dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
G-za: Ki vagy?

G-za - Ki vagy?

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: G-za
Album: Keressük!
Szövegírók: Ribár Géza
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 1, összesen 11642 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Ki vagy?

Ki voltál ki vagy?
A végén majd kileszel döntsd el ki vagy, és az életben mit teszel?
Ki voltál Ki vagy, a végén majd kileszel, rájössz arra, hogy jobb ha nem létezel! Ki voltál kivagy, a végén majd kileszel, döntsd el ki avgy, s az életben mit teszel. Ki voltál kivagya végén majd kileszel, rájössz arra, hogy jobb ha nem létezel.
Ki vagy kivagy? S végre itt egy jó kérdés, igaz ember vagy csak egy színész ki megjátsza magát, és jelmezeket vesz fel a lelkében bújkáló szörnytegre. De kivagy egy ember kit nemérdekel más véleménye, s a lelkiismeretén függ, az egész élete. Vagy egy Sikinhead vagy, ki nembírja a zenét, és Anti-rappers tetkót visel a kezén. Tehát, ki vagy kivagy?. Netán egy rapper kia szobálya falára a legjobb posztereket tűzi fel, de ki tudja, lehet hogy csupán csak egy rabló, ki ellop mindent, és mindenkivel tahó, na de kivagy egy bűntárs, kinek még sokat kel várni, hogy a hip-hop részévvé tudjon válni. És most felteszem a második kérdést: hogy mit is akarsz tenni, kétkezű munkát végezni, vagy egy Rapp-sztár lennél?
Ki voltál kivagy? A végén majd kileszel, döntsd el ki vagy, és az életben mit teszel. Ki voltál ki vagygy? A végén majd kileszel, rájössz arra, hogy jobb ha nem létezel. Ki voltál ki vagy? A végén majd kileszel, döntsd el ki vagy! És az életben mit teszel, ki voltál ki vagy?
A végén majd kileszel, rájössz arra, hogy jobb ha nem létezel. Kérdésre-kérdés, de hol marad a válasz? Ki az aki téged a boldogságtólel választ? Ki az aki lehúz, ki az aki nem enged? Döntsd el végre kivagy, hisz így azember csak szenved, mert csak fekszel az ágyon, és körbe-körbe nézel, a napvégén elgondolkodsz azzal a céllel, hogy mi is lenne az, ha villámkezed volna, és egy MC bajnokságon tiéd lenne a kupa! És Újra itt a kérdés, hogy ki is vagy te? Egy hájas disznó, aki csak a fejét tömte, vagy egy csinos bige, ki bármit megkap, ha szétteszi a lábát, nap mint nap. Na de kivagy egy sportóló, ki az élre viszi, de a dopping vizsgálat, a porba döngeti. Vagy egy politikus vagy, ki milliókat csebel, de egyszercsk lehullik róla a lepel!
Ki voltál ki vagy? A végén majd kileszel, döntsd el ki vagy! És az életben mit teszel, ki voltál ki vagy?A végén majd kileszel, rájössz arra, hogy jobb ha nem létezel.Ki voltál ki vagy? A végén majd kileszel, döntsd el ki vagy! És az életben mit teszel, ki voltál ki vagy?A végén majd kileszel, rájössz arra, hogy jobb ha nem létezel.
Hát igen, kivagy? szól a kérdés, de a kérdés meg marad, remélem majd valaki egy választ is ad, hisz anélkül, valyon mit ér az egész?
Válasszok nélkül beszélgetni nehéz, mert hát kivagy? kérdem, te meg hallgatsz mint egy birka, netán egy őrült vagy? Aki ezt fel sem fogja, szóval ki vagy ki vagy? Egy elmebeteg gyilkos, kinek az öldöklés, már egy cseppet sem kínos. Vagy egy pap vagy? Ki a végéért mindent meg tesz, a bibliának szentelte magát, s hozzá mindí hű lesz. Szóval ki vagy kivagy? Netán egy popp-sztár, ki énekelni nem tud, de a színpadrakiáll? Vagy egy rapper vagy? Ki őszinte és magát tartja, de az underground, ó még is leszarja, ki vagy-kivagy? És ezt utoljára kérdem!
Netán egy olyan Ember vagy, kitől mindíg féltem, egy ember, ki az igazak útját járja? Isten Faszkodik, hogy beteljesüljön az álma... Jah, jah... kizelkész star-wars mendez. JEeh, kivagy? Áh... Én már kivagyok mint az állat!!!

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Ők a Magyar Mozgókép Fesztivál idei életműdíjasai

Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal.


