Előadó: | Kozmix |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Lányi Lala Horváth Zsolt |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
1. Szép lassan átölel,
az éjszaka rám talált.
Leül mellém, hátradől.
Ő, aki megért tán.
Végighallgat szótlanul,
mégis mit tehetne mást?
Tudja a titkom, elárultam,
és ő így szólt hozzám:
R. Van, aki szép, van, aki jó.
Van, aki éppen attól jó,
hogy a lelke szép, a szíve jó.
Mégis ő az utolsó.
Van, aki szép, van, aki jó.
Van, aki éppen attól jó,
hogy a lelke szép, a szíve jó.
Mégis ő az utolsó.
2. Hallgatott egy percet még,
az éjszaka tovább állt.
Jól ismer, tudja ő,
hogy folytatnom így kár.
Bölcsen hallgat, átkarol,
mint egy igaz jóbarát.
Félek, hogy igaz lehet,
mintha hallottam volna már:
R.
3. Szép lassan átölelt,
a reggel is rám talált.
Jól ismer, tudja ő,
és így szólt hozzám:
R.
Ő az utolsó!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál