Előadó: | Demjén Ferenc |
---|---|
Album: | Hívlak |
Megjelenés: | 2003 |
Hossz: | 5:24 |
Szövegírók: |
Demjén Ferenc |
Závodi Gábor |
|
Kiadó: | Rózsa Records |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Itt vagyok, s érzem, nagy tévedés,
hogyha itt maradnék még.
Jobb ez így, mint a ráébredés.
Valamit elhibáztunk rég,
sorsunk összeért, s bár jó volt:
talán másra szánt az ég.
ref.: Hogy is bánnám, én akartam tán, messze szállni, olyan szép éjszakán.
Hogy is bánnám, hívott a Hold, elszállni távol, mint a mámor a kéj után.
Jobb talán, hogyha nem hisszük el:
szeretni mindörökké szól.
Ennyi volt, de ez nem múlhat el.
Velünk lesz, mi tudjuk jól.
Sorsunk egybeforrt egy percig,
s most is látlak bármikor.
ref.
Van, hogy mégis fáj, és nincs még messze tán.
Hogy újra éljünk mindent egy őrült éjszakán.
De én rájöttem, hogy nem kell széttörnünk talán
a mindig élő érzést az emlékek falán.
ref.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál