dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Riddler: Holló

Holló

Bevezetés:

- Azt mondtam ne mozdulj, különben meghalsz!
- Én meg azt mondom már meghaltam,és mozdulok...1:
indulnom kell,hogy merre még nem tudom
de egy már biztos, hogy teljesen más úton
mint eddig,sok a kereszteződés előttem,
de immár választhatok,mert úgy érzem fejlődtem.
eljöttem vissza, a lelkemet szállítja,egy holló,
a világok közt,ő tudja hol jó
egy rossz szó,vagy tett,mit ellenem cselekszel,
én visszajövök bosszút állni, hiába temetsz el,
a körmöm,hajam megnő,rohadni kezd húsom
még gyenge vagyok,mikor síromból előkúszom
de kis idő múltán erősebb leszek mint valaha
elérhetetlen,mint a keltáknak Valhalla
van kinek tetszik,van kinek nem,de
hogy visszatérhessek,nagy árat fizettem
ebben a dimenzióban is elvégzem feladatom,
ami kavarog,megnyugtatom,mi lerakódott felkavarom.


-A holló erejének forrása,kapocs a két világ között...


2:
ne higgy bennem,ez nem gátolja létezésem
leáll szívverésem,de minden véredényem
újra töltődik,a sejtek felébrednek
életet adnak,enélkül ők sem élhetnek
a csontok felépülnek,a regeneráció
teljes,de ne hidd hogy nekem bármi jó
csak nincs nyugvásom,míg nem voltam mindenhol
míg úgy látom,van mihez hozzátennem
nem kell porrá lennem......végleg
ugye érted? ha nem....akkor térj meg
vagy zárj ki a világból,ahova más beengedett
ki feletted áll bőven,és ki engem terelgetett
hogy én legyek a vándor,ki térben és időben
holló képében jelenik meg hisz bőven
van dimenzió, hol még nem jártam
a kapuk kitárulnak,bár régen zártak.


-Már meghaltam...és mozdulok...


3:
mondj valami okosat megint,tegyél ki próbáknak
ajnározd a vakokat,kik szerinted jól látnak
ott állnak majd mind,mikor magasba tartalak
fél kézzel,és könyörögsz majd nekem,hogy haggyalak
már,ugyan mit csináltál, amiért ezt érdemled
nem emlékszel,nem mentesít,az ítélet végleges
a tényleges rémület az arcodon,az kielégít
hogy a jók mindig megbocsátanak, hidd el, tévhit
különben is , ki mondta hogy jó vagyok?
ki mondta,hogy a tettek mezejéről eloldalgok?
láthatod hogy nem,nem magam,téged hordalak el
kiállítom a tested, elrettentőleg
el vettem tőled,mindent,a nyelved meg főleg
már beszélni sem tudsz,látod mi vagy
méreg nélküli kígyó,én élvezem,nekem így jó
tátogj,szenvedj,én élvezem,nekem így jó


-Neki most hatalma van...a holló kalauzolja őt,a holló mutatja meg neki az utat,a két világ között...- Örökké nem eshet...

Hírek
Hírek

IX. Music Hungary Konferencia

2021. 11. 17-18., Hangvilla, Veszprém

A zeneipar talpra állítása a IX. Music Hungary Konferencia fókusza

A mai napon tartotta sajtótájékoztatóját a Music Hungary Szövetség a Kobuci kertben a IX. Music Hungary Konferencia bejelentése kapcsán, melyet idén is a veszprémi Hangvillában tartanak majd november 17-18-án. Az idei Konferencia fókusza és célja, hogy számba vegye a zeneipar lehetőségeit és kihívásait a pandémia utáni újrakezdéshez,  diskurzust indítson a talpra állás mikéntjéről, és segítse a szektor adaptálását a megváltozott körülményekhez és stabilabb alapokra helyezéséhez. 

A sajtótájékoztatót Weyer Balázs, a Szövetség elnöke nyitotta, aki beszédében elmondta, hogy az újrakezdés idén mást fog jelenteni, mint tavaly, mikor még ennyire sem látták, mi áll előttük. Ki kell használnia szakmának ezt a sokkot, hogy megerősödve tudjon a szakma újraindulni, és hogy a kényszerhelyzetből jövőálló életmód- és szemléletváltás lehessen. Véleménye szerint megszerényített mindenkit az elmúlt másfél év, megtanította őket arra, hogy mennyire sebezhető a zenei szakma, és megtanultak segítséget kérni - még akkor is, ha sokszor nem kaptak, vagy nem azt, nem úgy, nem akkor kapták, mint amire szükségük lett volna. Weyer Balázs arra is rávilágított, mennyire erősen aktivizálta és összefogásra késztette a pandémia mind a Szövetséget, mind az egész iparágat. 

Kádár Tamás, a Szövetség társelnöke ezután arról beszélt, hogy a júniusi tisztújítás a Szövetségen belül is hozott egy szemléletváltást, aktívabban fordultak az állam felé, sokkal inkább fókuszáltak a szektor támogatására és összefogására. Igyekeznek olyan stratégiát kidolgozni, ami az egész  szektor számára segítség lehet, így született meg tavaly a PwC hatástanulmánya is, ami a koncert- és fesztiváljegyek áfájának 5%-osra csökkentésének hatását vizsgálta. Erről elmondta, hogy nemcsak nem okozna kiesést az államháztartásnak, de a kapcsolt iparágakon keresztül még több bevételt is termelne, és a szakma minden szegmensének segítséget, sőt, nemzetközi szinten versenyelőnyt is adna, ezért ezt a kitűzött célt kiemelten kezeli a Szövetség. Majd ezután röviden kitért a nemrégiben elindított Őszi Hacacáré program piactorzító hatására és arra, hogy az ingyenes rendezvények nagy száma a versenypiaci környezetet rombolja. 

Temesi Bertalan zenész, a Szövetség elnökségi tagja arról beszélt, hogy a Szövetség nem kritikára, inkább párbeszédre törekszik a döntéshozókkal és a szakmán belül. Arról is beszélt, hogy a zenészek és a zenei szakemberek számára mennyire megterhelő volt ez az időszak, az egyértelmű anyagi problémák mellett lelkileg és mentálisan is, mely problémára fontosnak tartja felhívni a figyelmet. Arról is beszélt, hogy jelenleg súlyos probléma a pályaelhagyás, és kérdés, hogy ezek a zenészek és szakemberek visszatérnek-e majd a művészeti szektorba, ha az idei őszi szezon is bizonytalan. 

Az idei konferenciaprogram kurátora dr. Süli András, aki szintén jelen volt a sajtótájékoztatón, és arról beszélt, hogy minden rosszban van valami jó, hiszen ez a krízishelyzet sokkal intenzívebbé tette a szakmai diskurzusokat. Ennek eredménye lett a Konferencia struktúrájának megújítása is. Tavaly hagyományteremtő jelleggel költözött az esemény Veszprémbe, így idén novemberben is itt kerül meredezésre a konferencia a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program támogatásával. Idén is novemberben, 17-18-án tartják majd a Hangvillában, illetve kísérőprogramokkal egyéb veszprémi helyszíneken. A kétnapos konferencia nyitónapja a számbavétel jegyében telik; mik is azok a lehetőségek, amikhez nyúlhat jelenleg a zenei szakma, míg a 18-i nap fókusza és célja, hogy együtt keressenek megoldásokat a pandémia utáni újrakezdéshez, a szektor talpra állításához és ellenállóbbá tételéhez. Ennek kapcsán kiemelte, hogy az EU támogatási rendszeréről, közösségi finanszírozásról és a zenészek direkt támogatásáról, valamint új technológiákról, mint az NFT is lesznek beszélgetések. Az újítások közül azt is kiemelte, hogy nagyobb hangsúlyt fektettek a program összeállításánál a fiatalabb generáció képzésére is, így kiírnak majd egy pályázatot fiatal szakemberek számára kedvezményes jegyekre, illetve a programba beépítettek nekik szóló tréningeket és zenei-, videós és podcast listening sessionök is.

Weyer Balázs zárszójában hozzátette, hogy a fiatal szakemberek mellett a fiatal zenészekre is hangsúlyt fektetnek idén, hiszen a Konferencia egyik kísérőprogramja egy showcase is lesz, mely a VEB2023 EKF programmal partnerségben valósul majd meg, ahol feltörekvő zenészek és előadók kapnak majd lehetőséget a bemutatkozásra. Ezt a későbbiekben szeretnék majd nemzetközi szintre is kiterjeszteni. Veszprém egyetlen magyar városként tagja az UNESCO City of Music hálózatának, idén itt, a Konferenciához kapcsolódóan tartják majd ezt a találkozót is.  A Konferenciára a Tixa felületén lehet kétnapos jegyet vásárolni.