Előadó: | Aurora |
---|---|
Album: | Viszlát Iván! |
Megjelenés: | 1989 |
Hossz: | 3:22 |
Szövegírók: |
Pusztai Zoltán Víg László Pozsgai János Gerbovits Tamás |
Víg László (Vigi) Pozsgay János (Galacs) Polyák Attila |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Punk Rock |
Címkék: | Keressük! |
aki a rendet orzi kutyát uszít majd rám
ha mentem az irhám nem lehetek túl vidám
ne figyelj rám a számból kilóg a nyelvem
én azt hiszem te hiába vártál engem
a számból kilóg a nyelvem
te hiába vártál engem
ha a helyemben lennél tudom hogy nem nevetnél
ha belém látnál lehet hogy nem szeretnél
én félek toled nem tudok rólad semmit
én azt hiszem te nem akarsz mást csak ennyit
én nem tudok rólad semmit
te nem akarsz mást csak ennyit
ez kevesebb bébi mint ami nekünk kéne
múlik az ido és senki sem száll fel az
égbe
ne figyelj rám a számból kilóg a nyelvem
semminek nem lesz vége
csak félbe marad majd minden
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál