Előadó: | Demjén Ferenc |
---|---|
Album: | Demjén Tizenhárom |
Megjelenés: | 1999 |
Hossz: | 3:50 |
Szövegírók: |
Demjén Ferenc |
Menyhárt János |
|
Kiadó: | Exclusive Records |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
refr.:
Szerelemből buktam el.
Mindig azt rontom csak el,
ha az ember felnőtt fejjel
az életből felel.
A nyelvtanóra kezdetnek érdekes.
Nyelvórán nem volt rossz dolgom.
(Valaki súg, van aki súg.)
Lehet a kérdés több ismeretlenes,
őket mind sorban megoldom.
(Valaki súg, van aki súg.)
Nincs semmi baj, a memóriám soha el nem hagy.
Megoldatlan már, egyedül talán, ma is csak te vagy.
refr.
Ha sorba vesszük mindenki érdekel.
S van, ki azon is túl.
Valaki hív, van ami hív.
Emlékszem rád, a memóriám soha el nem hagy,
Megoldatlan már, egyedül talán ma is csak te vagy
refr.
refr.
Ha te így rontottad el,
ahogy én tettem haver,
gyere állj mögém a sorba,
s énekeljük el:
refr.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál