dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Riddler: Hogyisvanez?

Hogyisvanez?

Riddler:

van valami a levegőben,pedig a nap sincs még lemenőben
mégis elememben vagyok,kezdj velem bőven
van energiám,és ezernyi tartalékom
lehet csicska vagyok,mégis te vagy aki szart marékol
leköpsz aztán lenyalod rólam a csulát
ezt hívják magyarázkodásnak,mint szulák
az ektiviben, elviszik okosba
sok ostoba a fénynek van pár zsoldosa
sok sötét arc ellen,ha kell marj engem
eskü néha élvezem,hisz tudom nem kell féltenem
a világom tőlük,hisz biztos rács mögött állok
azt hiszik bezárva,közben ők a foglyok
én meg nézem kívülről,én,ja én a smasszer
én a köcsög,aki éjjel a pofádba világít
a lámpával,sőt ha méltatlankodsz fejbe is basz
de ne hidd azt,hogy a divathívő csak vetít,a faszt!!!
mondtam már néhányszor,miért kell még százszor?
elég volt a sétából,mától forma1-es a tempó
mint barrichello,schumi árnyékából lépett ki
miért ez ki? kérded hallod jó ez a srác
az albuma annyiba kerül mint egy bláz de inkább letöltöm,
kurva anyád én meg letörlöm a vigyort az arcodról
fars kombó amit nyomatsz,engem nem érdekel hol laksz
csak lássalak meg valahol,na akkor tényleg foshatsz
tolatsz egyből hogy jajj te nem,meg minek a beef?
nekem az életem ez,te barmolod,mégis engem szidsz
há' hogyvanez???


Refrén(Fankadeli):
köd helyett fény halál helyett élet
két véglet de egyszer mindenki téved
aztán sírásra ébred másikat hibáztatva
én kimásztam a bajból ezért imádkoztam
köd helyett fény halál helyett élet
két véglet de egyszer mindenki téved
aztán sírásra ébred másikat hibáztatva
én kimásztam a bajból ezért imádkoztam

Fankadeli:

én vagyok a balhés gyerek
mert jókora majrét merek csinálni
a hátam mögött fröcsögsz pedig egy
dögös beat helyett csak zörögsz
a fény az éjszakában az egyetlen szószóló egy néma bálban
a békét vártam és várom de véres minden lábnyom
ahogy számos várrom szerte a világban
sebeimet nyalogatom senki sem hibátlan
én sem de résen lenni hasznos mikor a felismerés mardos
hogy valóban egy fehér patkány vagy trójai falóban
azthiszem újra megvadultam mint hajdanán
elismerés után kajtatván butaságba ütközve
angyalok arcát a pokolba tükrözve magyarország
mindig is trükközve szivatta magát
élettel éltette a halált de most a fény magáratalált


Refrén(Fankadeli)

Riddler:

vágod haver?látom csak úgy mondod hogy fogod
mint én a torkod,legalább tudnád kinek a faszát szopod
nem érdekli a nyomorod,mégcsak nem is a rokonod
mégis úgy tömöd pénzzel mint falun a libát
bennem a hibát keresed,közben istenítesz egy szemetet
a kezed felteszed,nyomják a szart, mert te megveszed
mert ez a trend,meg megmondta a nagyokos is a fórumon
majd azt nézd meg élőben az összeset pofán hogy rúgomRefrén(Fankadeli)

Hírek
Hírek

IX. Music Hungary Konferencia

2021. 11. 17-18., Hangvilla, Veszprém

A zeneipar talpra állítása a IX. Music Hungary Konferencia fókusza

A mai napon tartotta sajtótájékoztatóját a Music Hungary Szövetség a Kobuci kertben a IX. Music Hungary Konferencia bejelentése kapcsán, melyet idén is a veszprémi Hangvillában tartanak majd november 17-18-án. Az idei Konferencia fókusza és célja, hogy számba vegye a zeneipar lehetőségeit és kihívásait a pandémia utáni újrakezdéshez,  diskurzust indítson a talpra állás mikéntjéről, és segítse a szektor adaptálását a megváltozott körülményekhez és stabilabb alapokra helyezéséhez. 

A sajtótájékoztatót Weyer Balázs, a Szövetség elnöke nyitotta, aki beszédében elmondta, hogy az újrakezdés idén mást fog jelenteni, mint tavaly, mikor még ennyire sem látták, mi áll előttük. Ki kell használnia szakmának ezt a sokkot, hogy megerősödve tudjon a szakma újraindulni, és hogy a kényszerhelyzetből jövőálló életmód- és szemléletváltás lehessen. Véleménye szerint megszerényített mindenkit az elmúlt másfél év, megtanította őket arra, hogy mennyire sebezhető a zenei szakma, és megtanultak segítséget kérni - még akkor is, ha sokszor nem kaptak, vagy nem azt, nem úgy, nem akkor kapták, mint amire szükségük lett volna. Weyer Balázs arra is rávilágított, mennyire erősen aktivizálta és összefogásra késztette a pandémia mind a Szövetséget, mind az egész iparágat. 

Kádár Tamás, a Szövetség társelnöke ezután arról beszélt, hogy a júniusi tisztújítás a Szövetségen belül is hozott egy szemléletváltást, aktívabban fordultak az állam felé, sokkal inkább fókuszáltak a szektor támogatására és összefogására. Igyekeznek olyan stratégiát kidolgozni, ami az egész  szektor számára segítség lehet, így született meg tavaly a PwC hatástanulmánya is, ami a koncert- és fesztiváljegyek áfájának 5%-osra csökkentésének hatását vizsgálta. Erről elmondta, hogy nemcsak nem okozna kiesést az államháztartásnak, de a kapcsolt iparágakon keresztül még több bevételt is termelne, és a szakma minden szegmensének segítséget, sőt, nemzetközi szinten versenyelőnyt is adna, ezért ezt a kitűzött célt kiemelten kezeli a Szövetség. Majd ezután röviden kitért a nemrégiben elindított Őszi Hacacáré program piactorzító hatására és arra, hogy az ingyenes rendezvények nagy száma a versenypiaci környezetet rombolja. 

Temesi Bertalan zenész, a Szövetség elnökségi tagja arról beszélt, hogy a Szövetség nem kritikára, inkább párbeszédre törekszik a döntéshozókkal és a szakmán belül. Arról is beszélt, hogy a zenészek és a zenei szakemberek számára mennyire megterhelő volt ez az időszak, az egyértelmű anyagi problémák mellett lelkileg és mentálisan is, mely problémára fontosnak tartja felhívni a figyelmet. Arról is beszélt, hogy jelenleg súlyos probléma a pályaelhagyás, és kérdés, hogy ezek a zenészek és szakemberek visszatérnek-e majd a művészeti szektorba, ha az idei őszi szezon is bizonytalan. 

Az idei konferenciaprogram kurátora dr. Süli András, aki szintén jelen volt a sajtótájékoztatón, és arról beszélt, hogy minden rosszban van valami jó, hiszen ez a krízishelyzet sokkal intenzívebbé tette a szakmai diskurzusokat. Ennek eredménye lett a Konferencia struktúrájának megújítása is. Tavaly hagyományteremtő jelleggel költözött az esemény Veszprémbe, így idén novemberben is itt kerül meredezésre a konferencia a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program támogatásával. Idén is novemberben, 17-18-án tartják majd a Hangvillában, illetve kísérőprogramokkal egyéb veszprémi helyszíneken. A kétnapos konferencia nyitónapja a számbavétel jegyében telik; mik is azok a lehetőségek, amikhez nyúlhat jelenleg a zenei szakma, míg a 18-i nap fókusza és célja, hogy együtt keressenek megoldásokat a pandémia utáni újrakezdéshez, a szektor talpra állításához és ellenállóbbá tételéhez. Ennek kapcsán kiemelte, hogy az EU támogatási rendszeréről, közösségi finanszírozásról és a zenészek direkt támogatásáról, valamint új technológiákról, mint az NFT is lesznek beszélgetések. Az újítások közül azt is kiemelte, hogy nagyobb hangsúlyt fektettek a program összeállításánál a fiatalabb generáció képzésére is, így kiírnak majd egy pályázatot fiatal szakemberek számára kedvezményes jegyekre, illetve a programba beépítettek nekik szóló tréningeket és zenei-, videós és podcast listening sessionök is.

Weyer Balázs zárszójában hozzátette, hogy a fiatal szakemberek mellett a fiatal zenészekre is hangsúlyt fektetnek idén, hiszen a Konferencia egyik kísérőprogramja egy showcase is lesz, mely a VEB2023 EKF programmal partnerségben valósul majd meg, ahol feltörekvő zenészek és előadók kapnak majd lehetőséget a bemutatkozásra. Ezt a későbbiekben szeretnék majd nemzetközi szintre is kiterjeszteni. Veszprém egyetlen magyar városként tagja az UNESCO City of Music hálózatának, idén itt, a Konferenciához kapcsolódóan tartják majd ezt a találkozót is.  A Konferenciára a Tixa felületén lehet kétnapos jegyet vásárolni.