dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Önképző Szakkör: Rámálomföld

Önképző Szakkör - Rámálomföld

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Önképző Szakkör
Album: Keressük!
Szövegírók: Keressük a szövegírót!
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 3, összesen 22623 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Rámálomföld

Kedves gyerekek! Ma elmesélek nektek egy mesét, de csak akkor ha nem ijedtek meg!!!

Ez az eset egy aranyos kicsike kislánnyal történt meg, aki az erdő szélén lakott. Egésznap fát vágott, tortát hegyesztett a kertben, igyhát estére mindig nagyon álmos lett.
Egyik este azonban nem ugyanazt álmodta, amit szokott. Azt álmodta az ágyához odaül egy kedves kis küklopsz. A küklopsz föléhajolt, és mosolyogva nézi őt.Ekkor egy váratlan pillanatban a küklopsz belenyúlt a saját szemébe és ráfolyatta a szemgolyóját a kislányra.Csak úgy csorgott a szemgolyó a kislány tarkóján, a kislány sikitott, a küklopsz nevetve csorgatta rá a szemét.
A kislány ridtan kiszaladt a ház elé, lassan elindult az erdő felé. Sietve szedte a lábait a fák között, amikor a ködben alakokat látott mozogni. Ezek az alakok egyre közelebb jöttek. A kislány rémülten figyelte őket, azok meg egyre csak közeledtek, közeledtek...trollok voltak!!! A trollok odaszaladtak a kislányhoz, belenyúltak a saját fülükbe, és ráfolyatták a fülzsirjukat a kislányra. A kislány sikitott, a trollok csoportosan fröcskölték a fülzsirjukat a kislány ruhájára.
A kislány elszaladt előlük, messze, messze sietett. Nagyon megrémült, és elfáradt, gondolta megpihen egy fa alatt. Az egyik fa kedvesen hivta:
- Gyere ide kislány, ülj ide!
A kislány odasétált hozzá, a fa pedig hirtelen lehugyozta a kislányt, és hugyozta, a kislány meg sikitott, segitség lehugyoz a fa!
A kislány felriadt rémálmából.Anyukája besietett a szobájába, és az ágy szélére ült:
- Mi történt kislányom? Rosszat álmodtál? - kérdezte.
A kislány remegve mondta:
- Jaj, igen anyu! Borzasztó volt!
Az anyuka megsimogattan a kislány arcát, és ráfolyatta a kislányra a szemgolyóját. Aztán jöttek a trollok, és ráfolyatták a szemöldöküket, meg lehugyozták a fákat, a küklopsz meg szemébe kente a fülzsirt. A kislány sikitva menekült, a fák meg futottak utána, a trollok meg sikitva hánytak a teherautóra.

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

„Izzik a szabadság a véremben” - Itt van Azahriah új albuma!

"Úgy érzem, egy életem van, nem leszek félember

mer’ bent izzik a szabadság a véremben"


Azahriah-dalszövegek itt.


Nyolcszámos lemezzel jelentkezik májusi tripla Aréna-koncertje előtt Magyarország legnépszerűbb előadója. A skatulya I. című lemezről a mariana.árok már túlszárnyalta a 2,5 milliós megtekintést YouTube-on, a cipoe pedig szintén hasít: 1,6 millió megtekintésnél jár. Ezekhez érkezik most hat további dal.

 

 

A dalszerző-előadó így mesél a lemezről: „Korábban mindig próbáltam előre összeírni, megtervezni minden dalt, aszerint haladni az alkotómunkával, ahogyan a fejemben egy album összeállt. Viszont a zenekészítési folyamat ennek a szöges ellentéte. Megannyi ilyen tapasztalat után biztosra mondom, hogy a legjobb hangulatok, illetve a legértékesebb gondolatok és dallamok mindig akkor érkeznek, amikor nincs előre felvázolva, hogy vajon milyen lesz a teljes egész.

 

A skatulya I. című lemezen Azahriah új területekre lép. Ő maga így fogalmaz: „A skatulya albumsorozattal igyekszem a legkísérletezőbb, legszélsőségesebb hangzásokat próbálgatni, aztán a legjobbakat leválogatom, s végül egy összefüggő sztorivá igyekszem formálni a lemezen.” S hogy a kísérletezést mennyire komolyan veszi, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a tartarosz című dal – ami egy metálszám. Hasonlóra – hogy egy, a karrierje csúcsán járó popsztár metáldallal rukkoljon elő – még a nemzetközi színtéren se nagyon akad példa. De hát ő maga énekli: izzik a szabadság a vérében.

 

A visualizerekben a mariana.árok klipjének különös, enigmatikus látványvilága köszön vissza (Emil Goodman munkái), a szövegek pedig a carpe diemtől a világvége-flessig igen széles skálán mozognak. Egy biztos: úgy lángol, hogy még a tenger mélyén se lehet kioltani.


Fotó: Azahriah