dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Légy jó mindhalálig /musical/: A pakk

A pakk

Csicsó: Muti, Böszi, tépd fel!
Böszörményi: Nyugi, öcsi, tépem! (feltépik)
Ez levél, ezt félre!
Sándor: Mi az ott, Süni?
Csicsó: Szerintem, süti!
Sándor: Úristen! Végem!...(zabálnak)
Tök Marci: A másikból is adj!
Böszörményi: Pitizni! Szépen!
Tök Marci: Vau! Vau! Vau! Kérem!....
Mind: Ez itt a pogi! Ez itt a pogi!
Ez itt a pogi, a fincsi pogi!
Pogi, pogi, pogi,
Pogi, pogi, pogi, de jó!.......
Csicsó: Ezt kapd el öreg, ne a náthát! (Dobja)
Böszörményi: Ebbe mi van, öcsém - ha látnád! (mutatja)
Csicsó: Büdös!
Böszörményi: A fejed!
Csicsó: Legyen csak a tied!
Böszörményi: Barátom, csodás!
Sándor: Adj egy falást!
Böszörményi: Kenhetsz! De csak egyet!
A többi az enyém!
Csak férjen belém!
Tök Marci: Nálam is van valami!
Találd ki, hogy mi?
(Üveget vesz elő az ágya alól)
Sándor: Drága kis palack!
Csicsó: Szilva, vagy barack?
Böszörményi: Tessék, egy bögre...(töltenek, isznak)
Sándor: Szerintem, körte...
Mind: Pá-pá-pá,
Pá-pá-pá-pá...
Pá-pá-pá
Pá-pá-pá-pá...
Pá-pá-pá-pálinka! Ó-ó-ó- Pálinka!
Sándor: Énkörte, tekörte, ökör-te!
Böszörményi: Még egy ilyen humor,
És a fejeden egy dudor!
Tök Marci: Figyelj, ha láttál már körtefán pókot,
Adj ide hátra egy cuppanós csókot!....
Mind: Pá-pá-pá,
Pá-pá-pá-pá...
Pá-pá-pá
Pá-pá-pá-pá...
Pogi! Fogytán a pogi!...

Hírek
Hírek

Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja augusztus 1-ig várja a látogatókat.

A megnyitót Kapolcs új főterén tartották, ahol Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye Fesztivál igazgatója köszöntötte a vendégeket, mesélt az elmúlt évek nehézségeiről, az idei programokról és tervekről. 

Márta István, Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, kapolcsi önkormányzati képviselő, a Kapolcsi Művészeti Napok, ill. a Művészetek Völgyének kitalálója, alapítója és 24 évig a vezetője, a Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet elnöke, a Kapolcsi Helyi Értéktár vezetője a Művészetek Völgye NKft. résztulajdonosi megbízottja mesélt a kezdetekről, a Művészetek Völgye különböző korszakairól.

Márvány Péter, Kapolcs polgármestere, Mohos József Taliándörögd polgármestere és Győriványi Dániel Vigántpetend polgármestere visszaemlékeztek a korábbi évekre és köszöntötték a vendégeket az idei fesztiválon.

Beszédet mondott Dr. Navracsics Tibor kormánybiztos, Schneller Domonkos Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára, Mihály Erzsébet , a Petőfi Kulturális Ügynökség vezérigazgatója, Dr. Mátrai Gábor, a Kőbányai Önkormányzat Közművelődési Bizottságának elnöke és Ráduly György a Nemzeti Filmintézet Filmarchívum Igazgatója.

Fellépett Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, a Kaláka, a Firebirds és Saya Noé.

A Művészetek Völgye volt az ország első összművészeti fesztiválja, mára pedig a legnagyobbá nőtte ki magát. A következő tíz napban negyven programhelyszínen közel kétezer programon vehetnek részt a Völgyezők. Színház, irodalom, koncertek, újcirkusz, kiállítások, opera, minden udvarban, épületben, téren más hangulat és program várja a Völgylakókat, felfedezni mindezt igazi kincskeresés.

A Művészetek Völgye nagyszínpadára áll a Csaknekedkislány, a 30Y, az Erik Sumo Band, az Irie Maffia, Dés László, az Elefánt, a Kiscsillag, a Margaret Island, a Csík Zenekar, az Esti Kornél,  Hobo, a Bagossy Brothers Company, a Budapest Bár, a Bohemian Betyars, az Anna and the Barbies, a Quimby, a Random Trip, a Szabó Balázs Bandája és Rúzsa Magdi. 

Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden átalakulnak a terek, irodalmi helyszín lesz az óvoda udvarból, galéria a tűzoltószertárból és a buszmegállóból, színház a közösségi házból, hangversenyterem a templomokból. Kapolcson saját udvart vezet többek között Harcsa Veronika, a Kaláka és Lackfi János, Kőbánya, a Nemzeti Filmintézet, a Momentán Társulat, a Hagyományok Háza, a MANK és a Budapest Fejlesztési Központ, gyalogos és e-bike túrákat szervez az Aktív Magyarország. Taliándörögdön helyszínt indít a Petőfi Kulturális Ügynökség, visszatér a Fonó és erősödik a Hangfoglaló Udvar. Vigántpetendre költözik Hobo, ide gördül be az Operaház kamionja és idén először itt lesz udvara Vecsei H. Miklósnak és a POKET közösségnek. 

A csodálatos, egyedi portékák és a színes vásári hangulat fontos eleme a Művészetek Völgyének. 2021-től a Malomsziget kicsit átalakul, egy részét átadják a piknikezni, fűben ücsörögni vágyóknak, a másik fele pedig a Szurdi Éva keramikusművész által létrehívott fazekastalálkozó otthona lesz. A további kiállító standoknak több új udvar ad helyet, például Kapolcs új főtere, a MűvészVölgy Kúria is megtelik kézműves termékekkel. Így a malomszigeti sokadalmat kicsit felszabadítva, a vásári pezsgést szellősebbé téve, mindennek kellő teret adva és a sokszínűséget megőrizve várják a látogatókat a Völgyben. Szurdi Éva kiválasztja a fazekastalálkozó 30. jubileumi Művészetek Völgyére készített legjobb képzőművészeti alkotását, ennek díjátadója július 24-én 14 órakor lesz a Malomszigeten.