. Az év különdíjasa elismerésben Hermann János részesült, e kategóriában posztumusz díjat kapott id. Tornóczky Ferenc.