dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
FankaDeli: Számtalan pillanat

FankaDeli - Számtalan pillanat

off off off off off
Isten hozott... ...ördög vihet
Előadó: FankaDeli
Album: Isten hozott... ...ördög vihet
Megjelenés: 2005
Hossz: Keressük!
Szövegírók: Keressük a szövegírót!
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Night Child Records
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 7, összesen 27886 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Számtalan pillanat

Nézz ki az utcára, nézz körül a világban
a látvány elfeledtet mindent - egyedül a szobában
Minden egyes imában arra kérem istent
hogy itt lennt nem érdekel, de majd ott fennt legyen jobb
hisz a hírnév hűtlen társam, másra hiába vártam
ennyit kaptam egyedül, pedig nem érdekelt soha
hogy ki okos, és ki az ostoba
mert az életet élni kell, nem beszélni róla
ez itt az emolcionális terminátorok kora
hát akkor hova meneküljek előled
vagy éppen te előlem, felőlem
belőlem is kiéphetsz egy darabot
előrehaladott hitünk csupán
a múltban gyökerezők felejtésre ítélt tanulságok fura tébolya
soha ne nézz oda, hol a keresztet állítják
kiszámítják majd a halálod perceit
gyerünk fogd meg és verd szét
fájdalmad utolsó cseppjét mikor letörlöd homlokodról
sokat elmondtál az igazi otthonodról
érzed egyedül vagy, hiába vesznek körbe ezren
de ha ketten vagyunk, már minden rendben
ez lenne a lényeg! Tényleg megfejtettem?
A szeretet, a szerelem meg egy csipetnyi rap zene
ami engem a kárhozattól megmentene
amiért eladnám a lelkem, amit amúgy is vettem
és bár a mennyben még nem járt egyetlen űrhajós sem
és a pokolig sem ástunk árkot, még is látok valamit
mikor a szemhéjam bezárja a valóság szürke képét
tudatom görbe tükrét kiégeti a gyarló vágy
az ágy akár a börtön, a plafon a cellám
a tekintetem keresi a nyugalmat
mely rám száll minen éjjel
hogyha forr a vérem, mint régen
és az emlékek csillogó tengerén evezek
de nem remélem, hogy megváltoztathatom a tényeket
hogy az összes álmomban előbújó rémem elfelejtsem örökre
nézd a fényeket, egy helyben állsz, mégis száguld a pillanat
sokminden itt marad
és amig lehet, ne erezd az érzést, na meg az alkalmat ragadd meg
mert csak egyetlen egyszer bármit teszel, végig kisér a végtelen időn keresztül
soha ne hagyd magadra amit létrehoztál tetteid gyermekeként, szívem megenyhül
megbocsátok mindenért, az összes terhem mély szakadékba hajítom
és a titkaim, melyekről nem beszéltem senkivel
pedig ennyivel igazán tartoznék mindazoknak, akik bennem bíznak
de tudom most még itt vagy, aztán elragad a sűrű zűrzavar
persze sokan nem osztják a nézetem, ezt néha élvezem
hiszen hamar rájönnek, egytől egyik, hogy a másik ugyanolyan, mint az egyik
és a legfontosabb szabály, hogy véletlenszerű a lét
ami nekem szép, az neked maga a mocsok
ezért nem hozok magammal semmit, csak a magod belső feleéből
amit elvetek a betonházak árnyékában
kikelni nincs esélye, de a sors szeszélye
hogy talán mégis életre kelt valahol, valamikor
ne várj semmit egy próféta szavaitól
csak magadtól, csak te és csak én
akár egy soha fel nem fedezett sziget
(jo) az Isten hozott, ördög vihet!

Ref.: Számtalan pillanat, valami itt maradt
Végtelen mezőkből, csupán egy kis darab
Amire emlékszel, ami majd átölel
De ezek csak szavak, bár több már nem kell

Isten hozott, az ördög elvisz
mindegy ki mit hisz, misztikus biznisz
hát ha lesz pici Jazz, elkapom a mic-ot
nyomd a magyar style-ot, én rappelek te állj ott
mert itt van FankaFeri, jól bevált party vaker,
ha kell, ha nem, utána meg csajszi taper,
a longájlendem kérem, remélem éppen
ma lesz az a nap a, amikor két nem sem elég az igenre
hivatkozz a tikettre, és gyere a V.I.P roomba
whisky-kóla a rumba, az asztalon izzadt rumba
meg éjfélkor tomola, pezsgő fröccsen a combodra
egyszerű varázslat, engedj utat a parázsnak
puszit dobok a hazámnak, mert magyarország a szívemben él
sajnos a nyár után tél.
jön a kocka mindig fordul, álmodban a fehér bortól
ugrok a tömegbe, mordul fel a rengeteg arc
kostól most bele az intróba, részegen mindig kidobva,
te meg a haverod pedig, rágyúrtatok izomra
az éjszakára, hisz ezt mindenki fújja a városban
hogy száz kurva se elég, ha party fő a láposba'
nevem ne foglald imába, mert templom helyett
riválda ahova én járok néha
aztán meg pitába kérek biz' egy fincsi gyros-t
remélem azt, hogy itt most
mindenki táncolni fog, az asztali bor meg elfogy. (na)

Isten hozott, ördög vihet ... F.A.N.K.A

REF 2X

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

 

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál esetében már hagyomány, hogy mindig más-más témát helyez a fókuszba. Korábban ikonikus ételeken, majd egy-egy alapanyagon volt a hangsúly, később a hagyomány, a magyar konyha öröksége, tavaly pedig az új generáció egyre fokozódó szerepe került középpontba.

 

„A 2024-es Gourmet Fesztivál az inspiráló női energiákra fókuszál, amihez három nagykövet társult Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna személyében. Bár a gasztronómia különböző területein tevékenykednek, de mindhármuk szakmai útja és sikere nagyon inspiráló és példaértékű. A nagyköveteink mellett természetesen igyekszünk bemutatni a hazai gasztronómia számos további női szereplőjét is a fesztiválon. A „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is” – mondta el Nemes Richárd , a Gourmet Fesztivál főszervezője.

 

„Úgy volt, hogy veszünk néhány állatot, de mondta a gazda, hogy valószínűleg vemhesek. Egy héten belül több mint ötven mangalicánk lett” – mesélte Fekete Zsóka , aki eredetileg zöldséget akart termeszteni a családi földeken, de ezután a húsra váltott. Mint elmondta, nem volt könnyű beletanulni a tenyésztésbe, feldolgozásba és értékesítésbe, de mára már az egész családját bevonta a vállalkozásba. A gazdasága immár közel 400 szőke mangalicát számlál. A vállalkozás 2012-ben indult, egy évvel később már díjakkal ismerték el Zsóka magas minőségű kisüzemi prémiumtermékeit.

 



 

Ormós Gabriellának esze ágában sem volt pékséget nyitni. A kommunikációs szakmát azonban felváltotta a kovász bűvölete. „Lett egy hobbim, amivel egyre több időt töltöttem és azt éreztem, hogy megszületett bennem egy döntés” – mesélte Gabriella, akinek azóta a legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. Tavaly a pop-up pékségét cserélte állandóra Ormós Gabriella, aki a Jenői Pékség, egyben a Kovászlabor közösség alapítója.

 

 

 

Ötvös Zsuzsanna klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztro-bloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje. „Az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskolájában, Ókortudományi Doktori Programon klasszika-filológiából doktoráltam, és emellett kezdtem el blogot írni” – emlékszik vissza Zsuzsanna, mint mondta, akkoriban nagyon sok időt töltött könyvtárakban, de  hiányzott neki, hogy két kézzel alkosson. A nagy vízválasztó néhány szilikon bonbonforma volt, amit vásárolt, „ajándékba készítettem velük bonbonokat, ami hatalmas élmény volt” – mondja Zsuzsi. Innen ívelt az út a Michelin-kalauz által ajánlott Laurel Budapestig.

