dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Magyar nóták: Vékony héja van a piros almának

Magyar nóták - Vékony héja van a piros almának

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Magyar nóták
Album: Keressük!
Szövegírók: Keressük a szövegírót!
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 4, összesen 11653 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Vékony héja van a piros almának

/: "A kintornás család" c. népszínműből :/

Vékony héja van a piros almának,
Mért nincs nekem oly szeretőm, mint másnak.
Hogyha volna oly szeretőm, mint másnak,
Nem volnék én rabja e nagy világnak.

Vékony héja van a piros almának,
Gyenge szíve van az édesanyámnak,
Édesanyám gyenge szíve megszakad,
Ha a fia katonának benn marad.

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Lágy dallamok brutalista környezetben. Gyere velem - kéri új számában a ThisMustBeLove Együttes

A zenei világban mindig izgalmas pillanat, amikor egy kevésbé ismert, de mégis tehetséges zenekar rukkol elő valami frissel. Ez igaz a ThisMustBeLove együttes Gyere velem című új számára is. A készülő második nagylemezük beharangozó dalához videoklip is készült, melyben Budapest brutalista épületeit díszletként használó képi világ éles kontrasztot teremt a lágy dallammal, ugyanakkor remekül aláfesti a szöveg borongós hangulatát.


ThisMustBeLove-dalszövegek itt.




 

A klip egyedi és jelentőségteljes módon teszi vizuálisan is érzékelhetővé a dal üzenetét és hangulatát. Budapest legjellegzetesebb, ám lassan pusztuló modernista épületei körül kialakított környezet érzékletesen tükrözi azt a magányos hangulatot és elidegenedést, amiről a dal szól.


- „Ezek az épületek, melyeket naponta tízezrek látnak, de gyakran elhanyagolnak vagy észre sem vesznek, éppúgy részei a városi életnek, és szerintünk szépek az egyszerű letisztult formájukkal. Lepusztult, elhagyatott állapotuk tökéletesen visszaadja a nagyvárosi magány hangulatát, amiről dalunk szól.”


- meséli Mogyorósi Timea, az együttes énekese.

 




A dal arra bátorít, hogy az emberi kapcsolatokon keresztül küzdjük le a magányt. A "Gyere velem" ismétlődő refrénje és a "Leszel-e társam hosszú utamon?" azt a vágyunkat fejezi ki, hogy megtaláljuk igazi társunkat, aki mellett és segítségével le tudjuk győzni az élet kihívásait és megtapasztalni az igazi boldogságot. A "Hagyd, hogy egy kis szeretet legyen" sor azt sugallja, hogy még a legnehezebb időkben is megtalálhatjuk a melegséget és a támogatást, ha hajlandóak vagyunk elfogadni.

 

Két éve jelent meg az együttes bemutatkozó lemeze Engedj el címmel. Megalakulásuk óta kisebb változásokon mentek keresztül, - „Máté elment külföldre zenélni Szabó „Harkály” Kristóf lett az új basszusgitárosunk. Változtattunk a hangzáson, nekem jobban áll a lágyabb, poposabb stílus, a kevesebb torzított gitár és a több szinti” - mondja Timi, aki azt is elárulta, hogy a dalokat közösen írják, készítik a második nagylemezüket, tíz számból már nyolcat felvettek. Az indi pop stílus mellett tették le a voksot a mainstream-mel szemben, és ezzel a zenével szeretnének sikeresek lenni.


A második lemezük megjelenéséig élőben is meghallgathatjuk őket április 10-én a Gödörben.





Fotók: ThisMustBeLove