Az ünnepélyes díjátadóra a Magyar Mozgókép Fesztivál keretében, 2024. június 14-én este Balatonfüreden, a Kongresszusi Központban kerül majd sor.  A június 12-15. között Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban megrendezendő legnagyobb hazai filmes mustrán az életműdíjasokhoz kapcsolódóan többek között olyan filmeket nézhet majd meg a közönség, mint a Kontroll, a Csak szex és más semmi, a Macskajáték és az Angi Vera. A tavalyi nagysikerű Cannes-i vetítés után itt lesz majd először látható a Sziget a szárazföldön című klasszikus frissen restaurált verziója is.

 

Az idén 87. születésnapját ünneplő Elek Judit Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező és forgatókönyvíró, a Balázs Béla Stúdió alapító tagja, 1956 és 1961 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola diákja volt Máriássy Félix osztályában. Az 1967-ben készült stílusteremtő lírai dokumentumfilmje, a Meddig él az ember. 1968-ban készítette el első nagyjátékfilmjét, a dokumentarista és játékfilmes technikákat izgalmas vegyítő Sziget a szárazföldönt Kiss Manyival a főszerepben. Az 1983-as Mária-nap című filmje Szendrey Júlia életének motívumai alapján készült. Mindhárom alkotást bemutatták a Cannes-i Filmfesztiválon. 1989-es Tutajosok című munkája az Európa-szerte nagy figyelmet kapott tiszaeszlári per témáját dolgozza fel.1994-ben saját kisregényét vitte filmre Ébredés címmel, gyerekkori élményeiről. A tavalyi nagysikerű Cannes-i vetítés után itt először láthatja majd a hazai közönség a Sziget a szárazföldön című filmjének frissen restaurált verzióját.


Piros Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes művész, a MMA rendes tagja, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja már négyéves korában szerepelt színpadon. 1970-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Várkonyi Zoltán osztályában, majd 37 éven át a Madách Színház tagja volt. Kamera elé először 1966-ban állt, azóta több mint 50 filmben és tévéjátékban szerepelt, melyek közül a Nem szoktam hazudni, A veréb is madár, a Hahó Öcsi, a Gyertek el a névnapomra és Az élet muzsikája című filmekre a legbüszkébb.  Legismertebb szerepeinek egyike az 1978-ban bemutatott Abigél című tévésorozat Zsuzsanna nővére. A Magyar Mozgókép Fesztiválon a Macskajáték című filmjét vetítik, mellyel egyben a nemrégiben elhunyt Eötvös Péter Kossuth-díjas zeneszerzőre is emlékezünk.


Gulyás Buda Balázs Béla-díjas magyar operatőr, egyetemi tanár 1949-ben született. 1979-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Olyan legendás sorozatoknak volt az operatőre, mint a Linda, az Angyalbőrben, a Família Kft. és olyan népszerű filmeket fényképezett, mint Bujtor István Hamis a baba (1991) és Három testőr Afrikában című filmje 1996-ban, vagy Goda Krisztina három közönségsikere, a Csak szex és más semmi című 2005-ös vígjáték, a 2006-ban készült Szabadság, szerelem és a 2008-as Kaméleon. A fesztiválon az általa fényképezett Csak szex és más semmi filmet nézhetik meg a filmbarátok.


Selmeczi György a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Erkel-díjas zeneszerző, zongoraművész, karmester, operarendező, érdemes művész 1952-ben született Kolozsváron. Először a bukaresti Zeneművészeti Főiskolán, 1975-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán folytatta tanulmányait. 1976-tól 1977-ig Pierre Boulez, majd 1979-ben Daniel Charles irányításával dolgozott Párizsban. Magyarországon kívül Európa számos országában hangversenyezik karmesterként, zongoraművészként és zeneszerzőként. Közel hatvan film zenéjét jegyzi, melyek között olyan ikonikus alkotások is szerepelnek, mint az 1978-ban készült Angi Vera, a Megáll az idő, az Idő van és a Szirmok, virágok, koszorúk a nyolcvanas évekből. Legutóbb a 2022-ben készült Toldi - A mozifilm című animáció zenéjét komponálta. A Magyar Mozgókép Fesztivál az Angi Vera vetítésével tiszteleg előtte.


Deimanik Tamásné Baba Balázs Béla-díjas fénymegadó közel ötvenéves pályafutása alatt olyan filmeken dolgozott, mint a Ripacsok, az Örökség, a Kopaszkutya, a Dögkeselyű, a Könnyű testi sértés, a Szirmok, virágok, koszorúk, az Idő van, a Roncsfilm, a Csinibaba, a Valami Amerika vagy A martfűi rém. A fesztiválon az általa fényelt Kontroll című filmet vetítik.


A Magyar Mozgókép Fesztivál a magyar film ünnepe a csodálatos Veszprém-Balaton régióban, különleges élmény a közönségnek és pezsgő találkozó a magyar filmeseknek. Idén június 12-15. között a legújabb magyar alkotásokkal, izgalmas sztárokkal, felejthetetlen moziélménnyekkel várja a közönséget Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban a mozikban és szabadtéri vetítéseken a hűs, balatoni estében.


Fotó: MOZ.GO