dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Casanova Night Musical: A kín olyan édes, mint a méz

A kín olyan édes, mint a méz

Nem értem én, mi az ami feszíti lelkem és úgy fáj
Nem értem én, miért olyan jó, jó ez
Nem érdekel miért, de akarom hogy elöntsön egy különös érzés
Na gyere hát, Ó nem baj hogyha fáj

Mondd meg, (hogy) mit is kívánsz, azonnal teljesítem én
Tegyél a rabszolgáddá, megteszek mindent amit kérsz

Lehet hogy ezt nem éljük túl, félek már túl nagy a kísértés
Biztos hogy ezt nem éljük túl, a kín olyan édes mint a méz

mint a méz

Kínozz meg, meg kell tenned, nincs más út, meg kell tenned
Kínozz meg, meg kell tenned, nincs más út ezt meg kell tenned

Mondd meg, hogy mit is kívánsz, azonnal teljesítem én
Tegyél a rabszolgáddá, megteszek mindent amit kérsz
Kínozz meg! Nincs más út! Kínozz meg!
Nincs más út,ezt meg kell tenned!

Nem érdekel miért, de akarom hogy elöntsön egy különös érzés
Na gyere hát, Ó nem baj hogyha fáj
Kínozz! Kínozz! Kínozz! Kínozz! Ezt meg kell tenned!

Lehet hogy ezt nem éljük túl, félek már túl nagy a kísértés
Biztos hogy ezt nem éljük túl, a kín olyan édes mint a méz
mint a méz, mint a méz,
olyan édes, olyan édes mint a méz,
olyan édes, a kín olyan édes mint a méz
olyan édes, a kín olyan édes, a kín olyan édes mint a méz
A kín olyan édes mint a méz…

Kínozz meg, meg kell tenned, nincs más út, meg kell tenned
Kínozz meg, meg kell tenned, nincs más út ezt meg kell tenned

A kín olyan édes mint a méz

Hírek
Hírek

Átadták az Öröm a Zene díjakat

Idén is átadta a Hangszeresek Országos Szövetsége az Öröm a Zene díjakat 12 kategóriában, elsősorban zeneipari háttérembereknek.

Az Analog Music Hall-ban tartott eseményen megtartották az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat nagydöntőjét is, amit a Lanou nyert. A Hangszeresek Országos Szövetsége 2009 óta rendezi meg az Öröm a Zene (korábbi nevén Hangfoglaló Hétfő, majd Hangfoglaló Magyarország) tehetségkutató sorozatot, amely mára a Kárpát-medence legnagyobb szakmai tehetségkutató sorozatává vált. 

Összesen 26 állomása van, amelyből 19 megyei és egy fővárosi, 5 határon túli (erdélyi, vajdasági és felvidéki). Az elmúlt hétvégén e tehetségkutatók nyertesei mérték össze tudásukat Budapesten, az Analog Music Hall-ban. Minden eddiginél erősebb és színesebb felhozatal állt színpadra, a funky népzenei acid jazz-től kezdve a »80-as évek glam rockján és a trip hop-on át a pszichedelikus alterrockig bezárólag.
 
Az együtteseket egy nyolctagú zsűri véleményezte, nevezetesen Andrásik Remo (zenész, gitártanár, a Hangszeresek Országos Szövetsége főtitkára, az Öröm a Zene sorozat szervezője), Horváth Gergely (rádiós szakember, a Petőfi Kulturális Ügynökség tanácsadója), Cselőtei László (zenei újságíró, az NKA Hangfoglaló Kollégiumának elnöke), Nagy Szabolcs (kommunikációs szakember, a Fülesbagoly Alapítvány kuratóriumi elnöke), Lombos Márton dalszövegíró, valamint a 2019-es nyertes Antares zenekarból Dér Dávid, Kovács Botond és Pap Dávid. A grémium végül a Lanou zenekarnak adta a fődíjat – ők a veszprémi V. Élő-Zene Tehetségkutatóról jutottak be -, akik így a HANOSZ-tól 1 millió forint értékben kapnak hangszer és hangtechnikai fejlesztési támogatást, és 2,5 millió forinttal támogatja őket a Hangfoglaló Program.

A kétnapos rendezvény végén a HANOSZ kiosztotta az Öröm a Zene Díjat 12 kategóriában. Ezzel a hangszeres-élőzene népszerűsítése iránt elkötelezett személyeket kívánta elismerni. Az év zenésze Áron András Apey lett, és pusztumusz díjat kapott a kategóriában Siklósi Örs. Az év helyszínének a miskolci Ady Endre Művelődési Házat választották. Az év zenepedagógusának járó díjat Gyémánt Bálint vehette át, és posztumusz díjban részesült Szappanos György. Az év felfedezettjei a Kellene kis kert zenekar, az év hangmérnöke Mezei Márton, az év hangtechnikusa Benkő Kristóf, az év fény- és látványtechnikusa Lukácsovics Máté, az év zenei újságírója Draveczki-Ury Ádám, az év hangszerjavítója Váradi Péter (Peter Crow Design) lett. Az év különdíjasa elismerésben Hermann János részesült, e kategóriában posztumusz díjat kapott id. Tornóczky Ferenc.