Előadó: | Ákos |
---|---|
Album: | Még közelebb |
Megjelenés: | 2006 |
Hossz: | 2:05 |
Szövegírók: |
Kovács Ákos |
Kovács Ákos |
|
Kiadó: | FalconMedia |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Egyetlen hívó szó elég
És rózsaszínű derengés remeg
Lüktetnek tompa lágy zenék
Nyirkos langymeleg pattant új rügyet
A kényelemből elég lesz hamar
Egyszerre fájni kezd a lét
A kitelt idő még több fényt akar
Így feszíti szét bársony keretét
Egyetlen hívó szó elég
Egyetlen elomló alak
A hevült ösztön máris lánggal ég
Egy vétlen mozdulat és a gyöngysor elszakad
Ziháló párnák közt a nász
Tengernyi kéjben fuldokol
Fokozza önmagát a láz
Egy hullámfodor mindent elsodor
Csöndekkel barázdált beszéd
A boton kopott markolat
Egyetlen hívó szó elég
És mindent felad a búcsúzó tudat
Az elme emléket hadar
Egyszerre fájni kezd a lét
A kitelt idő mégtöbb fényt akar
Így feszíti szét korhadt keretét
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál