dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Hősök: HunGer(feat. Donato)

Hősök - HunGer(feat. Donato)

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Hősök
Album: Keressük!
Szövegírók: Mr. Joeker
Mentha
Eckü
Donato
Brash
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 9, összesen 7922 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

HunGer(feat. Donato)

Refrén
/Donato/
Wir legen jeden ohne existenzberechtigung in ketten
Also aufgepasst, wir sind auf dem besten weg ins nächste level
Und tun was wir tun müssen weil´s sonst keiner macht
Also aufgepasst, ungarn und deutschland sind connected.
/Mentha/
A szerencse forgandó, akár egy tornádó
Felkap és átrepít mindenféle korláton
Velünk van Donato, a szemedet töröld meg
Elkap az álomkór, ha a portól nem látsz jól.

/Joeker/
Nah mi van, damen und herren a seggetek gerjedjen erre,
Veszprém és Dortmund elétek rak egy szettet,
Beleszerettem a szagba! Külföldi magba ültettem egy cseppnyi anyagot,
Hogy kint is érezzék a ahh, ahh, ahh, ahhh, ahh,
A Heros-t bébi. Totál rajta vagyok a témán,
Mint a tökös magyar csődör az igazi német szénán,
Vagy mint Herkules Xénán, vagy akar Eckü a sörön,
Vagy mint Donato a Hősökön, a hiphop felelősökön.

Refrén
/Donato/
Wir legen jeden ohne existenzberechtigung in ketten
Also aufgepasst, wir sind auf dem besten weg ins nächste level
Und tun was wir tun müssen weil´s sonst keiner macht
Also aufgepasst, ungarn und deutschland sind connected.
/Mentha/
A szerencse forgandó, akár egy tornádó
Felkap és átrepít mindenféle korláton
Velünk van Donato, a szemedet töröld meg
Elkap az álomkór, ha a portól nem látsz jól.

/Brash/
Beüvegesedett szemeken keresztül látom a napot
Olyan vagyok mint az ember,aki nem várja a holnapot
Futni célokért, kergetni egy kreált ideológiát
Szeretlek téged zene, mint anya egyetlen fiát
Most talán egymásra talál két ország, ez talány
Nem silány a minőség, első oszályú áru
Nem dőlök el mint egy sakkbábú, melletted maradok
Itt is megállom a helyem, az érem arany
Hallgasd, nézd a szavam, ird,tudod Hősök
Itt a nagy Hungáriából ha kell "Dojcsland" most nektek költök
Az életemet erre ráköltöm, ráteszem
Ezért vagyok, ezért halok, amig tudom az eszem.


/Donato/
Euer erfolg ist imaginärer natur
Und ihr liegt tiefer in der pfütze als aguilera im pool
Ich, fühl mich nicht wie ein lehrer ich wünsche mir nur
Dass alle leute da draussen wissen würden warum wir´s tun
Ich, kitzel die einzelnen fähigkeiten aus meinem leibe
Und bleibe wie massgeschneidert ohne zu recyclen
Den meisten fehlt jede reife um etwas grosses zu leisten
Doch, mir kann keine lebenslage aussichtslos erscheinen
Denn ich mach tracks bis ich platze, irgendwann bin ich 80
Und schaue zurück auf meine 40 rausgebrachten platten,
Sitze draussen in nem schaukelstuhl auf der terasse
Guck zufrieden aus der wäsche weil ich wusste das ich es mal schaffe
Das leben ist ein kampf mit den tränen ich bin nie der beste,
Deshalb schreibe ich auch überwiegend depressive texte
Aber ich lerne aus den trümmern meiner seele und stehe auf,
Fighte noch 58 jahre denn ich geb nicht auf.

Refrén
/Donato/
Wir legen jeden ohne existenzberechtigung in ketten
Also aufgepasst, wir sind auf dem besten weg ins nächste level
Uund tun was wir tun müssen weil´s sonst keiner macht
Also aufgepasst, ungarn und deutschland sind connected.
/Mentha/
A szerencse forgandó, akár egy tornádó
Felkap és átrepít mindenféle korláton
Velünk van Donato, a szemedet töröld meg
Elkap az álomkór, ha a portól nem látsz jól.