 



„Az MBH Bank nagy örömmel támogatja immár második éve a Gourmet Fesztivált, mely évről-évre a tavasz egyik fénypontja és fontos találkozási alkalom, ahol számos ügyfelünket láthatjuk vendégül. A Gourmet Fesztivál nemcsak felvonultatja a hazai gasztronómiai élet legjavát, de az idei rendezvényen kiemelt figyelmet kapnak a kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők, akik egyre látványosabb szerepet vállalnak a vendéglátásban. A hazai vállalkozások és kiemelten a női vállalkozók támogatása szívügyünk, így reméljük, hogy az idei fesztivál nemcsak fontos találkozási lehetőség lesz sokak számára, hanem inspirációt is nyújt, új recepteket ismerhetünk meg a gasztronómiában és a vállalkozásban egyaránt” –  emelte ki Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A Samsung támogatásával létrejött Gourmet Akadémia színpadának zárónapja idén egy igazán különleges gasztro-kulturális élményt tartogat. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig mindig egyedi és megismételhetetlen. “Amit láthatunk, az egy improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - kiváló színészgárda kelti életre: a Gourmet Akadémia színpadán Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.

 

A Gourmet Akadémia színpada számos további programmal készül idén is. Maki Stevenson, a Makifood Cookery School and Events alapítója japán-magyar ételkombinációkat fog bemutatni. A Kovászlabor workshopon Ormós Gabriella pék, a Jenői Pékség megálmodója a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait. Arya Razavi, az Arany Kaviár nemzetközi kaviár specialistája egy izgalmas kóstoló keretében mutatja be mindazt, amit az igazán jó kaviárokról tudni érdemes. A kelt tészták rajongói egy nagykunsági sütemény készítésének fortélyait leshetik el annak koronázatlan királynőjétől, a kunmadarasi Ferdinánd Bisztró háziasszonyától, Kálmán Évától. Tóth Szilárd - a SALT Budapest séfje - a Gourmet nagykövete, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készíti el mindannyiunk szíve csücskét, a rántott húst – persze egy kicsit extrábban, mint azt megszoktuk. Szintén izgalmasnak ígérkezik a bibimbap készítés Kim Taeyennel és Mautner Zsófiával, ahol a koreai konyha szakértője enged betekintést a koreai gasztronómia világába és persze megtudhatjuk, mi is az a bibimbap. Két különös hangulatú apró étterem séfje is bemutatkozik a színpadon: Kiss Zaida, a budapesti Zinchenco Kitchen séfje és Katkó Kriszta, a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje koprodukciós finomfőzelékkel érkezik. Hogy készül egy vegán desszert? Veganizálható-e egy hagyományos desszert? Ezekről fog beszélni az idei fesztivál nagykövete, Ötvös Zsuzsanna, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje, aki kóstolót is hoz a vegán sütijeiből. És azt is megtudhatjuk, hogyan készül az igazi erdélyi padlizsánkrém, a vineta, Kati mama és György Réka (Páva Étterem) segítségével.




 

Az idei MBH Bank Gourmet Fesztivál vasárnapja – lévén gyereknap – a fiatal korosztály és a kisgyermekes családok számára is tartogat meglepetéseket. Ezen a napon a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a Gourmet-ra, de lesznek ajándék édességek és gyerek workshopok is. A családosan érkezőket kilenc népszerű cukrászda várja robbanócukros minimakaronnal és más ajándék desszertkülönlegességekkel . A Gourmet Akadémia színpadán is számítanak a kicsikre: A KitchenAid workshopján fagyit lehet készíteni, Wossala Rozina szülő - gyerek párosokkal fog tésztákat és “pikk-pakk” szószokat főzni, Lefkovics Lea, a SALT Bakery vezetője pedig a keksz és az amerikai cookie elkészítésébe avatja be a gyerekeket. A Gourmet Akadémia legtöbb programja és kóstolója ingyenes, a workshopokra jelképes részvételi díj mellett érdemes előre regisztrálni a fesztivál honlapján.

 

Végezetül, de nem utolsó sorban Nemes Richárd elmondta, hogy összeállt a fesztiválon kiállító több mint 50 étterem és cukrászda teljes kínálata is. A fesztivál idei menüjének különlegessége, hogy számos pénztárcabarát étel is szerepel benne, amelyeket legfeljebb 2.500 Ft-os áron vásárolhatnak meg a látogatók.

 

Az idei Gourmet kiállítóit itt láthatjuk, belépőjegyet pedig itt lehet előzetesen vásárolni, a helyszíni jegyárakhoz képest jelentős kedvezménnyel.

 

www.gourmetfesztival.hu





Fotó: Gourmet Fesztivál