dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Fekete Vonat: Forró a vérem

Fekete Vonat - Forró a vérem

off off off off off
Album: nincs kép
Miről szól a(z) 'Forró a vérem' dalszöveg ?
A szöveg a roma kultúrát és identitást hangsúlyozza, kiemelve a roma emberek közösségi büszkeségét és erősségét. A szerzők személyes tapasztalatait és érzéseit fejezik ki a társadalommal szembeni előítéletekről és az ellenszegülésről. A szövegben a szerzők arra bátorítanak, hogy a hallgatók vegyék komolyan őket és fogadják el a romák növekvő számát. A szerzők rámutatnak arra, hogy bár ők romák és a hallgatók nem, mindannyian ugyanazon a világon élünk, és ezért együtt kellene buliznunk. Az egész dal üzenete a kölcsönös tisztelet és megértés fontosságát hangsúlyozza.
Nyomj egy like-ot ha tetszik ez a rovat!
Megtekintve: Ma 2, összesen 52223 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Forró a vérem

Beat:
Hogy mit ér a vér, Mr. Fehér, elmondom most azért, hogy valamit tegyél, hogy igazi legyél, mert így dzsukel a vaker és mindenki tudja haver, hogy ez a karaván két tagú, de a végéig soha nem látsz el,
mert mögöttünk a jövő, és előttünk az élet, figyelj gádzsó mert most neked beszélek, itt a Junior, egy igazi roma gyerek, a spannom neki 7, nekem 8, a kerület ahol lakom, jobb ha komolyan veszel minket, és megbékélsz azzal, hogy szaporodik a romák száma minden egyes nappal, ez egy világi etnikum, hatalmas kisebbség, de nem igazán bírtad gádzsó, hogy én vagyok az ellenség neked, tedd össze a kezed, mert lesújt az élet, a véred nem véd meg téged, mert igazi akarsz lenni, de nem igazán érted, de lehet még neked is egyszer forró a véred!

Refrén:
Fatima: Forró a vérem, hát mondd meg miért nem jó, engem így akart a Mindenható
Beat:ah tudod a Mindenható
Fatima: Forró a vérem, hát mondd meg, miért nem jó, engem így akart a Mindenható
Junior:Gyere törj ki, és mondd el, hogy miért nem jó
Fatima:Forró a vééé-reeem, jeem, úúú, óó jee, jee-ehheee, forró a vérem:
Beat:(Du roma sa....)

A két fiú:
Két igazi roma gyerek, a szövegét hallhatod, soha nem voltunk ellenetek haver, és nem is tagadom,azt hogy ebben az országban nincsen vagy fekete vagy fehér, ti gádzsók, mi romák, ideje haver, hogy megértsd egyszer, amikor meghallod azt a szót, hogy cigány, visszabújsz a fenekedbe és még a hideg is kiráz téged, túl idegen neked a véred, a fajod nem véd meg téged, ilyen haver az élet..Forró nekem a vérem, haver mondd meg, miért nem jó, a romákat így akarta tudod a Mindenható, hát bemutatom most gádzsó neked az igazi csapatot, Beat a roma a nyolcból velem hallhatod
Ha te azt mondod, gádzsó, én azt mondom, cigány, ha azt mondod, nagy ország, én haver azt mondom, vigyázz, ha azt mondod, hip-hop, én azt mondom, cigánykaraván, bulizzunk együtt gádzsók addig, ameddig van ez a világ.

Refrén:
Fatima: Forró a vérem, hát mondd meg miért nem jó, engem így akart a Mindenható
Beat:ah tudod a Mindenható
Fatima: Forró a vérem, hát mondd meg, miért nem jó, engem így akart a Mindenható
Junior:Gyere törj ki, és mondd el, hogy miért nem jó
Fatima:Forró a vééé-reem, jeeeem.....

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

„Izzik a szabadság a véremben” - Itt van Azahriah új albuma!

"Úgy érzem, egy életem van, nem leszek félember

mer’ bent izzik a szabadság a véremben"


Azahriah-dalszövegek itt.


Nyolcszámos lemezzel jelentkezik májusi tripla Aréna-koncertje előtt Magyarország legnépszerűbb előadója. A skatulya I. című lemezről a mariana.árok már túlszárnyalta a 2,5 milliós megtekintést YouTube-on, a cipoe pedig szintén hasít: 1,6 millió megtekintésnél jár. Ezekhez érkezik most hat további dal.

 

 

A dalszerző-előadó így mesél a lemezről: „Korábban mindig próbáltam előre összeírni, megtervezni minden dalt, aszerint haladni az alkotómunkával, ahogyan a fejemben egy album összeállt. Viszont a zenekészítési folyamat ennek a szöges ellentéte. Megannyi ilyen tapasztalat után biztosra mondom, hogy a legjobb hangulatok, illetve a legértékesebb gondolatok és dallamok mindig akkor érkeznek, amikor nincs előre felvázolva, hogy vajon milyen lesz a teljes egész.

 

A skatulya I. című lemezen Azahriah új területekre lép. Ő maga így fogalmaz: „A skatulya albumsorozattal igyekszem a legkísérletezőbb, legszélsőségesebb hangzásokat próbálgatni, aztán a legjobbakat leválogatom, s végül egy összefüggő sztorivá igyekszem formálni a lemezen.” S hogy a kísérletezést mennyire komolyan veszi, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a tartarosz című dal – ami egy metálszám. Hasonlóra – hogy egy, a karrierje csúcsán járó popsztár metáldallal rukkoljon elő – még a nemzetközi színtéren se nagyon akad példa. De hát ő maga énekli: izzik a szabadság a vérében.

 

A visualizerekben a mariana.árok klipjének különös, enigmatikus látványvilága köszön vissza (Emil Goodman munkái), a szövegek pedig a carpe diemtől a világvége-flessig igen széles skálán mozognak. Egy biztos: úgy lángol, hogy még a tenger mélyén se lehet kioltani.


Fotó: Azahriah