/ECkü/
Dobok egy nemzetközi pacsit /Props!/ helló csáó
Itt a pétfürdői csávó meg a Hősök meg Donato
Hogy odavágjon rendesen a feat. há' mi lesz itt?
A falusi mingyá' alakít - Küggyé' rája valamit /Mentha/
Mese nincs azt asszem értem van mit nem de ez hoz lázba
Mikor szaporábban szeretném szúrni mi a szófordulatszáma
Itt a vidéken az egyiknek, most szerintem vagy szerinted?
Brash megmondta hogy megfelelni másnak milyen evidens vagy nem?
Ez dillemákhoz vezet
Habár mellékes most ez is mint hogy ki kit miért szeret
Itt rá kell tenni így lesz jobb ez is egy norma
Mint a Szuezi-csatorna, közös erővel épül fel meg
Hát majd szépül a kultúra ja, nagy szavak mi
Ám de az Eckü emcee elhiszi ez lenni nem ciki
Inkább rápirít egy nagyobbat, vagy hergeli az arcokat
Dobjad te is a mancsodat, itt a német-magyar kapcsolat.


Refrén 2x
/Donato/
Wir legen jeden ohne existenzberechtigung in ketten
Also aufgepasst, wir sind auf dem besten weg ins nächste level
Uund tun was wir tun müssen weil´s sonst keiner macht
Also aufgepasst, ungarn und deutschland sind connected .
/Mentha/
A szerencse forgandó, akár egy tornádó
Felkap és átrepít mindenféle korláton
Velünk van Donato, a szemedet töröld meg
Elkap az álomkór, ha a portól nem látsz jól.

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

 

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál esetében már hagyomány, hogy mindig más-más témát helyez a fókuszba. Korábban ikonikus ételeken, majd egy-egy alapanyagon volt a hangsúly, később a hagyomány, a magyar konyha öröksége, tavaly pedig az új generáció egyre fokozódó szerepe került középpontba.

 

„A 2024-es Gourmet Fesztivál az inspiráló női energiákra fókuszál, amihez három nagykövet társult Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna személyében. Bár a gasztronómia különböző területein tevékenykednek, de mindhármuk szakmai útja és sikere nagyon inspiráló és példaértékű. A nagyköveteink mellett természetesen igyekszünk bemutatni a hazai gasztronómia számos további női szereplőjét is a fesztiválon. A „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is” – mondta el Nemes Richárd , a Gourmet Fesztivál főszervezője.

 

„Úgy volt, hogy veszünk néhány állatot, de mondta a gazda, hogy valószínűleg vemhesek. Egy héten belül több mint ötven mangalicánk lett” – mesélte Fekete Zsóka , aki eredetileg zöldséget akart termeszteni a családi földeken, de ezután a húsra váltott. Mint elmondta, nem volt könnyű beletanulni a tenyésztésbe, feldolgozásba és értékesítésbe, de mára már az egész családját bevonta a vállalkozásba. A gazdasága immár közel 400 szőke mangalicát számlál. A vállalkozás 2012-ben indult, egy évvel később már díjakkal ismerték el Zsóka magas minőségű kisüzemi prémiumtermékeit.

 



 

Ormós Gabriellának esze ágában sem volt pékséget nyitni. A kommunikációs szakmát azonban felváltotta a kovász bűvölete. „Lett egy hobbim, amivel egyre több időt töltöttem és azt éreztem, hogy megszületett bennem egy döntés” – mesélte Gabriella, akinek azóta a legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. Tavaly a pop-up pékségét cserélte állandóra Ormós Gabriella, aki a Jenői Pékség, egyben a Kovászlabor közösség alapítója.

 

 

 

Ötvös Zsuzsanna klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztro-bloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje. „Az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskolájában, Ókortudományi Doktori Programon klasszika-filológiából doktoráltam, és emellett kezdtem el blogot írni” – emlékszik vissza Zsuzsanna, mint mondta, akkoriban nagyon sok időt töltött könyvtárakban, de  hiányzott neki, hogy két kézzel alkosson. A nagy vízválasztó néhány szilikon bonbonforma volt, amit vásárolt, „ajándékba készítettem velük bonbonokat, ami hatalmas élmény volt” – mondja Zsuzsi. Innen ívelt az út a Michelin-kalauz által ajánlott Laurel Budapestig.

 



„Az MBH Bank nagy örömmel támogatja immár második éve a Gourmet Fesztivált, mely évről-évre a tavasz egyik fénypontja és fontos találkozási alkalom, ahol számos ügyfelünket láthatjuk vendégül. A Gourmet Fesztivál nemcsak felvonultatja a hazai gasztronómiai élet legjavát, de az idei rendezvényen kiemelt figyelmet kapnak a kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők, akik egyre látványosabb szerepet vállalnak a vendéglátásban. A hazai vállalkozások és kiemelten a női vállalkozók támogatása szívügyünk, így reméljük, hogy az idei fesztivál nemcsak fontos találkozási lehetőség lesz sokak számára, hanem inspirációt is nyújt, új recepteket ismerhetünk meg a gasztronómiában és a vállalkozásban egyaránt” –  emelte ki Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A Samsung támogatásával létrejött Gourmet Akadémia színpadának zárónapja idén egy igazán különleges gasztro-kulturális élményt tartogat. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig mindig egyedi és megismételhetetlen. “Amit láthatunk, az egy improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - kiváló színészgárda kelti életre: a Gourmet Akadémia színpadán Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.

 

A Gourmet Akadémia színpada számos további programmal készül idén is. Maki Stevenson, a Makifood Cookery School and Events alapítója japán-magyar ételkombinációkat fog bemutatni. A Kovászlabor workshopon Ormós Gabriella pék, a Jenői Pékség megálmodója a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait. Arya Razavi, az Arany Kaviár nemzetközi kaviár specialistája egy izgalmas kóstoló keretében mutatja be mindazt, amit az igazán jó kaviárokról tudni érdemes. A kelt tészták rajongói egy nagykunsági sütemény készítésének fortélyait leshetik el annak koronázatlan királynőjétől, a kunmadarasi Ferdinánd Bisztró háziasszonyától, Kálmán Évától. Tóth Szilárd - a SALT Budapest séfje - a Gourmet nagykövete, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készíti el mindannyiunk szíve csücskét, a rántott húst – persze egy kicsit extrábban, mint azt megszoktuk. Szintén izgalmasnak ígérkezik a bibimbap készítés Kim Taeyennel és Mautner Zsófiával, ahol a koreai konyha szakértője enged betekintést a koreai gasztronómia világába és persze megtudhatjuk, mi is az a bibimbap. Két különös hangulatú apró étterem séfje is bemutatkozik a színpadon: Kiss Zaida, a budapesti Zinchenco Kitchen séfje és Katkó Kriszta, a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje koprodukciós finomfőzelékkel érkezik. Hogy készül egy vegán desszert? Veganizálható-e egy hagyományos desszert? Ezekről fog beszélni az idei fesztivál nagykövete, Ötvös Zsuzsanna, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje, aki kóstolót is hoz a vegán sütijeiből. És azt is megtudhatjuk, hogyan készül az igazi erdélyi padlizsánkrém, a vineta, Kati mama és György Réka (Páva Étterem) segítségével.




 

Az idei MBH Bank Gourmet Fesztivál vasárnapja – lévén gyereknap – a fiatal korosztály és a kisgyermekes családok számára is tartogat meglepetéseket. Ezen a napon a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a Gourmet-ra, de lesznek ajándék édességek és gyerek workshopok is. A családosan érkezőket kilenc népszerű cukrászda várja robbanócukros minimakaronnal és más ajándék desszertkülönlegességekkel . A Gourmet Akadémia színpadán is számítanak a kicsikre: A KitchenAid workshopján fagyit lehet készíteni, Wossala Rozina szülő - gyerek párosokkal fog tésztákat és “pikk-pakk” szószokat főzni, Lefkovics Lea, a SALT Bakery vezetője pedig a keksz és az amerikai cookie elkészítésébe avatja be a gyerekeket. A Gourmet Akadémia legtöbb programja és kóstolója ingyenes, a workshopokra jelképes részvételi díj mellett érdemes előre regisztrálni a fesztivál honlapján.

 

Végezetül, de nem utolsó sorban Nemes Richárd elmondta, hogy összeállt a fesztiválon kiállító több mint 50 étterem és cukrászda teljes kínálata is. A fesztivál idei menüjének különlegessége, hogy számos pénztárcabarát étel is szerepel benne, amelyeket legfeljebb 2.500 Ft-os áron vásárolhatnak meg a látogatók.

 

Az idei Gourmet kiállítóit itt láthatjuk, belépőjegyet pedig itt lehet előzetesen vásárolni, a helyszíni jegyárakhoz képest jelentős kedvezménnyel.

 

www.gourmetfesztival.hu





Fotó: Gourmet Fesztivál