Előadó: | Angertea |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: | Keressük a szövegírót! |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Menetelés a túlsó partra, látod nincs sok hátra,
Elméd hideg, csak azt sejted mi sorstársaid vágya,
De most felszínre tör egy kérdés
Miért vártál, miért várnál rám,
Félelmed tovább kántál.
Szemedben halványul a fény, nem látsz mélyebbre már,
Elárvul a vér, az élet vége vár
Menekülés az élet elõl,
Azt gondolod hátha a segítõ kéz a túlsó parton bukkan fel rád várva,
De tévedsz akárhányszor engem vádolsz, engem vádolnál,
Félelmed tovább kántál.
Szemedben halványul a fény, nem látsz mélyebbre már,
Elárvul a vér, az élet vége vár
Feltérképeznél, de nem tudsz lépni, nem tudsz élni
Nem tudsz kérdezni a végtelenbõl erõt merítõ lélektõl,
Hát miért vártál, miért várnál, Miért vádolsz, miért vádolnál?
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál